This version of the page http://www.npp.com.ua/nikel1.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-04. The original page over time could change.
НІКЕЛЬ - Национальная Правовая Палата
О нас Структура Палаты Партнерство Новости Статьи Мероприятия Контакты Избирательные процессы
Услуги Палаты
принципы оказания услуг
ценовая политика
перечень услуг
cпецифика наших услуг
Проекты
открытые проекты
проекты с паролем
Департаменты
Департамент трудового, сімейного права і соціальних відносин
Департамент надро- і прирокористування, аграрних і земельних відношень і нерухомості
Департамент фінансового, податкового і банківського права і аудита
Департамент адміністративного, господарського, корпоративного і цивільного права
Департамент кримінального права і невідкладної правової допомоги
Департамент міжнародного і міжнародного економічного права
ON-LINE КОНСУЛЬТАЦИИ
Как правильно оформить увеличение уставного капитала ООО?
Коли варто звертатися з претензією? Чи може звертатися з претензією фізична особа?
Возможно ли продать паевую землю в Украине?
Порядок увеличения уставного капитала акционерного общества
Какие процедуры необходимо пройти согласно украинскому законодательству для получения лицензии на пользование недрами?
Как правильно сформировать уставной капитал акционерного общества? Какие существуют виды акций?
Чи існують правові методи захисту клієнта від надання юридичної допомоги неналежним чином?
Следует ли страховать недвижимость?
Какие основные требования к оформлению претензии?
РЕГИОНАЛЬНЫЕ ОТДЕЛЕНИЯ
Харьковское региональное отделение
Публицистика
Актуально
- Суды Украины
- cправочники
- энциклопедии
- сайты государственных Органов
- адреса посольств
- прочее





НІКЕЛЬ

У 50-і роки були виявлені і розвідані родовища силікатного нікелю в Кіровоградській і Дніпропетровській областях. Побузька група родовищ у Кіровоградській області приурочена до кори вивітрювання ультрабазитів архейського віку. Тіла ультрабазитів розміром до кількох квадратних кілометрів поширені тут на площі близько 500 км2. Розвідано шість родовищ. Рудні поклади оконтурені при бортовому вмісті нікелю 0,5% і мінімальній потужності рудного тіла 1 м; мінімальний промисловий вміст становить 0,9%. Рудні тіла плащеподібної форми мають розміри за простяганням 200-2000 м, ширину 40-500 м, середню потужність 2,9-8,7 м. Глибина залягання рудних тіл від перших до десятка метрів. При оконтурюванні запасів за категоріями А+В+С застосовувалася мережа свердловин 40 х 40-80 м. При розвідці усього пробурено 390 тис. м, відібрано 60 тис. проб для аналізу на нікель і кобальт. Загальні запаси по всіх родовищах силікатного нікелю були оцінені в 32 млн т руди чи 272,7 тис. т нікелю.

З 1972 р. на базі цих родовищ працює завод з виробництва феронікелю з річною потужністю по переробці 950 тис. т руди. Завод випускає феронікель із вмістом цього металу 7-8%. Дніпропетровська група родовищ у даний час несприятлива для освоєння, тому що велика частина рудних покладів опинилося під забудовою.

В Україні є певні перспективи пошуків і виявлення сульфідного мідно-нікелевого зруденіння. Поки виявлено і попередньо опошуковано із застосуванням бурових робіт (пробурено 37 свердловин обсягом 15457 м) Прутівський рудопрояв, що пов'язаний з базит-ультрабазитовою інтрузією ранньопротерозойського віку на північному заході УЩ. За попередньою оцінкою, на цій ділянці можна прогнозувати відкриття родовища із запасами нікелю 210 тис. т, міді 95 тис. т, кобальту 8 тис. т і платиноїдів.

У Північно-Західному районі УЩ відомо ще кілька масивів основних і ультраосновних порід ранньопротерозойського віку, що належать до прутівського комплексу і перспективних на виявлення промислового кобальт-мідно-нікелевого зруденіння (Залізнянський, Кам'янський та ін.).

На УЩ відомо і ряд інших районів з інтрузіями базит-ультрабазитового складу і ще не вивчені гравітаційні максимуми, де можуть бути виявлені більші поклади мідно-нікелевих руд. Це насамперед Побужжя, Придніпров'я і Приазов'я, а також смуга максимумів, простежена на заході щита від смт Кодима в напрямку смт Шаргород і м. Хмельницький.

НПП
Вадим Мохов
Руководитель Департамента недро- и природопользования, аграрных и земельных отношений и недвижимости
Украина может почерпнуть в сфере недропользования миллиарды долларов инвестиций. Они, в буквальном смысле слова, зарыты в земле. Несмотря на трудности в связи с недостатком государственного финансирования отрасли наша работа направлена на либерализацию рынка в сфере недропользования.
Подробнее


Афоризмы
Человек, нашедший в законе лазейку, через которую он может провести шикарный кадиллак, безусловно, сохранит этот секрет для себя. Если кто-то один использует известную ему лазейку, то это может оставаться незамеченным, но если все стадо соберется у дыры в заборе, то тут же будет разработано и принято соответствующее законодательство.
Сирил Н. Паркинсон
все афоризмы

Отзывы и рекомендации
Надежда Беженарь
директор ООО «Аудиторская компания "Украинская консалтинговая группа"»
Не секрет, что во многом успех компании зависит от партнёрских отношений. Обращаясь за правовой помощью к специалистам Национальной правовой палаты, мы доверяем не только решение своего вопроса, а, в первую очередь, полагаемся на профессионализм, гибкий подход к нашим пожеланиям и ответственность в работе.
Подробнее


Что необходимо для эффективной работы Верховного Совета Украины в 2009 году?
новая коалиция
перевыборы
ситуативное большинство



Доступ для
сотрудников

Логин
Пароль
 




© 2007-2008 Copyright Национальная Правовая Палата. Использование материалов данного сайта допускается только при наличии письменного разрешения
Разработка сайта - CodEX World Studio