This version of the page http://www.kiyavia.com/ukr/vtravel/hungary/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-30. The original page over time could change.
Концерн КИЙ АВІА -авиабилеты,гостиницы,туризм,страхование

rus - ukr - eng




  

УГОРЩИНА

Десятки тисяч аматорів театрального і музичного мистецтва приїжджають щорічно в Угорщину, щоб бути присутнім на заходах численних фестивалів, найвідомішим серед яких є "Будапештська весна", Сегедский і Будапештський літні театральні фестивалі і концерти музики Бетховена в стародавньому парку міста Матонвашар, де бував великий композитор. У їхніх програмах беруть участь кращі угорські артисти і музиканти, а також зірки світового мистецтва. Гості в Угорщину приїжджають не тільки з метою відпочинку. Останнім часом у країні багато робиться для розвитку так званого ділового туризму, коли іноземці приїжджають для участі в різних конгресах, семінарах, виставках, зустрічах ділових людей. Угорщину вже сьогодні вважають однією з провідних у світі в сфері ділового туризму. Цьому сприяє вся інфраструктура, що розширюється. До послуг гостей не тільки елегантні готелі і конференц-зали, але і невеликі замки і сімейні пансіони, які забезпечують всі можливості для проведення заходів в ідеальних умовах.

В Угорщині працює 1260 публічних зібрань і колекцій, музеїв і галерей, 225 з них - у Будапешті. Звичайно музеї відкриті з вівторка по неділю з 10.00 до 18.00, взимку час роботи скорочений.

Найбільші музеї Угорщини

Серед основних музеїв Будапешта особливо виділяються: угорський національний історичний музей з багатою колекцією експонатів мадярської історії, починаючи з IX століття; угорський художній музей; угорський Національний музей природної історії; музей прикладних мистецтв, етнографічний музей. Музеї кріпосного кварталу (Варнедєд): угорська Національна галерея, музей сучасного мистецтва, музей ім. Людвіга, воєнно-історичний музей. Музеї міського парку (Варошлігет): музей образотворчих мистецтв, Мючарнок - Центральний виставочний зал, музей угорського сільського господарства, музей транспорту, угорський музей Природознавства.

Музей міста Секешфехервар має найбагатшу колекцію античних експонатів періоду Римської імперії. Музей міста Сольнок знаменитий багатою колекцією археологічних експонатів. Музей міста Мішкольц знаменитий однією із кращих колекцій експонатів скіфської культури й предметів Бронзового віку.

Фортеці, палаци і замки

Фортеці, фортечні замки, замки - безліч цих чудових архітектурних творінь є німими свідками і носіями історії, культури, минулого, битв і боїв, а також розвитку угорської держави. Сьогодні в Угорщині налічується біля тисячі будівель з "замковою долею", близько 800 з них охороняються - разом з оточуючими їх садами і парками - як пам'ятники архітектури.

Естергом - королівська фортеця, що стала пізніше палацом архієпископа, сьогодні служить Фортечним музеєм. Особливі почуття охоплюють відвідувача, коли він перебуває серед стародавніх стін, які ще в X столітті почав будувати князь Геза, і в яких народився його син, засновник угорської держави король Іштван Святий (975-1038).

Місто Кеве, що лежить на березі Рацкевейского рукава Дунаю, славиться, крім чудових умов для рибного лову, незвичайно гарним православним храмом готичного стилю, прикрашеним візантійськими фресками і барочними іконостасом, а також замком австрійського воєначальника Євгенія Савойского на березі ріки .

В Геделле розташований один з видатних угорських архітектурних ансамблів барочного стилю XVIII століття , котрий займає разом із прилягаючими будівлями 17 тисяч квадратних метрів, замок Грашшалковічей з парком в 29 гектарів.

Розташований усього в 30 км на південний-захід від столиці, у Вацратоте, замок Брунсвік є центром культу Бетховена в Угорщині. У маєтку розмістився Науково-дослідний інститут сільського господарства Академії Наук Угорщини, а в п'ятьох залах замку на першому поверсі обладнаний меморіальний Музей Бетховена, де ми можемо ознайомитися з експонатами, що розповідають про дружбу композитора з родиною Брунсвік, про все, що зв'язувало його з Угорщиною.

Тим хто мріє про відпочинок у розташованому неподалік від Будапешта тихому, спокійному місці рекомендується відвідати розташований в 60 км від столиці, у пагоробовому краї Черхаталья, в Фєньехараст-пусте Замок-готель, оточений доглянутим стародавнім 13-гектарним парком. Між деревами відливають блакиттю вода плавального басейну і басейну для дітей. Аматорів спортивних ігор чекають два тенісних корти з земляним покриттям і площадка для гри з м'ячем. Є тут можливість зайнятися кінним або велосипедним спортом. На екскурсії разом з ознайомленням з визначними пам'ятками Будапешта можна з'їздити в Геделлейскій Королівський замок, у дендрарій у Вацратоте, в відомий народною архітектурою і народним одягом Холлоке або в Сіракський замок.

На пологих схилах південної окраїни Черхатских гір, трохи більш ніж в 90 кілометрах від Будапешта, розташований Сірак. Останні 250 років його історії пов'язані з долею найкрасивішого будинку міста - замком, що нагадує барочну скриньку, Рот-Телекі. Сьогодні замок представляє собою задовольняючий будь-які запити готель. Оздоровчим цілям служать сауна, солярій, закриті автоматизовані площадки для стрільби з лука і гри в кеглі.

Одним з улюблених місць для екскурсій і відпочинку стала сьогодні Тата, розташована всього в 70 км від Будапешта. Велика кількість диких тварин у розташованих поблизу горах Вертеш і Герече, близькість до Буди, багаті водою карстові джерела і підживлюване водою Алтала Старе (Ерег) озеро, а також багаті рибою невеликі річечки і озерця ще в середні століття зробили цей район улюбленим місцем відпочинку і рибного лову королів. Правильної чотирикутної форми готичний замок із чотирма кутовими вежами на початку 1400-х років побудував король Жігмонд, використавши при будівництві залишки старої фортеці на березі Старого озера.

Перлина краю Хедервар, одержав свою назву від фортеці, що належала колись знатній родині Хедер. У парку зі столітніми деревами, що піднімаються в небо, височить триповерховий будинок фортечного замку, із трьома кутовими вежами, побудований в стилі ренесанс і прекрасно відреставрований. Це будинок сьогодні служить готелем, що забезпечує чудові умови для сімейного відпочинку. У затишному дворі, оточеному кріпосними стінами, улітку влаштовують концерти барочної музики. У побудованій у стилі барокко каплиці молоді люди в рамках церковної церемонії можуть заприсягти один одному у вічній любові. Фортечний замок оточений парковим лісом, що простягається на площі 12 гектарів, з могутніми платанами і такими ботанічними рідкостями, як магнолії або тис. Є на околицях і рай для рибалок. За попередньою заявкою екскурсантів із задоволенням проведуть по приміщеннях замку.

Один з найкрасивіших і самих більших замків країни розташований в 192 кілометрах від Будапешта, біля дороги, що веде в Шопрон, у місті Фертед, що утворилося в 1950 році після об'єднання Естерхазі і Шюттера. Прикраси, різьблення по камені на стінах замка свідчать про багатство і любов до розкоші сімейства Естерхазі. Ансамбль замка часто називають "угорським Версалем".

Надьценк - невелике селище, розташоване неподалік від венгро-австрійського кордону. Барочний замковий ансамбль у середині XVIII століття почав будувати граф Антал Сечені. Граф Ференц Сечені - засновник Угорського Національного Музею - перебудував його, фасад замку був виконаний у стилі раннього класицизму. У цей час, у затишному замковому готелі до розпорядження гостей є 19 номерів з ванними кімнатами і два апартаменти. Гості готелю мають право безкоштовно відвідувати музей і розташований у п'ятьох кілометрах від замка басейн бальнеологічного курорту Балф.

На західній окраїні області, що межує з Австрією, Ваш, біля підніжжя Кесегських гір, на березі струмка Дьендеш розмістилася основна частина міста Кесег, так звана фортеця Юрішіча.

Побудований на березі струмка Деньдеш Вашсечень може пишатися відразу двома архітектурними пам'ятниками, замками - старим і новим замками Ебергені. У центрі англійського парку, що розкинувся на площі 11 гектарів, стоїть великий будинок прозорої конструкції з характерними для класицизму рисами. Наявні умови дозволяють прекрасно використати будинок як замковий готель. Під зводами залів ховаються кафе, елегантний ресторан і затишний винний льох. Зберігший всі риси пам'ятника архітектури житловий ансамбль пропонує всі зручності для відпочинку 46 гостям.

Шарвар розташований у західній частині задунайського регіону Угорщини, південніше Фереда. Він був заснований на болотистій місцевості, де зливалися дві ріки Дьендеш і Раба. Звідси походить і назва міста: Куля означає по-угорськи "бруд". Фортечний замок сьогодні є культурним центром Шарвара, у ньому працюють Музей імені Ференца Надашди, міська бібліотека і палац культури. Постійні експозиції музею: виставка "Сторіччя Шарвара" про історію селища і фортеці, виставка історії картографії і виставка "Друкарні і книговидання в маєтку Надашді" про літературне меценатство родини Надашді.

Пам'ятники архітектури

Серед пам'ятників архітектури можна виділити в Будапешті палацовий комплекс із храмом у готичному стилі в Буді; будинок парламенту (1896 рік) в Пешті, з куполами і шпилями, займає більшу частину міської панорами Пешту ; у місті Печ - собор XI століття, дві турецькі мечеті; в Шомбателі - залишки давньоримського поселення; єпископський палац XVIII століття; в Секешфехерваре - собор XVIII століття на фундаменті церкви XI століття; у місті Естергом - найбільший собор країни, купол собору повторює форму купола Базиліки св. Петра в Римі. У соборі зберігається хрест, подарований королеві Іштвану 1 (Святому) папою Сильвестром II у Х столітті; в Сегеде - вежа XIII століття; великий собор із двома шпилями; у місті Дебрецен - протестантський храм, у якому в 1849 році була проголошена незалежність Угорщини від імперії Габсбургів.

Озеро Балатон

Другий за значенням туристичний об'єкт Угорщини - озеро Балатон. Це саме велике озеро Центральної Європи; його площа - 600 км2, довжина - 78 км, глибина - до 11 метрів. Озеро впадає у ріку Шіо, що впадає в Дунай. Побудовані на околицях Балатону комфортабельні готелі найвищого класу, солідні будинки відпочинку, чисті затишні апартаменти служби " гість, що платить,", розташовані в мальовничій місцевості кемпінги із прийнятними цінами приймають гостей з угорською гостинністю, що стала вже легендарною. Взагалі Балатон відомий і популярний у світі в першу чергу як водний курорт, що забезпечує безхмарний літній відпочинок. Серед усіляких розваг провідне місце займають різні види спорту: вітрильний спорт, все більше популярним стає серфінг. Багате рибою озеро буквально закликає аматорів рибного лову випробувати долю, а в кожному великому курортному центрі є тенісні корти і міні-гольф. Аматори верхової їзди можуть задовольнити свою пристрасть до цього виду спорту в Тіхані, Сантоде, Кестхее або Надьважоні, а в багатьох містечках на околицях Балатону одна за одною відкриваються школи верхової їзди. З міркувань екології використання моторних човнів на Балатоні заборонено. У випадку наближення бурі жовта і червона ракети попереджають заплилих далеко купальників і яхтсменів про небезпеку, що насувається.

Озеро і його околиці в будь-який час року пропонують незабутні відчуття від безлічі заворожливих визначних пам'яток. Весна й осінь на бережі озера - період злиття людини і природи. Узимку саме цікава подія на Балатоні - це покрита льодом поверхня озера, по якій стрімко несуться буєри, намагаються не відстати від них аматори ковзанярського спорту.

Озеро Тиса

Колись, кілька десятиліть тому назад, людина вирішила створити озеро в самому серці безкрайнього степу угорського Алфельда: заповнена в результаті перекриття ріки Тиси унікальна штучна водойма площею 127 квадратних кілометрів одержала назву "озеро Тиса". При виді окремих його ділянок, де по озерному плесу ковзають яхти і віндсерфінги, а рясніючий пансіонатами, готелями і ресторанами берег гуде від веселого гомону відпочиваючих, створюється враження, що ми в гостях озера Балатон. Але вже в декількох кілометрах звідси наш погляд зачаровує чарівна краса недоторканої природи: заросла квітами латаття і лататтям затока, поверхня якого покрита килимом з листів рідкісної для європейських вод рослини - водяного горіха або чіліма, занесеного в Червону книгу, нависаючі над водою верби з наметами, що ховаються під ними. Завдяки вдалим гідрографічним особливостям водойми тут прекрасно вживаются аматори активного водноспортивного відпочинку, купальники, відпочиваючі, що ніжаться в променях сонця, рибалки і дослідники живої природи - ботаніки й орнітологи, що не терплять шуму, чи то справжні вчені або ж просто аматори-натуралісти.

  
Курси валют на 29.01.09
USD - 7.7
EUR - 10.2102
RUR - 0.23182

Забронювати авіаквиток on-line
Як забронювати
квиток on-line

Перевірте деталі Вашого перельоту
Номер резервування:
Прізвище пасажира:


Спецiальнi пропозицiї
авiаквитки

Спецiальнi пропозицiї
готелi

Швидкий перехід

Розсилки kiyavia.com




Copyright © 2002-2009 КИЙ АВIА
Використання будь-яких матеріалів з сайту КИЙ АВІА дозволяється тільки на підставі письмового дозволу адміністрації КИЙ АВІА.
Для интернет-видань обов"язкове розміщення гіперлінку на сайт КИЙ АВІА.
Адміністратор