This version of the page http://www.mintrans.gov.ua/uk/alias_165/8518.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-20. The original page over time could change.
Міністерство транспорту та зв'язку України
Офіційний сайт Міністерства транспорту та зв'язку
Головна Мапа сайту Акредитація
Залізничний транспорт Авіація Морський та річковий транспорт Автомобільний транспорт Дорожнє господарство Зв’язок
Транспортні події
 Евро – 2012
Твоє майбутнє
ГоловнаРегуляторна діяльністьАналізи регуляторного впливуДо проектів актів законодавства
Мапа сайту
01135, м. Київ-135,
пр. Перемоги, 14
+38044 226-22-04
факс +38044 486-72-06

Аналіз регуляторного впливу до проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2002 р. № 1569"

23 липня 2008 року

 

1.                      Аналіз проблеми, яку пропонується розв'язати шляхом державного врегулювання господарських відносин

 

Проект постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2002 р. № 1569” (далі – проект постанови) розроблено з метою приведення постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2002 № 1569 “Про затвердження Порядку справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон” у відповідність до статті 22 Закону України „Про поштовий зв’язок”.

Відповідно до статті 22 Закону України „Про поштовий зв’язок” проїзд транспортних засобів поштового зв’язку до об’єктів поштового зв’язку, в тому числі розташованих при вокзалах, станціях та портах, а також у пунктах пропуску через державний кордон України, з метою обміну поштових відправлень здійснюється безперешкодно, позачергово і безоплатно.

Ця норма поширюється на всіх операторів поштового зв’язку, задіяних у технологічному процесі надання універсальних послуг поштового зв’язку.

Згідно з актами Всесвітнього поштового союзу, членом якого є Україна, країни-члени зобов’язані здійснювати міждержавний поштовий обмін на принципах єдності території та свободи транзиту, а основним критерієм надання універсальної послуги поштового зв’язку є надійність і швидкість.

Між тим, пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2002     № 1569 “Про затвердження Порядку справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон” обмежується проїзд транспортних засобів операторів поштового зв’язку, крім національного, у пунктах пропуску через державний кордон України з метою обміну міжнародних поштових відправлень.

На даний час єдиний збір з національного оператора поштового зв’язку не справляється, хоча з іноземних операторів поштового зв’язку здійснюється відповідно до вимог Закону України „Про єдиний збір, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон України” в розмірі 5 євро щоразу при перетині кордону.

 

2.            Визначення цілей державного регулювання

 

Ціллю державного регулювання є прийняття проекту постанови, що надасть можливість іноземним операторам поштового зв’язку, задіяним у технологічному процесі надання універсальних послуг поштового зв’язку, здійснювати проїзд у пунктах пропуску через державний кордон України з метою обміну поштових відправлень безперешкодно, позачергово і безоплатно.

 

3.                      Визначення та оцінка усіх прийнятих альтернативних способів досягнення встановлених цілей з аргументацією переваг обраного способу

 

У зв’язку з справлянням з іноземних операторів поштового зв’язку, задіяних у технологічному процесі надання універсальних послуг поштового зв’язку, єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон України, що не відповідає положенням статті 22 Закону України „Про поштовий зв’язок”, виникла необхідність внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2002 № 1569 “Про затвердження Порядку справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон”. 

Першим альтернативним способом є залишити постанову Кабінету Міністрів України від 24.10.2002 № 1569 “Про затвердження Порядку справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон” без змін.

Цей фактор ускладнює забезпечення своєчасного міждержавного поштового обміну.

Відхиляємо цей спосіб, оскільки не досягається поставлена ціль.

Другим альтернативним способом є прийняття проекту постанови, що надасть можливість операторам поштового зв’язку здійснювати проїзд у пунктах пропуску через державний кордон України з метою обміну поштових відправлень у відповідності до Закону України „Про поштовий зв’язок”.

Таким чином, приймається другий альтернативний варіант, оскільки це дозволить досягти поставленої цілі.

 

4.                      Опис механізмів і заходів, які забезпечать розв’язання визначеної проблеми шляхом прийняття запропонованого регуляторного акта

 

Впровадження даного регуляторного акта дозволить врегулювати чинне законодавство в частині, що стосується проїзду транспортних засобів оператора поштового зв’язку через державний кордон України з метою обміну міжнародними поштовими відправленнями.

 

5.                      Обґрунтування можливості досягнення встановлених цілей у разі прийняття запропонованого регуляторного акта та оцінка можливості впровадження та виконання вимог регуляторного акта

 

У разі прийняття проекту постанови на законодавчому рівні буде встановлено, що проїзд транспортних засобів оператора поштового зв’язку у пунктах пропуску через державний кордон України з метою обміну міжнародних поштових відправлень здійснюється відповідно до Закону України „Про поштовий зв’язок”.

 

6.                      Визначення очікуваних результатів прийняття запропонованого регуляторного акта

 

Прийняття проекту постанови сприятиме своєчасному міждержавному поштовому обміну міжнародних поштових відправлень у відповідності до вимог Закону України „Про поштовий зв’язок” та актів Всесвітнього поштового союзу.

 

Опис прогнозованих вигод та витрат у разі прийняття регуляторного акта:

Об’єкт впливу

Вигоди

Витрати

 

Держава

Врегулювання законодавства в частині, що стосується проїзду транспортних засобів оператора поштового зв’язку через державний кордон України з метою обміну міжнародними поштовими відправленнями.

 

 

Додаткові витрати відсутні

 

Суб’єкти господарювання

Здійснення проїзду у пунктах пропуску через державний кордон України з метою обміну поштових відправлень безперешкодно, позачергово і безоплатно

 

Додаткові витрати відсутні

 

 

Населення

Отримання послуг поштового зв’язку відповідного рівня якості.

Додаткові витрати відсутні

Від впровадження регуляторного акта негативних результатів не очікується.

 

7.          Обґрунтування запропонованого строку чинності регуляторного акта

 

Необмежений.

 

8.           Визначення показників результативності регуляторного акта

 

Показниками результативності запропонованого регуляторного акта є:

-              забезпечення своєчасного міждержавного поштового обміну;

-              забезпечення надання послуг поштового зв’язку визначеного рівня якості.

 

9.                      Визначення заходів, за допомогою яких буде здійснюватись відстеження результативності регуляторного акта в разі його прийняття

 

Відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснюватись Держзв`язку шляхом проведення:

-             базового відстеження - до набрання чинності регуляторного акта;

-             повторного відстеження - через рік з дня набрання чинності;

-             періодичного відстеження - раз на кожні три роки, починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження.

Вид даних для базового відстеження – зауваження та пропозиції  від зацікавлених юридичних та фізичних осіб.

Вид даних для повторного та періодичного відстеження – інформація національного оператора поштового зв’язку щодо забезпечення своєчасного міждержавного поштового обміну.

 

Аналіз регуляторного впливу підготовлено Державним департаментом з питань зв`язку та інформатизації Міністерства транспорту та зв'язку України.

 

 

Міністр транспорту

та зв`язку України                                                       Йосип Вінський

____ _________ 200_ р.

 

Новини
20 січня 2009 року, 19:51
Зв'язок та транспорт забезпечили загальне зростання ВВП у державі за 2008 рік, - Міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський
20 січня 2009 року, 19:48
Впровадження системи єдиного електронного квитка дасть можливість отримати додаткові ресурси, - Міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський
20 січня 2009 року, 19:41
За динамікою зростання зарплати галузь транспорту та зв’язку України займає лідируючу позицію, - Міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський
20 січня 2009 року, 19:37
Профспілки подякували Міністру транспорту та зв’язку України Йосипу Вінському за продуктивний діалог та «поставлену на рейки співпрацю»
20 січня 2009 року, 19:36
Верховна Рада України схвалила Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про концесії на будівництво та експлуатацію автомобільних доріг»
20 січня 2009 року, 19:35
Комітет з питань транспорту і зв'язку рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Повітряного кодексу України
20 січня 2009 року, 19:35
«Ми зараз спрямовуємо усі зусилля на напрацювання перспективи розвитку української авіації та створення чіткої системи роботи у цьому напрямку», – Міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський
20 січня 2009 року, 19:33
За ініціативою Міністра Йосипа Вінського Укрзалізниця відновлює контрейлерні перевезення
20 січня 2009 року, 19:27
Планові перевірки додержання ліцензіатами Ліцензійних умов здійснюються відповідно до затвердженого Головавтотрансінспекцією плану на I квартал 2009 року, погодженого у Держкомпідприємництва
20 січня 2009 року, 19:26
На новорічні та різдвяні свята Донецька залізниця перевезла 152 групи пасажирів
Усі новини
 
Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 

Публічні громадські обговорення
11 грудня 2008 року
Розроблено проект Інструкції про порядок використання маркувальних машин у новій редакції
10 грудня 2008 року
Розроблено проект наказу Міністерства “Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою”
10 грудня 2008 року
Головавтотрансінспекція розробила проект щодо відносин у сфері ліцензування
9 грудня 2008 року
Закінчується термін подачі зауважень та пропозицій до проекту Технічного регламенту щодо радіообладнання і телекомунікаційного кінцевого (термінального) обладнання та підтвердження їх відповідності
Усі обговорення

Контакти  |  Адміністратор  |  Мапа сайту
© 2008 Міністерство транспорту та зв'язку України