This version of the page http://www.npp.com.ua/hrom1.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-04. The original page over time could change.
ХРОМ - Национальная Правовая Палата
О нас Структура Палаты Партнерство Новости Статьи Мероприятия Контакты Избирательные процессы
Услуги Палаты
принципы оказания услуг
ценовая политика
перечень услуг
cпецифика наших услуг
Проекты
открытые проекты
проекты с паролем
Департаменты
Департамент трудового, сімейного права і соціальних відносин
Департамент надро- і прирокористування, аграрних і земельних відношень і нерухомості
Департамент фінансового, податкового і банківського права і аудита
Департамент адміністративного, господарського, корпоративного і цивільного права
Департамент кримінального права і невідкладної правової допомоги
Департамент міжнародного і міжнародного економічного права
ON-LINE КОНСУЛЬТАЦИИ
Как правильно оформить увеличение уставного капитала ООО?
Коли варто звертатися з претензією? Чи може звертатися з претензією фізична особа?
Возможно ли продать паевую землю в Украине?
Порядок увеличения уставного капитала акционерного общества
Какие процедуры необходимо пройти согласно украинскому законодательству для получения лицензии на пользование недрами?
Как правильно сформировать уставной капитал акционерного общества? Какие существуют виды акций?
Чи існують правові методи захисту клієнта від надання юридичної допомоги неналежним чином?
Следует ли страховать недвижимость?
Какие основные требования к оформлению претензии?
РЕГИОНАЛЬНЫЕ ОТДЕЛЕНИЯ
Харьковское региональное отделение
Публицистика
Актуально
- Суды Украины
- cправочники
- энциклопедии
- сайты государственных Органов
- адреса посольств
- прочее





ХРОМ

Річна потреба промисловості України протягом 90-х років у хромових концентратах (у пере­рахуванні на 50% Сr2О3) для виробництва феросплавів і вогнетривів становила близько 650 тис. т (300-330 тис. т Сr2О3). Ці потреби задовольнялися за рахунок завезення концентратів Донського ГЗК'у (Західний Казахстан) і, частково, Саранівського ГЗК'у (Пермська обл., Росія). Основна маса їх йшла на виробництво вогнетривів, а невеликі кількості - на випуск феросплавів на Запорізькому заводі, що виробляє у рік близько 2000 т низьковуглецевистого алюмотермічного ферохрома. Так, у 1989 р. в Україну було завезено 462 тис. т концентратів, з них 450 тис. т пішло на вогнетривкі заводи (Запорізький, Червоноармійський, Микитівський, Пантілеймонівський, Часов-Ярський) і лише 12 тис. - на феросплави. У той ж час для потреб України хромисті феросплави ввозилися теж ззовні. Щорічна потреба України в хромових концентратах (50% Сr2О3) для виробництва хромистих феросплавів оцінюється в 300-320 тис. т, така ж кількість необхідна для виробництва вогнетривів. Потреба металургії України становить (тис. т): ферохром низьковуглецевистий - 86,8; ферохром високовуглецевистий - 62,0; силікохром - 19,7; ферохром середньовуглецевистий - 5,5; хром металічний - 1,07.

На території України значно поширені геохімічні аномалії хрому і знахідки хромшпінелідів: 1-у зв'язку з масивами ультрабазитів і базит-ультрабазитів УЩ і більш рідкісних тіл лужно-ультраосновного складу; 2-у породах трапових формацій венду Волино-Поділля і девону Південного Донбасу; З - в ультрабазитах Закарпаття. Найбільше високохромисті шпінеліди (≥ 60% Сr2О3) характерні для кімберлітів і близьких до них порід, а також ультраосновних лужних порід північно-західної частини УЩ.

Практично значущі знахідки хромшпінелідів відомі лише в Середньому Побужжі (Голованівська шовна зона), де вони були відкриті в 1952 р. при розвідці силікатного нікелю. Тут виявлено понад 60 невеликих масивів гіпербазитів дуніт-гарцбургітової підформації (капітансько-деренюхінський комплекс). Ступінь вивченості всіх гіпербазитових тіл неоднакова, але там, де проведений хоча б невеликий обсяг бурових робіт, всюди встановлена хромітоносність порід цієї підформації (11 масивів).
Найбільш добре вивченим е поки що Капітанський масив із прогнозними ресурсами хромітових руд, - 6,5-7,0 млн т при середньому вмісті Сr2О3 - 28%, розвіданий до глибини 600 м. Прогнозні ресурси по 15 масивах гіпербазитів, що розташовані в межах Капітанського рудного поля, - 50 млн т руди при середньому вмісті Сr2О3 - 24%, а за категорією Р2 (7 масивів) - 31,2 млн т.

Капітанське родовище є комплексним: лінійні кори вивітрювання містять силікатні нікелеві руди, а також підвищені вмісти золота (0,7-0,9 г/т) і платини; попутно може добуватися вермикуліт і боксити. За результатами технологічних опробувань із хромітових руд Капітанського родовища може виходити концентрат із вмістом 32,2-41,2% Сr2О3 з виходом оксиду хрому 68,8-82,1%. Встановлено також можливість одержання золотоносного концентрату з масовою часткою золота 23,7-25,9% і вилученням його з концентрату 57,3-79,5%.

В інших районах щита поки невідомо жодного рудопрояву із вмістом, близьким до 10% Сr2О3 на 1 м потужності тіл. Тут доцільні лише побіжні пошуки в процесі геологічної зйомки чи пошуків інших корисних копалин, насамперед у районах базит-гіпербазитів Середнього Придніпров'я, Оріхово-Павлоградської зони і Приазов'я, а також у районах, сусідніх із Середнім Побужжям.

Варто враховувати те, що корінні руди в ультрабазитах УЩ можуть бути комплексними, нести підвищені концентрації, крім Сr, також Ті, Рt, V, Ni, Со, Sс, Аu й ін. Металогенічні передумови дають можливість прогнозувати на УЩ поки лише дрібні і середні за запасами родовища хромових руд магматичного генезису.

Крім цього, значні кількості хрому містяться в силікатних кобальт-нікелевих рудах Побузької групи родовищ, пов'язаних з корами вивітрювання по ультрабазитах (до 2-10% Сr2О3), а також у шлаках титанового виробництва на Іршанському і Малишівському родовищах.

НПП
Вадим Мохов
Руководитель Департамента недро- и природопользования, аграрных и земельных отношений и недвижимости
Украина может почерпнуть в сфере недропользования миллиарды долларов инвестиций. Они, в буквальном смысле слова, зарыты в земле. Несмотря на трудности в связи с недостатком государственного финансирования отрасли наша работа направлена на либерализацию рынка в сфере недропользования.
Подробнее


Афоризмы
Всякий разумный человек наказывает не потому, что был совершен проступок, а для того, чтобы он не совершался впредь.
Сенека
все афоризмы

Отзывы и рекомендации
Надежда Беженарь
директор ООО «Аудиторская компания "Украинская консалтинговая группа"»
Не секрет, что во многом успех компании зависит от партнёрских отношений. Обращаясь за правовой помощью к специалистам Национальной правовой палаты, мы доверяем не только решение своего вопроса, а, в первую очередь, полагаемся на профессионализм, гибкий подход к нашим пожеланиям и ответственность в работе.
Подробнее


Что необходимо для эффективной работы Верховного Совета Украины в 2009 году?
новая коалиция
перевыборы
ситуативное большинство



Доступ для
сотрудников

Логин
Пароль
 



  Распечатать эту страницу

© 2007-2008 Copyright Национальная Правовая Палата. Использование материалов данного сайта допускается только при наличии письменного разрешения
Разработка сайта - CodEX World Studio