Рус      Eng 
Главная
Знакомьтесь ближе
Законотворчество
Гражданская позиция
Прямая речь
Дайджест
Проекты
Интернет-конференция
Обратная связь
Фотоархив
Аудио/Видео




поиск на сайте











Партинформ


Также в разделе:

Заява Партії регіонів
Нинішня влада, як торішній сніг, не потрібна нікому
03.02.2009, 09:27
Віктор Янукович: Вихід з цієї ситуації один: треба змінювати і Президента, і уряд, і парламент. Повинні бути дострокові вибори – і парламентські, і президентські
05.02.2009, 15:15
Ирина Акимова: До тех пор, пока наш бюджет не будет пересмотрен и не будет абсолютно реальным, говорить о какой-либо антикризисной программе вообще бессмысленно
09.02.2009, 10:38
Татьяна Бахтеева: Важно быть объективными, честными и порядочными и рассматривать чужую боль как свою
09.02.2009, 10:36
Александр Попов: Кадровые перестановки не повлияют на эффективность работы правительства Тимошенко
09.02.2009, 10:25



Віктор Янукович: Влада, яка не здатна подолати економічну і політичну кризу, повинна піти у відставку


22.12.2008, 10:08

вернуться в раздел

Лідер Партії регіонів відповів на запитання кореспондента телеканалу "Інтер".



-Вітаю Вас, Вікторе Федоровичу!

- Вітаю.

- Ви кажете, що чинний уряд працюватиме до весни. А що буде потім?

- Я вважаю, що влада, яка не здатна подолати економічну і політичну кризу, повинна піти у відставку. Ця команда нічого, крім руйнування країни, не в змозі робити. Це було у 2005 році, і повторилося у 2008 році, але ще в гіршому варіанті.

- Ваша заява, що ви можете вивести на вулиці людей... Що Ви мали на увазі? Другий Майдан, революція?

- Перш за все, я в такий спосіб хочу примусити владу зробити все, на що вона здатна. Тобто, це – наша мета. Треба підготувати антикризову програму, під неї треба підготувати реальний бюджет, визнати ті помилки, які були зроблені в цьому 2008 році, і їх не повторювати, і зробити спробу взяти ситуацію в руки. Зараз ми не бачимо іншого шляху.

- Ви можете зараз заявити, що якщо Партія регіонів повернеться у владу, ви впораєтесь із кризою, і це буде в якісь оптимальні для країни строки?

- Безумовно, ми такий план маємо. Ми готові цей план реалізувати. В нас є команда.

- Партія регіонів не визнає правомірності створення коаліції БЮТ, Блоку Литвина і "НУ-НС". Якими ж будуть ваші дії, аби довести неправомірність такої більшості, яка фактично складається з меншості?

- Ми хотіли б, як і вся країна, побачити, де ці 226 депутатів разом з урядом Тимошенко, які беруть на себе відповідальність за стан справ в країні. Ми розуміємо, що є ситуативна більшість разом з комуністами. Але комуністи відмежовуються від того, що вони сьогодні мають нести відповідальність, і вони не підписували цю коаліцію. Добре. Але вони голосують, тобто, вони продовжують життя уряду Тимошенко. І ми розуміємо, що це головна мета – утриматись, утримати крісло за будь-яку ціну. А винними визнати кого завгодно. В свій час винними були голови обласних державних адміністрацій, різні чиновники різних рівнів, Президент. Зараз – Національний банк, інші банки. А вони – в білому. Такого не буває.

- Яким Ви бачите вихід от саме з політичної кризи? Це ще одне переформатування коаліції в парламенті, чи це розпуск ВР і дострокові парламентські вибори? Який Ви бачите шлях?

- Якщо мову вести про вибори, безумовно, вибори треба проводити і парламентські, і президентські.

- Одночасно?

- Одночасно.

- Тобто, навесні ви будете ініціювати розпуск Верховної Ради?

- Безумовно.

– Кого Партія регіонів вбачає своїм політичним союзником?

- Я неодноразово вже казав: до створення цієї більшості ми бачили нашими союзниками комуністів і Блок Литвина. Але після того, як вони заради крісел підписали цю угоду – я маю на увазі Блок Литвина – а комуністи займають таку позицію, що вони, начебто, не мають до цього ніякого відношення. Але голосують вони разом з цією коаліцією. Тому ми сьогодні маємо такий класичний приклад колективної безвідповідальності у Верховній Раді, коли об'єднались політичні сили неприродні за своїми політичними поглядами, начебто. Але їх об'єднав спільний інтерес, крісла і так далі.

- Зараз ми спостерігаємо лише поглиблення кризи. На Вашу думку, оцей пік економічної кризи на який час припаде?

- На мій погляд, скільки буде ця влада, стільки буде криза. Я в цьому впевнений. Тому все буде залежати від того, як вони якомога скоріше підуть, не будуть заважати жити країні і розвиватись. І ми швидко наведемо порядок.

- Якщо ось так стисло підбити підсумки минулого року, що побачили українці?

- На початку цього року українці були захоплені тими обіцянками, які давала помаранчева коаліція в черговий раз. Тобто, вони прийняли економіку з нормальним рахунком в казначействі, за рахунок чого вони одразу почали виплачувати заборгованість колишнього Ощадбанку СРСР. Це був крок такий, знаєте, показовий, популістський, в стилі Тимошенко.

А що далі? Вони розтринькали ці кошти. Спочатку була ревальвація гривні – обдурили людей навесні, зараз вже девальвація. До 10 гривень дотягнули вартість долару. Тобто, це політика піратська. От коли показують оці фільми про піратів, я весь час думаю: ми начебто на цьому човні всі знаходимось, його захопили пірати, і все, що хочуть, те і роблять. Захотіли – воду відключили, захотіли – відключили опалення, захотіли – дали їжі, захотіли – не дали, і так далі.

- То яким же буде тоді на наступний рік для українців? Чого їм варто очікувати?

- Я вважаю, що треба звільнитись від піратів.

- Дякую Вам за інтерв'ю.




версия для печати










Официальный информационный сервер

Copyright © 1999-2009 Партия регионов
Использование материалов, размещенных на сайте разрешается
с условием размещения ссылки на сайт Партии