Рус      Eng 
Главная
Знакомьтесь ближе
Законотворчество
Гражданская позиция
Прямая речь
Дайджест
Проекты
Интернет-конференция
Обратная связь
Фотоархив
Аудио/Видео




поиск на сайте











Партинформ


Также в разделе:

Віктор Янукович: Вихід з цієї ситуації один: треба змінювати і Президента, і уряд, і парламент. Повинні бути дострокові вибори – і парламентські, і президентські
05.02.2009, 15:15
Виктор Янукович: Фракция Партии регионов намерена предложить политикам договориться о дате проведения досрочных парламентских и президентских выборов
06.02.2009, 22:17
Николай Азаров: Для выхода из кризиса, прежде всего, нам нужно активизировать выполнение инфраструктурных проектов
09.02.2009, 11:50
Ирина Акимова: До тех пор, пока наш бюджет не будет пересмотрен и не будет абсолютно реальным, говорить о какой-либо антикризисной программе вообще бессмысленно
09.02.2009, 10:38
Татьяна Бахтеева: Важно быть объективными, честными и порядочными и рассматривать чужую боль как свою
09.02.2009, 10:36



Віктор Корж: Дії уряду Тимошенко можуть позбавити Україну права проведення „Євро-2012”


25.12.2008, 12:38

вернуться в раздел

Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, міністр у справах сім’ї та молоді Опозиційного уряду Віктор Корж, коментуючи ситуацію з підготовкою країни до проведення „Євро-2012”, вважає, що стан справ, зокрема з фінансуванням цього питання, може призвести до позбавлення України права на проведення фінальної частини європейської футбольної першості. Так, він зазначив:

- Останнім часом з боку представників чинної влади пролунала низка популістських заяв щодо плановості та своєчасного фінансування заходів із підготовки країни до футбольного чемпіонату „Євро-2012”.

Хотів би нагадати, що в поточному році підготовка до „Євро-2012” профінансована в межах 12%. Рівень фінансування з державного бюджету відповідних робіт у містах складає: в Одесі – 0,3%, Львові – 0,06%, Дніпропетровську – 11%, Харкові – 0,02%, Києві – 29%.

Незважаючи на оптимістичну тональність коментарів представників уряду, Кабінетом Міністрів України ще й досі не затверджено щорічний комплексний план заходів із підготовки до „Євро-2012”. Не визначено перелік та обсяг товарів, необхідних для будівництва і оснащення спортивних споруд, ввізне мито з яких не стягується (згідно з вимогами УЄФА готовність спортивних споруд має бути забезпечена до червня 2010 року). Не розглянуті законопроекти, які передбачають внесення змін до законів щодо оподаткування та спрямованих на реалізацію гарантій, наданих УЄФА.

Цинічною виглядає постанова уряду щодо збільшення видатків за Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні „Євро-2012” з футболу на 6,1 млрд. грн. (28,5%) за рахунок державного бюджету та на 10,5 млрд. грн. (85,4%) за рахунок місцевих бюджетів, що на тлі світової кризи перекладається на плечі громадян України.

Останнім свідченням того, що уряд Тимошенко готовий занапастити підготовку до „Євро-2012”, стало перенесення фінансування Державної програми підготовки чемпіонату із загального фонду видатків проекту державного бюджету на 2009 рік до Стабілізаційного фонду. Адже можливості наповнення останнього за умов зростання кризи – під великим сумнівом.

Такий підхід свідчить, що Кабмін розглядає підготовку до чемпіонату як другорядне питання. Не додає оптимізму і той факт, що уряд відкликав законопроект про зміни до базового Закону «Про підготовку до „Євро-2012».

Відсутність коштів на підготовку до „Євро-2012” в загальному фонді державного бюджету – перший і надзвичайно тривожний сигнал для міжнародної спільноти та УЄФА щодо намірів України виконати всі умови до проведення „Євро-2012”.

Слід наголосити, що подібні масштабні проекти всі країни намагаються реалізувати за рахунок залучення інвестицій, а чинний український уряд – за рахунок громадян.

То, на превеликий жаль, змушений визнати, що з легкої руки помаранчевої команди 2008 рік у сфері підготовки до „Євро-2012” став для нашої держави роком втрачених можливостей. Фінансування зі Стабілізаційного фонду підготовки до „Євро-2012” – ще один крок до позбавлення України права на проведення чемпіонату.

Прес-служба народного депутата України Віктора Коржа




версия для печати










Официальный информационный сервер

Copyright © 1999-2009 Партия регионов
Использование материалов, размещенных на сайте разрешается
с условием размещения ссылки на сайт Партии