Рус      Eng 
Главная
Знакомьтесь ближе
Законотворчество
Гражданская позиция
Прямая речь
Дайджест
Проекты
Интернет-конференция
Обратная связь
Фотоархив
Аудио/Видео




поиск на сайте











Прямая речь


Также в разделе:

Віктор Янукович: Від Президента і голови уряду народ врешті-решт сподівається почути правду



Віктор Янукович: «Те, що трапилося в країні, це все наслідки безвідповідальної, непрофесійної і авантюрної політики цієї влади в цілому»



Виступ Лідера опозиції В.Ф.Януковича на засіданні парламенту 13 січня 2009 року



Віктор Янукович: Ми будемо вимагати відставки уряду, і, безумовно, початку процедури імпічменту Президента

Інтерв'ю Лідера Партії регіонів "Подробицям тижня" на телеканалі "Інтер"


Віктор Янукович: Ми готові запропонувати суспільству антикризову програму, яка буде розписана щодо часу і щодо дій, як ми це робили в минулі роки, коли були при владі





Віктор Янукович: Пошук компромісу повинен бути з усіх сторін

Інтерв'ю Лідера Партії регіонів телеканалу "Інтер", 7 грудня 2008 р.


08.12.2008, 13:16

вернуться в раздел

Журналіст: Найвищий законодавчий орган – Верховна Рада не працює вже тривалий час. І ті законопроекти антикризові, які зараз мали б прийматися, не приймаються. Можете сказати, що наступного тижня буде створена дієздатна коаліція?

Віктор Янукович: На наступному тижні треба зібратися всім у Верховній Раді – всім гілкам влади, керівникам Національного банку, приїхати Президенту обов'язково, прийняти це запрошення Верховної Ради і обговорити ситуацію.

Тобто, ми повинні дати чітку оцінку того, що сталося в країні і чого нам треба очікувати найближчим часом. Подати програму Верховній Раді повинна та команда, яка бере на себе відповідальність її реалізувати. Під цю програму треба створювати урядову команду, треба вибрати найкращих фахівців. І мова вже не йде про те, до якої вони належать партії.

Мова йде про те, що вони мають бути фахівцями найвищого рівня, здатними реалізувати ті антикризові заходи, які будуть прийняті Урядом і парламентом.

Журналіст: І на цьому тижні багато казали, що така команда може бути створена на основі фракції Партії регіонів та Блоку Юлії Тимошенко. Наскільки вірогідне створення нової більшості в Верховній Раді?

Віктор Янукович: Ми на минулому тижні ініціювали переговорний процес практично з усіма фракціями Верховної Ради, створені переговорні групи. Я хочу сказати, що ці групи працювали в п'ятницю і в суботу. Сьогодні вже я маю інформацію, як проходить переговорний процес. Хочу сказати, що жодного рішення не приймалося. Тому казати, що буде створено коаліцію чи більшість в парламенті, дуже важко.

Але ми намагаємось це зробити сьогодні, враховуючи те, що Прем'єр-міністр і Президент не ініціюють цей процес. І сьогодні нас не цікавлять крісла, нас цікавить, чи вдасться нам згуртувати політиків навколо тих дуже серйозних викликів, які є сьогодні перед нами, чи не вдасться.

Є надія на те, що вистачить сили подолати амбіції деяким політикам і політичним силам, і прийти до рішення. Ми пропонували на цей час зняти будь-які протиріччя політичні, які є між партіями. Тобто, на всі ті розбіжності, що розділяють політиків за політичними програмами, які вони відстоюють, можна накласти мораторій.

Журналіст: Зрозуміло. Можна сказати, що Партія регіонів не веде переговорів лише з Блоком Юлії Тимошенко, про що казала на цьому тижні?

Віктор Янукович: Ведуться перемовини з усіма фракціями, які існують в нас у парламенті. Я хочу сказати, що це ініціатива вимушена. Я бачу, що влада сьогодні нездатна консолідувати суспільство. Ми взяли на себе відповідальність започаткувати цей процес. І, я вважаю, що пошук такого компромісу повинен бути з усіх сторін.

Звинувачення, що хтось зрадить своїм виборцям і так далі, зараз потрібно відкинути. Ніхто нікому не буде зраджувати. Якщо ми не знайдемо такого рішення, – це буде набагато гірше для країни.

Журналіст: Всі політики мають забути про ідеологічні розбіжності і простягнути одне одному руку в даній кризовій ситуації?

Віктор Янукович: Треба відкласти всі розбіжності зараз осторонь і об'єднатися навколо подолання економічної кризи.

Журналіст: Вікторе Федоровичу, як Ви прогнозуєте – до вівторка туман над коаліцією розвіється, ми будемо знати, які це фракції?

Віктор Янукович: Почнеться цей процес, і все буде зрозуміло, бо ми не можемо нехтувати точкою зору депутатів. Є, безумовно, актив, який займається сьогодні. Але коли в понеділок депутати зберуться, а це вже буде завтра, почнеться внутрішній процес, кожна фракція висловить свою точку зору. І у вівторок підемо до Верховної Ради вже налаштовані відповідним шляхом.

Журналіст: Ви не виключаєте, що може бути створена коаліція з Партією регіонів і "Народною Самообороною", можливо, за участю Блоку Литвина?

Віктор Янукович: Що стосується об'єднання, я хочу сказати, що ми не з політиками повинні об'єднуватися. Ми повинні об'єднуватися з професіоналами, людьми, які налаштовані будувати, а не руйнувати. Я вважаю, що ми до цього повинні прагнути. Це залежить не тільки від нас. У нас є достатня кількість фахівців, відповідальних людей, які здатні брати на себе завдання і їх виконувати.




версия для печати










Официальный информационный сервер

Copyright © 1999-2009 Партия регионов
Использование материалов, размещенных на сайте разрешается
с условием размещения ссылки на сайт Партии