This version of the page http://www.buddom.com.ua/?m=454 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-26. The original page over time could change.
Знецінена постанова | Будник Групп
 
готовых проектов домов онлайн!
Проекты по материалам:
 
Кирпичные дома
 
Дома из бетона
 
Деревянные дома
 
Каркасные дома
 
Дома для бизнеса
 / В / Знецінена постанова

Знецінена постанова

Лозовий О. Знецінена постанова // Юридичний вісник України . . 19 октября 2002 (№ 42) . С. 5

Чи є боржником ЖБК "Скороход" перед АК "Київенерго"? Якщо відповідно до договору, то формально, так. А по суті?
Як уже було сказано, кооператив фактично не отримує теплову енергію від АК "Київенерго". Її споживають наймачі (власники), які й оплачують послуги за затвердженими тарифами.
Укладання подібних договорів — це певна лазівка, навіть більше, це ціла політика теплопостачальних організацій, щоб "знайти крайнього".
Не секрет, що окремі громадяни мають заборгованість за багато років. Вона поступово накопичується і фактично рахується за кооперативом. Згідно з договором теплова енергія ніби постачається кооперативу, що в корені невірно, бо теплову енергію споживає не кооператив, а наймач (власник) квартири.
Ось тут би розібратися і вирішити питання, уклавши договір з власниками і конкретними споживачами теплової енергії, як це передбачено Правилами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.1997 року №1495. Але ж це дуже копітка робота. Краще "давити" на кооперативи та ЖЕКи — менше турбот і тяганини. Можна лякати відключенням водопостачання, тепла, а то і до суду подати, стягнути "живі" гроші, знявши їх з рахунків тих же кооперативів — юридичних осіб, а не безпосередньо зі споживачів, як це робить АК "Київенерго", інші надавачі послуг ("Київгаз", Укртелеком).
Загроза відключення подачі тепла всьому кооперативу — це незаконні дії! Адже більшість населення, яка мешкає у будинках, справно платить. За що ж їх позбавляють послуг, які вони оплачують? За погрози відключення і фактичне відключення гарячої води і тепла посадові особи, які допускають таке свавілля, повинні нести відповідальність, аж до судової.
Потрібно сказати і наступне.
У ситуації, що склалася, наприклад, у Києві, у відносинах між кооперативами і АК "Київенерго" винна і Київська міська держадміністрація, яка не змогла забезпечити контроль за належним виконанням свого розпорядження №1261 від 02.08.1999 року під красномовною назвою "Про вдосконалення системи надання населенню м. Києва послуг по водопостачанню і водовідведенню".
Яке вже тут вдосконалення і контроль, коли вищестоящий орган — Кабінет Міністрів — не в змозі забезпечити контроль власної постанови "Про затвердження Правил надання населенню послуг з водо-, теплопостачання та водовідведення" і дає можливість своїм же підлеглим, як Міненерго і Державний комітет будівництва, архітектури і житлової політики, ігнорувати їх, а Мін'юсту реєструвати накази, що суперечать цій постанові!
І ще одне.
У цій ситуації посилання АК "Київенерго" на договір 1999 року між ним і ЖБК "Скороход" про постачання теплової енергії безперспективне, адже договір формальний. Як уже зазначалося, кооператив не отримує теплову енергію, її отримують конкретні споживачі. Не знати цього керівники АК "Київенерго", звичайно, не могли! Вони чудово обізнані, що ЖБК "Скороход" фізично не в змозі погасити борг, що утворився: плата від мешканців за теплову енергію на рахунок кооперативу не надходить і на ньому немає ніяких сум, бо всі гроші прямо йдуть на рахунок АК "Київенерго". Однак адміністрація АК "Київенерго", незважаючи на це, проводить таку акцію, як відключення жилого будинку від тепла, замість того, щоб вжити дієвих заходів щодо погашення заборгованості конкретними користувачами.
До речі, ЖБК "Скороход" не має права пред'являти претензії мешканцям будинку, оскільки він їм теплової енергії не постачає і мешканці перед ним не несуть відповідних зобов'язань.
Претензії до неплатників у зв'язку з цим повинно пред'являти безпосередньо АК "Київенерго", а не вимагати заборгованість від ЖБК "Скороход". З цього виходить, що виконання укладеного договору між АК "Київенерго" і ЖБК "Скороход" не має перспективи.
Перспективним є вияв ініціативи в укладанні прямих договорів з безпосередніми споживачами, наймачами і власниками квартир, як це передбачено Правилами надання населенню послуг з водо-, теплопостачання і водо відведення.
Щоб покінчити з вакханалією у тепловій енергетиці, необхідно теплопостачальним організаціям (у м. Києві — АК "Київенерго") негайно реалізувати вищезгадані Правила, укласти з усіма споживачами теплової енергії відповідні договори, видати їм розрахункові книжки і отримувати плату за користування цією послугою. А з тих, хто не оплачує, стягати кошти відповідно до чинного законодавства.

Олександр ЛОЗОВИЙ, юрист

ВНИМАНИЕ! Авторские права на проект дома (коттеджа), приобретенный у нас, ни при каких обстоятельствах не передаются покупателю проекта или подрядчику и остаются собственностью автора проекта. Покупатель с покупкой проекта приобретает право на строительство объекта только на одном участке и не имеет права передавать проект целиком или частично третьим лицам. Повторное строительство возможно только с согласия компании ПСК "Будник Групп" и при получении им авторского вознаграждения. Авторские и смежные права подлежат защите согласно Закону Украины «Про авторське право і суміжні права».
Строительство коттеджей
(098) 221-3333
(044) 270-38-76
Контакты

т/факс 270-38-76
КАРТА ПРОЕЗДА
Проекты коттеджей
(098) 221-3333
(044) 270-38-76
info@buddom.com.ua
(044) 270-38-76
Поиск проекта:
Поиск проекта по коду:

Лидеры продаж
Проект недели
Код: B-108k1
Общая площадь: 107.3 м.кв
 
Стоимость: 720 y.e.
Проект месяца
Код: B-195k
Общая площадь: 228.4 м.кв
 
Стоимость: 920 y.e.
Проект года
Код: 03-08
Общая площадь: 960.0 м.кв
Жилая площадь: 869.3 м.кв
Стоимость: 3990 y.e.