This version of the page http://tsn.ua/ua/groshi/dolar-vpav.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-18. The original page over time could change.
Гривня зміцнюється (відео) - TCH.ua

Гривня зміцнюється (відео)

Середній курс за підсумками сьогоднішніх торгів на міжбанківському валютному ринку склав 5,08 грн/дол. Деталі - на відео (без коментарів. Associated Press).

відео

Завантаження...

Долар впав

10 жовтня 2008, 12:00
Ввести:

УНІАН

Про це повідомив керівник групи радників Нацбанку Валерій Литвицький.

Він підкреслив, що таким чином продовжується зближення офіційного і ринкового курсу. Литвицький нагадав, що за підсумками торгової сесії на міжбанку 7 жовтня, відмінності між ринковим і офіційним курсом склали 13,5%, тоді як за підсумками сьогоднішніх торгів - 3,2%.

"Це значення є прийнятним як для експортерів, так і для імпортерів", - підкреслив він.

Він відзначив, що результати сьогоднішніх торгів не означають остаточний розворот тренда. "Але, тенденція зміцнення гривні посилюється", - вважає керівник групи радників Нацбанку.

За словами Литвицького, НБУ скоротив розрив між усередненим ринковим і офіційним курсом гривні до долара США до мінімального значення з травня 2008 року.

"Розрив між офіційним і ринковим курсом на сьогоднішній день найменший з середини травня: у травні максимальний розрив між ними був 55 копійок, а на 10 жовтня - 16 копійок", - сказав Литвицький.

За його даними, 7 жовтня середній ринковий курс (з урахуванням курсу операцій НБУ) на міжбанківському валютному ринку складав 5,52 грн/долар, 8 жовтня - 5,24 грн/долар, 9 жовтня - 5,2 грн/долар, а 10 жовтня - 5,08 грн/долар: розрив з офіційним складав в ці дні - 0,68 грн, 0,38 грн, 0,28 грн, 0,16 грн відповідно.

"Ринковий курс послідовно продовжує рухатися до реалістичнішого значення, очищеного від ситуативних і психологічних моментів", - відзначив Литвицький.

Тим часом Національний банк України встановив на 13 жовтня офіційний курс гривні на рівні 4,9201 грн/дол. і 6,6810 грн/євро.


За матеріалами: Інтерфакс-Україна / РБК-Україна / О.Г./О.М.

Залишити коментар

Голосувати

Дякуємо за ваш голос

0,0

0 голосів

Пов'язані статті

  • Експерт: катастрофа українським банкам не загрожує
  • Долар коштує 5,6-5,7 гривні
  • Долар продовжує зростати (відео, оновлено)

Переслати новину

Останні коментарі

Немає коментарів до статті