This version of the page http://okna.zp.ua/?p=6 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-24. The original page over time could change.
ОКНА» Архив блога » Кольорові пластикові вікна

Кольорові пластикові вікна

Давно пройшли ті часи, коли будинок облаштовувався за принципом "що вдалося дістати". Зараз можна сміло фантазувати на тему затишку й естетики, і виробники будуть раді задовольнити самий вимогливий смак. Колись пластикові вікна були винятково білими, але в останні роки з'явилася величезна кількість кольорових профілів. З'ясуємо, чим ламінований профіль відрізняється від звичайного і як довго він прослужить.

Втім, ламінування - далеко не єдиний спосіб змінити колір ПВХ профілю. Якщо додати барвник у сировинну суміш, можна одержати повністю кольоровий профіль, а за допомогою методу коекструзії - профіль зі стійким фарбуванням його лицьової поверхні. А ще звичайний білий профіль можна покрити акриловими фарбами й лаками. Але все-таки  ламінування - оптимальний спосіб зміни кольору профілю. Міцна акрилова плівка перешкоджає механічним ушкодженням поверхні вікна й з легкістю витримує всі погодні метаморфози. До того ж профіль можна ламінувати і з однієї, і із двох сторін - це на випадок, якщо захочеться, щоб рами пожвавлювали фасад будинку яким-небудь яскравим кольором.

А вибір фарб і справді вражає. Причому не тільки фарб, але й фактур. Входять у моду респектабельні, солідні інтер'єри "під дерево". Вікна з ламінованого профілю дерев'яних відтінків відразу й не відрізниш від справжнього дерева, адже поверхня плівки імітує природні прожилки деревини. Так що сміло можна планувати махагони в кабінет, а золотий дуб - у світлу вітальню. У дитячих кімнатах гарні будуть яскраві, веселі тони: червоний, синій, зелений. Цікаво, що навіть традиційні однотонні плівки не бувають просто гладкими, а мають приємну шорсткувату поверхню. На такому віконці менше будуть видні сліди від пальців і подряпини, які неминуче з'являються в ході експлуатації вікна.

Крім естетичності, ламінат має пристойний строк придатності: плівка прослужить як мінімум двадцять років. Звичайно, за умови, що ламінований профіль був належним чином зроблений. З розвитком технологій якість ламінації ПВХ профілів неухильно росте, але цей процес у силу своєї складності й технологічності вимагає особливої уваги виробників.

Перед ламінуванням на поверхню профілю наноситься спеціальний ґрунт праймер, а потім профіль направляється в ламінаційну установку, де відбувається приклеювання акрилової плівки. Далі він проходить цілу систему валиків з різним ступенем притиснення, завдяки чому плівка міцно приклеюється до поверхні.

Приклеювання справа така, де ніяка перевірка якості зайвої не буде. Звичайна відповідність ДСТ у справі ламінації визначають незалежні інститути, які й видають виробникові відповідний сертифікат. Але PROPLEX до того ж має власну лабораторію контролю якості, у якій за допомогою розривної машини регулярно оцінюється міцність приклеювання ламинационного покриття. І норма тут - багаторазова перевага норми.

Це неминучий наслідок австрійських корінь PROPLEX, адже австрійці кого завгодно перевершать у вимогах до якості. А виробництво PROPLEX було налагоджено й організоване в 1999 році австрійськими фахівцями, які поставили й запустили встаткування, налагодили технології й навчили персонал. І у випадку з ламінуванням PROPLEX працює винятково по австрійських технологіях на австрійських і німецьких матеріалах. І контролює виробництво ламинированного профілю від початку до кінця, оскільки процес ламинации не віддається підрядникам, а організується у власному цеху.

З таким підходом до якості ремонт наступного разу  прийде робити не в силу зношеності елементів інтер'єра, а просто тому що прийде фантазія перемінити обстановку - наприклад, колірну гаму вікон.

Оставить ответ