Рус      Eng 
Главная
Знакомьтесь ближе
Законотворчество
Гражданская позиция
Прямая речь
Дайджест
Проекты
Интернет-конференция
Обратная связь
Фотоархив
Аудио/Видео




поиск на сайте











Партинформ


Также в разделе:

Віктор Янукович: Вихід з цієї ситуації один: треба змінювати і Президента, і уряд, і парламент. Повинні бути дострокові вибори – і парламентські, і президентські
05.02.2009, 15:15
Виктор Янукович: Фракция Партии регионов намерена предложить политикам договориться о дате проведения досрочных парламентских и президентских выборов
06.02.2009, 22:17
Николай Азаров: Для выхода из кризиса, прежде всего, нам нужно активизировать выполнение инфраструктурных проектов
09.02.2009, 11:50
Ирина Акимова: До тех пор, пока наш бюджет не будет пересмотрен и не будет абсолютно реальным, говорить о какой-либо антикризисной программе вообще бессмысленно
09.02.2009, 10:38
Татьяна Бахтеева: Важно быть объективными, честными и порядочными и рассматривать чужую боль как свою
09.02.2009, 10:36



Віктор Янукович: Одним з головних питань на нашому шляху буде усунення від влади тих, хто сьогодні вчепився за ці крісла і думає, що ми і далі дозволятимемо їм в них сидіти. Ми будемо діяти


24.12.2008, 16:50

вернуться в раздел

Вступне слово Лідера Партії регіонів на засіданні Опозиційного уряду 24 грудня 2008 року

- Ми починаємо останнє засідання Опозиційного уряду в цьому році. Сьогодні нам, безумовно, треба підвести підсумки року, який ми з вами дуже скоро будемо проводжати. Нам треба також підвести підсумки роботи Опозиційного уряду і нині діючого уряду Тимошенко.



Хоча сьогодні, у зв'язку із заявою Тимошенко, що цей уряд перейшов в опозицію, у нас з вами з'явився конкурент. А, можливо, і наші "колеги", з якими будемо обмінюватися досвідом. Це певною мірою жарт...

Я добре розумію, що ми – опоненти, і будемо казати українському народу всю правду. Ми будемо казати, що думаємо про діючий уряд і в цілому про владу, яка зараз працює. Адже наша оцінка, як завжди, спирається не лише на точку зору соціологів, фахівців, а перш за все – на точку зору народу, на настрої людей, які ми відчуваємо, перебуваючи у регіонах. Цю оцінку ми отримуємо із засобів масової інформації та листів наших громадян.

Останнім часом пролунало багато гучних заяв як з боку опозиції, так і з боку влади. Ми бачимо продовження того "діалогу", якщо його можна так назвати, між Президентом України і Прем'єр-міністром. Цей "діалог" вже переріс у відкрите протистояння і навіть в образи.

Це не прикрашає нашу державу, як і не прикрашає державу робота Верховної Ради. Бійки в українському парламенті показували на весь світ. Ця практика принижує і парламент, і депутатів.

Але зараз мова вже не йде про це. Йдеться про те, що суспільство повинно усвідомлювати, що в парламенті створена більшість, яка разом з урядом взяла на себе відповідальність за стан справ в країні.

Ми бачимо з вами, що в останні дні цього року ця новостворена більшість в складі БЮТ, "Нашої України", Блоку Литвина і "асоційованого члена" Комуністичної партії фактично роблять програму на 2009 рік, яку повинна побачити вся країна. А під цю програму – і відповідний бюджет.

Наші експерти за участю багатьох народних депутатів, міністрів Опозиційного уряду проаналізували програму і бюджет, які уряд пропонує ухвалити на 2009 рік.

Щоб зрозуміти, що собою представляє бюджет наступного року, достатньо ознайомитись лише з фінансуванням вугільної галузі. Вона буде знищена урядом Тимошенко. Шахтарі ще не бачили цей бюджет! Як тільки вони його побачать, як тільки з ним ознайомляться незалежні і залежні профспілки, – реакція буде миттєвою. Вони вже через це пройшли. Вони пройшли свого часу процес реструктуризації, яка знищила вугільну галузь.

Я добре пам'ятаю це рішення уряду Лазаренка. Я був у регіоні і бачив, як на моїх очах закривалися і знищувалися шахти, як людей викидали на вулиці, а заборгованість шахтарям доходила до року... Чим це закінчилося? Це закінчилося тим, що у 1997, 1998, 1999 роках ми почали відновлювати вугільну галузь. І ледве-ледве ми її витягнули до 2004-2005 року.

Невже за таких умов буде працювати вугільне машинобудування, будуть вироблятись комбайни, комплекси, гідравлічні крепі...? Безумовно, машинобудування буде зупинено. Адже його спочатку потрібно профінансувати, а вже потім підприємства дадуть техніку на оснащення добувних лав.

Ми вчора разом з вами висловили свою точку зору щодо поданого урядом бюджету. Ми заявили про те, що цей бюджет за рахунок бідних буде годувати багатих. Такий висновок ми з вами зробили.




Шановні колеги!



Підводячи підсумок 2008 року, хочу сказати, що ми весь час говорили: "Якщо ви взяли на себе відповідальність за стан справ в країні і довели країну до такого жахливого становища, якщо у вас немає совісті і сил сказати правду українським громадянам, і ви не хочете визнати ті помилки, які ви наробили в цьому році, – то у такої влади немає жодних перспектив".

Ознайомившись з програмою і бюджетом, ми побачили, що висновків вони не зробили. Вони зробили лише той висновок, що за рахунок брехні, за рахунок перекладання відповідальності на кого завгодно, за рахунок авантюрної політики, створення різних криз в державі можна знаходити себе в цій каламутній воді.

Півроку тому ми вносили пропозицію відправити цей уряд у відставку. Нас тоді не підтримали в парламенті, і сьогодні ми розуміємо, чому нас тоді не підтримали комуністи.

Півроку цей уряд продовжує знущатися над країною. Якщо цей уряд так відстоював продовження свого життя при владі, вони повинні були поправити ситуацію. Але скажіть: чи змінилося щось на краще? Безумовно, ні! Тільки погіршилося.

Що ми можемо спрогнозувати на найближче майбутнє? Ситуація буде тільки погіршуватися, а соціальна криза – тільки наростати. Сьогодні при владі працюють безвідповідальні політики, і їх політика – колективна безвідповідальність. Ми відмежовуємося від усього того, що робить зараз влада.

Сьогодні ми поставили питання: Уряд і Президент повинні піти у відставку. Як це питання буде вирішуватися, ми це найближчим часом побачимо. Але та більшість в парламенті, яка продовжує життя цієї влади, також повинна відповідати перед суспільством. І ми будемо наполягати, ми зробимо все, щоб список тих депутатів, які підтримують цю бездарну політику, був опублікований в усіх регіонах України. Люди повинні бачити, кого вони обирають. Це також наш з вами обов'язок.


Шановні колеги!



На це засідання Опозиційного уряду ми запросили представників різних галузей економіки нашої держави. Ми запросили всіх, хто бажав взяти участь в цьому підсумковому засіданні. З частиною їх ми зустрілися до початку засідання Опозиційного уряду і провели на рівні громадських слухань обговорення ситуації, що складається в країні. За дорученням нашого уряду Анатолій Кінах провів конференцію.

Сьогодні ми розуміємо, як важко працювати будь-якій галузі економіки країни. Я добре пам'ятаю 90-і роки, коли була розвалена велика країна, і на плечі колективів і керівників ліг важкий тягар того часу. Сьогодні часи настають ті ж самі. На жаль, ми повертаємося в минулі 90-ті роки.

Я знаю, що сьогодні кожен колектив, кожен керівник будуть шукати шляхи виживання. Так буде жити і кожна сім'я, і кожна людина. Але я впевнений в тому, що ми об'єднаємося разом з вами вже найближчим часом. Ми об'єднаємося і разом почнемо виводити ситуацію України з кризи. І одним з головних питань на нашому шляху буде усунення від влади тих, хто сьогодні вчепився за ці крісла і думає, що ми і далі дозволятимемо їм в них сидіти. Ми будемо діяти.


Шановні колеги!



Перед Новим роком я хочу побажати нам з вами, щоб в минулому році залишилося все погане. Добре було б, якщо б в минулому році залишилася і ця влада.

Я хочу побажати, щоб, об'єднавшись, ми з вами подолали усі негаразди, які є в нашій країні.

Я хочу побажати нашим громадянам, щоб вони не втрачали надії, щоб вони жили з надією, вірою і любов'ю.

Ми будемо разом з вами, шановний український народе, шановні наші виборці.

Ми будемо разом з вами і завжди нестимемо правду. Тільки з правдою можна жити і йти по життю.

З наступаючим Новим роком і Різдвом Христовим!




версия для печати










Официальный информационный сервер

Copyright © 1999-2009 Партия регионов
Использование материалов, размещенных на сайте разрешается
с условием размещения ссылки на сайт Партии