This version of the page http://www.npp.com.ua/marg1.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-04. The original page over time could change.
МАРГАНЕЦЬ - Национальная Правовая Палата
О нас Структура Палаты Партнерство Новости Статьи Мероприятия Контакты Избирательные процессы
Услуги Палаты
принципы оказания услуг
ценовая политика
перечень услуг
cпецифика наших услуг
Проекты
открытые проекты
проекты с паролем
Департаменты
Департамент трудового, сімейного права і соціальних відносин
Департамент надро- і прирокористування, аграрних і земельних відношень і нерухомості
Департамент фінансового, податкового і банківського права і аудита
Департамент адміністративного, господарського, корпоративного і цивільного права
Департамент кримінального права і невідкладної правової допомоги
Департамент міжнародного і міжнародного економічного права
ON-LINE КОНСУЛЬТАЦИИ
Как правильно оформить увеличение уставного капитала ООО?
Коли варто звертатися з претензією? Чи може звертатися з претензією фізична особа?
Возможно ли продать паевую землю в Украине?
Порядок увеличения уставного капитала акционерного общества
Какие процедуры необходимо пройти согласно украинскому законодательству для получения лицензии на пользование недрами?
Как правильно сформировать уставной капитал акционерного общества? Какие существуют виды акций?
Чи існують правові методи захисту клієнта від надання юридичної допомоги неналежним чином?
Следует ли страховать недвижимость?
Какие основные требования к оформлению претензии?
РЕГИОНАЛЬНЫЕ ОТДЕЛЕНИЯ
Харьковское региональное отделение
Публицистика
Актуально
- Суды Украины
- cправочники
- энциклопедии
- сайты государственных Органов
- адреса посольств
- прочее





МАРГАНЕЦЬ

Україна з її розвиненою чорною металургією і дуже значущою марганцево-рудною базою є провідною у світі за споживанням і виробництвом марганцевої продукції (руда, феромарганець, силікомарганець, металічний марганець та ін.).

За обсягом загальних запасів марганцевих руд Україна займає у світі друге місце після ПАР, а за підтвердженими запасами - перше місце (далі йдуть ПАР, Казахстан та ін.). Серед країн СНД її запаси марганцевих руд становлять більш 80%. Разом з тим близько 80% балансових запасів марганцевих руд представлені карбонатними рудами, які поки що мало використовуються в промисловості, у той час як у ПАР, Бразилії та ін. - це високоцінні оксидні різновиди з високим вмістом марганцю.

Усі промислові запаси марганцевих руд зосереджені в Південноукраїнській марганцеворудній провінції, що включає ряд родовищ (Марганецьке, Зеленодольське, Орджонікідзевське, Токмацьке) найбільшого у світі Нікопольського марганцеворудного басейну. Ці осадові родовища локалізуються в олігоценових товщах чохла і південного схилу УЩ (тип 2). Затверджені запаси на 01.01.2001 р.: загальні (А+В+С1+С2) становлять 2426,1 млн т, підтверджені (А+В+С1) - 2259,9 млн т при середньому вмісті марганцю в руді 23,9%, у т. ч. оксидних руд (загальні запаси; підтв. зап.; % від загальних зап.; % Мп) 334,9; 332,0; 19,8; 28,6; оксйдно-карбонатних - 167,7; 167,7; 6,9; 25,0; карбонатних - 1923,5; 1757,2; 79,3; 20,7.

У північній частині Токмацького родовища (східна частина Нікопольського басейну) можливий незначний приріст запасів переважно карбонатних руд. З огляду на те, що Нікопольський басейн до¬сить добре вивчений, нарощування в його межах запасів руд, особливо оксидних, дуже обмежене. До перспективних об'єктів у Південноукраїнській провінції належить Федорівська ділянка Зеленодольського родовища, де розвинені переважно оксидні руди й очікується приріст запасів близько 60 млн т. В об'єктах межиріччя Інгулець - Базавлук і Херсонської області прогнозні ресурси марганцевих руд - 120 млн т за Р1 і 229 млн т за Р2.

Резервом розвитку марганцеворудної промисловості можуть стати численні прояви і родо¬вища (з неврахованими запасами) марганцевих і залізо-марганцевих руд інших генетичних типів (рис. 19). Марганцеві родовища України розробляються з 1883 р. За цей період значну частину первинних запасів марганцевих руд відпрацьовано. Лише в Нікопольському басейні за останні 50 років експлуатацією погашено понад 500 млн т руди. Особливо інтенсивно відпрацьовувалися легко збагачувані і більш промислове цінні оксидні руди, запаси яких за останні 10 років скоротилися майже наполовину, важко збагачувані і менш цінні в промисловому плані оксидно-карбонатні і карбонатні руди почали добуватися з 1955 р., але обсяг їхнього видобутку звичайно не перевищує 15%.

Аналіз стану сировинної бази і видобутку марганцевих руд України показує, що великої актуальності набуває вирішення проблеми вдосконалювання технології збагачення і переробки карбонатних руд і одержання з них високоякісних концентратів і продуктів, оскільки запасів оксидних руд, навіть якщо не збільшувати їхній видобуток, вистачить лише на найближчі 20 років.

Видобуток марганцевих руд нині ведуть у східній частині Нікопольського басейну - Марганецький, і в західній частині басейну - Орджонікідзевський гірничо-збагачувальні комбінати з проектною продуктивністю за сирою рудою 2,0 і 7,1 млн т у рік відповідно. Для розробки Токмацького родовища був побудований Таврійський дослідно-промисловий гірничо-збагачувальний комбінат і шахта з проектною потужністю за сирою рудою 2 млн т у рік. Однак у травні 1995 р. через низьку продуктивність, загальну економічну ситуацію в Україні і деякі інші причини видобуток і переробку руди було припинено, а підприємства законсервовано.

Нині в експлуатації перебуває 7 шахт і 10 кар'єрів. Сира руда збагачується на 4-х збагачувальних фабриках з одержанням товарного марганцевого концентрату, що містить 34% (Марганецький ГЗК) і 37,9% металу на Орджонікідзевському ГЗК. Отримана продукція поставляється на металургійні, феросплавні й інші заводи (виробництво феро- і силікомарганцю, металічного марганцю й ін.). Частина руди і продукції експортується в країни СНД і Європи. Окремі сорти малофосфористого марганцевого концентрату в невеликих обсягах Україна імпортує з Грузії і Казахстану. З 1990 р. обсяги видобутку сирої руди, виробництва товарної руди, її експорту неухильно знижуються, відповідно (млн т): 1990 р. - 15,8; 7,1; 1,3; 1999 р. - 5,0; 1,7; 0,2.
Характеристика внутрішнього споживання товарної марганцевої руди в Україні за видами виробництва загалом така: виробництво сплавів (феро- і силікомарганцю) - 60%, доменне - 25%, залізорудних агломератів - 9%, іншої продукції (металічного марганцю й ін.) - 6%.

НПП
Вадим Мохов
Руководитель Департамента недро- и природопользования, аграрных и земельных отношений и недвижимости
Украина может почерпнуть в сфере недропользования миллиарды долларов инвестиций. Они, в буквальном смысле слова, зарыты в земле. Несмотря на трудности в связи с недостатком государственного финансирования отрасли наша работа направлена на либерализацию рынка в сфере недропользования.
Подробнее


Афоризмы
Правительство, издавая законы и устанавливая налоги, подобно врачу, который должен при лечении избирать наименьшее зло.
И. Бентам (1748-1832),Английский философ, социолог, юрист
все афоризмы

Отзывы и рекомендации
Надежда Беженарь
директор ООО «Аудиторская компания "Украинская консалтинговая группа"»
Не секрет, что во многом успех компании зависит от партнёрских отношений. Обращаясь за правовой помощью к специалистам Национальной правовой палаты, мы доверяем не только решение своего вопроса, а, в первую очередь, полагаемся на профессионализм, гибкий подход к нашим пожеланиям и ответственность в работе.
Подробнее


Что необходимо для эффективной работы Верховного Совета Украины в 2009 году?
новая коалиция
перевыборы
ситуативное большинство



Доступ для
сотрудников

Логин
Пароль
 



  Распечатать эту страницу

© 2007-2008 Copyright Национальная Правовая Палата. Использование материалов данного сайта допускается только при наличии письменного разрешения
Разработка сайта - CodEX World Studio