This version of the page http://fsnv.lg.ua/?pg=6 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-21. The original page over time could change.
Відділення ВД Фонду СНВ України в м. Стаханові: Страница 6

Школа инженера по охране труда. Новое в законодательстве. "Типовое положение о деятельности уполномоченных наемными работниками лиц по вопросам охраны труда".

Приказом Государственного комитета Украины в промышленной безопасности, охране труда и горного надзора №56 от 21.03.2007 г. утверждено «Типовое положение о деятельности уполномоченных наемными работниками лиц по вопросам охраны труда» Данное положение о деятельности уполномоченных наемными работниками лиц по вопросам охраны труда распространяется на предприятия, организации и учреждения всех форм собственности и вида деятельности.

Чем отличается «новое» Типовое положение о деятельности уполномоченных наемными работниками лиц по вопросам охраны труда от «старого» покажем в таблице.

Читати далі »

Коментарі | Опубліковано: оргвідділ, 2007-11-13 12:18 | Переглянуло: 117

Про добровільне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання

Щодо порядку загальнообов’язкового та добровільного державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та профзахворювань України в м. Стаханові здійснює державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.

Найважливіші задачі Фонду СНВ – відновлення здоров’я і працездатності потерпілих на виробництві, проведення профілактичних мір, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, на запобігання нещасних випадків на виробництві, профзахворювань і інших випадків погрози здоров’ю застрахованих. Виконання вказаних задач потребує значних грошових коштів, що формуються за рахунок страхових внесків, сплачених роботодавцями згідно діючого законодавства.

Одними з основних принципів страхування від нещасного випадку є обов’язковість страхування від нещасного випадку осіб, які працюють на умовах трудового договору (контракту) та інших підставах, передбачених законодавством про працю, а також добровільність такого страхування для осіб, які забезпечують себе роботою самостійно, та громадян – суб‘єктів підприємницької діяльності та обов’язковість сплати страхувальником страхових внесків.

Читати далі »

Коментарі | Опубліковано: оргвідділ, 2007-11-12 15:16 | Переглянуло: 98

Школа инженера по охране труда. Новое в законодательстве. "Типовое положение о комиссии по вопросам охраны труда предприятия".

Приказом Государственного комитета Украины в промышленной безопасности, охране труда и горного надзора №55 от 21.03.2007 г. утверждено «Типовое положение о комиссии по вопросам охраны труда предприятия» Данное положение о комиссии по вопросам охраны труда предприятий распространяется на предприятия, организации и учреждения всех форм собственности и вида деятельности.

Чем отличается «новое» Типовое положение о комиссии по вопросам охраны труда предприятия от «старого» покажем в таблице.

Читати далі »

Коментарі | Опубліковано: оргвідділ, 2007-10-11 12:10 | Переглянуло: 1664

Оновлення технічного парку інвалідних колясок

Лабораторією експертизи умов праці Луганської області постійно проводиться робота з вирішення медико-соціальних питань інвалідів праці І групи.

У зв’язку з завершенням строку експлуатації раніше виділених (2003 р.) інвалідних колясок Фонд приступив до оновлення їх технічного парку.

3 жовтня 2007 року лабораторією централізовано доставлено в м. Стаханов 3 інвалідні коляски. В цей же день було організовано вручення колясок інвалідам праці, які були дуже вдячні Фонду СНВ за своєчасне вирішення їх питань.

Кімнатну інвалідну коляску інваліду праці І групи Ліжанській С.П. вручають начальник відділення ВД Фонду СНВ України в м. Стаханові Івонін Є.О. та головний спеціаліст з питань медичного обслуговування та соціальної реабілітації Сіліванова Т.П.

Вручення дорожньої інвалідної коляски інваліду праці І групи Грінішину О.Н.

Начальник відділення Івонін Є.О. вручає дорожню інвалідну коляску інваліду праці І групи Кідалову В.Г. – голові стахановської регіональної громадської організації інвалідів-вугільників “Шахтар”.

Коментарі | Опубліковано: оргвідділ, 2007-10-04 17:11 | Переглянуло: 110

Защищать права и интересы застрахованных

Среди структур, призванных содействовать государственной политике в области охраны труда значительную роль играет отделение исполнительной дирекции Фонда социального страхования от несчастных случаев на производстве и профзаболеваний (далее Фонд СНС).

Для контроля за состоянием охраны труда на предприятиях городов Стаханов, Теплогорск и Алмазная в отделении существует отдел профилактики несчастных случаев на производстве и профзаболеваний, где функции контроля за работой предприятий в вопросах охраны труда возложены в основном на страхового эксперта по охране труда.

При проверке предприятий основное внимание уделяется функционированию «Системы управления охраной труда» в вопросах обеспечения работающих инструкциями по охране труда, проведению аттестации рабочих мест, проведения текущих профосмотров, а также предусмотрения в колдоговорах выделения положенных (не менее 0,5% от суммы реализованной продукции или 0,2% от фонда заработной платы – для бюджетных организаций) ассигнований на охрану труда.

Читати далі »

Коментарі | Опубліковано: оргвідділ, 2007-09-27 11:32 | Переглянуло: 122

О состоявшейся третьей открытой областной спартакиаде инвалидов труда «Поверь в себя»

с 17 по 19 сентября 2007 года в г. Красный Луч в Региональном медико-реабилитационном центре состоялась третья открытая областная спартакиада среди инвалидов труда, проходившая под девизом «Поверь в себя». Инициатором и главным основателем проведения данного мероприятия вот уже в третий раз является управление исполнительной дирекции Фонда социального страхования от несчастных случаев на производстве и профессиональных заболеваний Украины в Луганской области с участием исполнительной дирекции Фонда СНС Украины, Луганской облгосадминистрации и областного совета, Федерации профсоюзов области, Луганского казенного экспериментального протезно-ортопедического предприятия, Луганского отделения Фонда социальной защиты инвалидов Украины, Луганского областного центра профессиональной, медицинской и социальной реабилитации инвалидов, областного центра медико-социальной экспертизы.

Главная задача спартакиады это:

  • способствовать привлечению инвалидов труда к активной общественной жизни;
  • оказывать помощь инвалидам в моральной, физической и социальной реабилитации;
  • обратить внимание местных органов государственной власти и местного самоуправления, работодателей и общественных организаций на проблемы людей с ограниченными возможностями перемещения.

В спартакиаде принимали участие 17 команд инвалидов труда из Луганской, Донецкой, Харьковской, Днепропетровской областей.

Читати далі »

Коментарі | Опубліковано: оргвідділ, 2007-09-20 17:24 | Переглянуло: 217

Відшкодування витрат на поховання померлого

Відділення ВД Фонду страхування від не щасних випадків на виробництві та профзахворювань України в м. Стаханові інформує.

Згідно Закону України від 23 вересня 1999 р. №1105-XIV „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” (далі Закон) Фонд організовує поховання померлого, відшкодовує вартість пов’язаних з цим ритуальних послуг відповідно до місцевих умов (розділ III „Обов’язки фонду соціального страхування від нещасних випадків).

Згідно Ст. 34. п. 8 Закону „У разі смерті потерпілого від нещасного випадку або професійного захворювання витрати на його поховання несе Фонд соціального страхування від нещасних випадків згідно з порядком, визначеним Кабінетом Міністрів України”.

Читати далі »

Коментарі | Опубліковано: оргвідділ, 2007-08-30 11:29 | Переглянуло: 135

Торжественная встреча, посвященная Дню независимости Украины, 60-летию Дня шахтера и Дню города

О проведении торжественной встречи инвалидов труда, регрессников с руководством города и руководителями предприятий, посвященной Дню независимости Украины, 60-летию Дня шахтера и Дню города.

21 августа 2007 г. в 14:00 часов у здания отделения ИД Фонда СНС Украины в г. Стаханове состоялась торжественная встреча, посвященная празднованию Дня независимости Украины, 60-летия Дня шахтера и Дня города.

Читати далі »

Коментарі | Опубліковано: оргвідділ, 2007-08-22 15:30 | Переглянуло: 59

Семінар-нарада з питань дотримання діючого законодавства України

Про участь спеціалістів відділення ВД Фонду СНВ України в м. Стаханові в семінар-нараді з питань дотримання діючого законодавства України про працю, регулювання трудових, соціально-економічних відносин працівників і роботодавців в рамках колективних договорів, охорони праці, забезпечення безпеки життєдіяльності населення.

Сьогодні, 11 липня 2007 р., в приміщенні ПК ім. Горького в м. Стаханові, згідно плану сумісної роботи Луганської облдержадміністрації та Федерації профспілок, відбулася семінар-нарада для господарських і профспілкових керівників підприємств, організацій, установ в якій прийняли участь спеціалісти відділення.

З доповіддю «Про державні гарантії по соціальному страхуванню від нещасних випадків на виробництві у відповідності з законодавством України» виступив начальник відділення ВД Фонду СНВ України в м. Стаханові Є.О. Івонін.

Коментарі | Опубліковано: оргвідділ, 2007-07-11 12:01 | Переглянуло: 92

Про внесення змін до порядку проведення взаємозаліку лікарняних листів в рахунок страхових внесків

Про внесення змін до порядку проведення взаємозаліку лікарняних листів в рахунок страхових внесків у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Відділення виконавчої дирекції Фонду СНВ України в м. Стаханові доводить до відома всіх страхувальників, що у зв’язку з внесеними змінами до „Порядку призначення та здійснення страхових виплат застрахованим особам (членам їх сімей)”, затвердженими постановою правління Фонду СНВ від 28.02.07 № 10, запроваджується єдиний порядок проведення взаємозаліку витрат по соціальному страхуванню за рахунок страхових внесків між роботодавцями та Фондом СНВ, а саме:

спеціаліст відділу внесків та реєстрації страхувальників приймає щомісяця (щокварталу) від підприємств, на яких сталися страхові випадки у звітному періоді та витрати по яким беруться до взаємозаліку, такі документи:

  • копія листка непрацездатності (завірена страхувальником або працівником робочого органу виконавчої дирекції Фонду на підставі оригіналу);
  • довідка про середню заробітну плату (доход) застрахованої особи встановленого зразка;
  • для добровільно застрахованих осіб розрахункові документи про сплату страхових внесків за розрахунковий період і страховий тариф класу професійного ризику, до якого належить вид діяльності цих осіб.

Читати далі »

Коментарі | Опубліковано: оргвідділ, 2007-07-05 16:01 | Переглянуло: 102