Персональний
інформаційний сервер

Переглянути ролик



             


| | |




Головна


Позиція


Знайомтеся ближче


Біографія

Загадка Віктора Януковича

Прикоснись к судьбе


Прес-центр


Актуальні коментарі


Хроніка зустрічей


Нам пишуть


Напиши Віктору Януковичу

Фотоархів


Аудіо та відео











ЗНАЙОМТЕСЯ БЛИЖЧЕ






Загадка Віктора Януковича


ВАЛЕНТИН ЧЕМЕРИС

"Для хлопчика, який виріс під шахтним териконом, не було іншого шляху, аніж робити себе самому. Батько з матір'ю дали мені головне – життя. Від батька, а він був простим робітником – машиністом паровоза – я, мабуть, успадкував здатність працювати цілодобово, поважати будь-яку працю і людей, які працюють, не боятися труднощів. Батько і поговірку любив, що, між іншим, стала і моїм кредо на все життя: "ОЧІ БОЯТЬСЯ, А РУКИ РОБЛЯТЬ".
Віктор Янукович, Київ, 2004 рік

...Ні, ні, що б ви не говорили, а в історії стрімкого державного злету Віктора Януковича щось... не так. В крайньому разі не все так просто. Відчуваю, що тут криється якась таємниця, що її ви старанно приховуєте. Бо як це – син робітника, простий хлопець з донецької глибинки, не маючи руки, що її в просторіччі називають волохатою – і раптом... такий феноменальний, прямо фантастичний злет! Ні, ні, не затуманюйте нам мізки красивими словесами про те, що, мовляв, Янукович, як американці кажуть, – людина, яка сама себе зробила. Янукович – чийсь протеже, улюбленець долі. Га? Бо як же пояснити такий його злет: 1976 рік – перша керівна посада. Директор якоїсь там автобази в якомусь там Єнакієвому, а вже у 2002 році – Прем'єр-міністр України. Глава її Уряду. Відчуваю, що тутечки щось не так. Тут є нерозгадана досі загадка Віктора Януковича. То яка вона, га? Можете ви підняти завісу і поділитися нею з простим народом, до якого я відношу й себе?
З листа Н.Павленко, м.Полтава.


УСЕ КУПИШ – ЛИШЕ ТАТА Й МАМИ НІ...

У 1950 році на Донбасі, в одному з робітничих висілків в сім'ї машиніста паровоза та медсестри народився хлопчик, якого нарекли Віктором.

Невдовзі він уперше в своєму житті вимовить найголовніше слово людства: МАМА. І пролепече його, роблячи свої перші самостійні, правда, ще не зовсім тверді і впевнені кроки. Як потім виявиться: на планеті Земля, Україна, Єнакієве. Виселок Жуківка, що біля шахтного терикону.

І раде хлоп'я буде – аж-аж!

І мама, оповита почуттям відради й утіхи, наче празником в ту мить осяяна, підхопить сина на свої такі теплі і такі надійні руки, що здадуться йому крилами (і потім все життя руки мами здаватимуться йому крилами) – щаслива, усміхнена.

Молода і гарна.

Ледь-ледь Віті виповнилося два роки, мами не стало. А було їй тоді лише двадцять сім неповних весен...

Згодом батько, аби не бурлакувати самотиною, одружиться вдруге, але, як водиться, відносини з мачухою не складуться – хлопця виховуватиме бабуся. "Сиротинка ти моя", – зітхатиме жалісно.

В народі кажуть: без батька, але з матір'ю, дитина напівсирота, а ось при батькові, але без рідної неньки – дитина вже кругла сирота. З новою сім'єю батько житиме в хаті, а синок його від першої дружини з бабусею по сусідству – у флігельку. Але, коли через роки та роки мачуха помре, він поховає її з належною шаною і поставить їй пам'ятник.

А щодо мами...

"Про маму розмова особлива, – якось поділиться він сокровенним в одному зі своїх інтерв'ю. – Здавалося б, я її і пам'ятати аж ніяк не міг – занадто малим був. А ось живе вона зі мною все життя – і в радощах, і в горі. Повірте – це не красива фраза. До мами я звертаюся перш за все за допомогою в найтяжчі хвилини життя. До неї я спішу за прощенням, коли в чомусь помиляюсь, коли їсть совість за неправедний вчинок".

І це справді не порожні слова, мовлені не заради красивості. Мине декілька років, і мама з того світу, як тільки він звернеться до неї, порятує сина...

Це дехто пізніше нарече єнакіївським чудом – мабуть, так воно і є. Звідтоді він не раз і не двічі повторюватиме десь вичитані рядки поета Сосюри, до речі, земляка:

І матуся моя усміхнеться мені,
Моя мила далека мамуня...

Правду кажуть люди: усе купиш – лише тата й мами ні.
  



Посилання :

Продовження книги










 
версія
для друку






   повернутися до матеріалів розділу 


Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать прес-службі Віктора Януковича
© 2004-2009 У разі використання матеріалів сайту посилання на ya2008.com.ua є обов'язковим.








Разработка сайтов