This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/798.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-01. The original page over time could change.
Відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
27.11.2008
Відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України

27 листопада 2008 року відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України (далі - Комісія). Головував на ньому Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, голова Комісії Гавриш С.Б.

Учасниками засідання було проаналізовано стан виконання її попередніх рішень та підтверджено його позитивний результат.

Комісія заслухала результати діяльності у поточному році українсько-казахстанської, українсько-корейської (Республіка Корея), українсько-угорської двосторонніх міжурядових комісій з питань військово-технічного співробітництва. Ці результати охарактеризовано як позитивні, і дано відповідні рекомендації щодо подальшої координаційної діяльності цих міжурядових органів. Також  було розглянуто можливості розвитку співробітництва у зазначеній сфері з низкою інших країн. Підтримано пропозиції центральних органів виконавчої влади щодо розширення договірно-правової бази у сфері військово-технічного співробітництва між Україною та її перспективними партнерами.

Члени комісії заслухали інформацію Голови Держекспортконтролю Ю. Петроченка про участь делегації України у Пленарному засіданні міжнародного режиму експортного контролю „Режим контролю за ракетними технологіями", що відбулося наприкінці жовтня-початку листопада ц.р. у м. Канберра (Австралія). Було підтримано пропозиції щодо надання рекомендацій центральним органам виконавчої влади для врахування результатів цього міжнародного заходу у їх подальшій діяльності.

Також було підтримано низку підготовлених МЗС документів, пов'язаних з  участю України в міжнародних  режимах  експортного контролю „Група ядерних постачальників" та „Вассенаарська домовленість".

У зв'язку із завершенням терміну чинності діючих „Основних напрямів розвитку державного експортного контролю України на період до 2008 року", Комісія розглянула та підтримала підготовлену Держекспортконтролем оновлену редакцію цього документа на період 2009 - 2013 рр.

Комісія розглянула також проблеми, що виникають у експортно-орієнтованих підприємств оборонної галузі, та дійшла до висновку про необхідність вжиття заходів, спрямованих на активізацію їх зовнішньоекономічної діяльності, зокрема щодо створення сприятливих умов у сфері їх кредитування.

Крім того, Комісія розглянула низку заяв суб'єктів здійснення міжнародних передач товарів військового призначення та подвійного використання стосовно одержання дозвільних документів на проведення переговорів щодо укладання відповідних зовнішньоекономічних контрактів і здійснення експорту зазначених товарів до певних іноземних держав. За результатами цього розгляду надано відповідні рекомендації Державній службі експортного контролю України.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 7/2009
Про Положення про Міжвідомчу стратегічну групу з українсько-російських відносин
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 5/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 листопада 2008 року «Про виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України з питань регулювання земельних відносин, використання та охорони земель»
Інші
Інтерв’ю та коментарі
14.01.2009
Ексклюзивне інтерв’ю Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїси Богатирьової агенції „Інтерфакс-Україна”
18.09.2008
Журнал „Огонек”: «Воевать с Россией — не политика для Украины»
Інші
Брифінги
11.02.2008
Р.Богатирьова: ''РНБО – політика консолідації''
Інші
Фотоальбом
Інші