This version of the page http://folk.in.ua/zemlyany (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-12. The original page over time could change.
zemlyany

Нове у Блогах


Про Аліка і Леліка (2008) DVDRip
12 Січня 2009, 21:40
Торренти

Lюk (Люк, Luk) - дискографія (2002-2008) MP3
12 Січня 2009, 21:40
Торренти

Індепендент про замах на Ющенка
12 Січня 2009, 13:53
B_Pres

Британські газети з висновками з газової кризи
12 Січня 2009, 04:09
B_Pres

НАТО - Свій чи чужий (2007) DVDRip
12 Січня 2009, 02:36
Торренти

Смертельна зброя 3 (1992) DVDRip
11 Січня 2009, 19:01
Торренти

Welcome to Ukraine (2008) DVD
11 Січня 2009, 09:18
Торренти

Всі блоги


Власник профілю

zemlyany

 

Блог

Персональний блог
Архів Блогу
Блог друзів

Друзі

Всі друзі

Члени спільноти

Всі спільноти
users

Власні спільноти

Всі спільноти
Перша Українська Земельна Біржа

Сховище файлів

Сховище файлів
(0 files)

Події

Переглянути події


zemlyany

Фото

Розширений профіль.

Натисніть щоб побачити розширений профіль

Блог :: zemlyany

Україна та ООН – співпраця на місцевому рівні


На Закарпатті затвердили список районів, які візьмуть участь у проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», що здійснюється за угодою між Закарпатською ОДА, облрадою та Програмою розвитку ООН. Про це 24 липня 2008 р. повідомили в управлінні інформації та зв’язків з громадськістю Закарпатською ОДА.

Учасниками проекту стали наступні райони:

  • Тячівський,
  • Міжгірський,
  • Перечинський,
  • Рахівський,
  • Свалявський,
  • Воловецький,
  • Берегівський,
  • Великоберезнянський.

Ще четверо районів затверджено як резервні:

  • Іршавський,
  • Мукачівський,
  • Ужгородський,
  • Хустський.

За умовами проекту, мешканці сіл, селищ та невеликих міст з населенням до 10 000 осіб мають визначити пріоритети для покращення умов проживання та запропонувати для фінансування один проект з покращення умов проживання. У кожному районі на конкурсній основі буде відібрано 5 проектів для фінансування. Мікропроекти громад будуть співфінансуватись:

  • Проектом (Програмою) - 50%, до $10 тис.,
  • місцевим бюджетом – 45%
  • громадою –5%.

Звернулось ООН і до Львівської області:

Мостиський район став переможцем Всеукраїнського конкурсу в рамках проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», що фінансується Програмою Європейського Союзу «Тасіs». Планується фінансування п`ятьох таких проектів. Про це повідомив заступник голови Мостиської РДА Р. Бішко. У РДА відбулося підписання угоди про партнерство між ПРООН, райдержадміністрацією, районною радою та пройшла перша ознайомча нарада з керівниками громад, які бажають взяти участь у цьому проекті.

Турківський район теж переміг у конкурсі серед районів Львівської області за право участі у спільному проекті ЄС та Програми розвитку ООН в Україні "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". У зв’язку з цим у м. Турці відбувся районний семінар та презентація Проекту Європейського Союзу. Під час цього заходу голова районної ради Ю. Лило, голова РДА Б. Бегей та представник Проекту підписали партнерську угоду про умови співпраці між гірським краєм та Програмою розвитку ООН в Україні. Отож, у районі буде теж відібрано п’ять найкращих сільських рад, кожній з яких належить запропонувати по одному головному для місцевих громад проекту з покращення умов проживання.

"Наші сільради, – сказав голова районної ради Юрій Л., – кошти ООН спрямують на пріоритетні сфери. Такими для них є підтримка мережі сільських ФАПів, застосування енергозберігальні заходів, охорона навколишнього середовища, а також водопостачання та розвиток комунального транспорту. Останній проект дуже важливий. Його реалізація дозволить подолати ізольованість в сільській місцевості, бо до окремих наших населених пунктів складно дістатися".

Довідка від Першої Земельної: проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» підтримує та співфінансує громадські ініціативи у всіх областях України та Автономній Республіці Крим. Проект розпочав діяльність у 20 областях та АРК, підписано Угоди про партнерство з 13 областями. Проект було започатковано у вересні 2007 р. Ініціатива фінансується Європейською Комісією в рамках програми технічної допомоги ЄС та співфінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні, за підтримки Уряду України.

Програма розвитку ООН надає технічну та фінансову підтримку громадам щодо впровадження проектів, спрямованих розвиток та вирішення соціально-економічних проблем в населених пунктах району. Зокрема, для ремонту ФАПів за умови: 50% вартості проекту фінансує Програма, 45% – районний бюджет, 5% коштів дає громада ..

А 23 липня 2008 р. у Рівному відкрито автономну котельню, яка забезпечить теплом гуманітарну гімназію та дві багатоповерхівки міста, розташовані поблизу неї. Котельня здана в експлуатацію відповідно до реалізації Програми Розвитку Організації Об‘єднаних Націй «Зменшення викидів парникових газів через підвищення енергоефективності системи централізованого теплопостачання».

Об‘єкт споруджено теж за принципом подвійного фінансування: половину суми сплачує територіальна громада, половину – ПРООН. Загальна сума інвестицій, як зазначалося під час процедури прийняття в експлуатацію котельні, становить 3 млн. грн.

Досі це місце вважалося, як каже директор теплопостачального підприємства „Теплотранссервіс” П. Сергійчук, доволі проблемним, оскільки тепло до школи доводилося подавати на відстані близько кілометра. Теплотраса часто виходила з ладу. Крім того, за його словами, технологічна схема теплопостачання Рівного, розроблена в 1960 рр., передбачала зменшення температури теплоносія якраз в кінцевій його точці, якою й була гімназія.

Нова котельня, де встановлене сучасне енергозберігаюче обладнання, дозволить, як каже головний теплопостачальник міста, економити за опалювальний сезон на енергоносіях близько 300 тис. грн. бюджетних коштів

Як розповіла заступник постійного представника ПРООН в Україні Йованна Казана-Вишньовецька, Рівне є єдиним місто в Україні, де налагоджені тісні зв‘язки між представництвом проекту та місцевою владою, тому вона досить радо обговорила з першим заступником міського голови Рівного О. Хмилецьким шляхи реалізації подальших проектів.

Фахівці, залучені до спільного проекту ЄС та ПРООН «Спільнота споживачів України та громадські об’єднання», вже вдруге провели дослідження «Права споживачів та рівень поінформованості населення України про механізми їхнього захисту». Мета – узнати, наскільки змінилася поведінка людей в плані захисту своїх споживацьких прав, причини активної чи пасивної позиції, на що громадяни витрачають найбільше коштів і, загалом, тенденції в суспільстві.

Дані Держкомстату свідчать, що за перші чотири місяці 2008 р. витрати громадян України склали 197,3 млн. грн. Це на 40% є більшою за суму, яку Держкомстат зафіксував 2007 р. в аналогічний період. При цьому понад 90% витрат громадян – це споживчі витрати. В середньому на харчування люди витрачають понад 53% своїх доходів.

Лише 20% українців віком від 15 до 59 років кажуть, що «завжди займають активну позицію і намагаються вирішити проблему на усіх рівнях – до директора магазину або спілки захисту прав споживачів» (здебільшого цим людям від 50 до 59 років). І це при тому, що практично кожен другий опитаний сказав, що мав нещастя придбати неякісний товар: у 50% випадків – продукти харчування, 28% – взуття, 19% – одяг. До речі, це майже такі ж цифри, які дослідники отримали торік.

Виходить, що для 80% українців існує багато перешкод, які не дають їм наполегливо довести справу до кінця – віддати неякісний товар в магазин та отримати компенсацію. Найголовніший бар’єр, за словами дослідників – емоційний.

За словами фахівців, йдеться про такі етапи:

перший – перебороти себе, взяти товар, прийти в магазин, пояснити і попросити витрачені кошти назад,

другий – при відмові продавця написати заяву директору магазину, якщо це не завершилося успіхом – звернутися до спілки захисту споживачів,

третій – якщо й там не допоможуть – звернутися до суду.

За весь 2007 р. 70% справ, які стосувалися захисту людьми своїх прав споживачів, були вирішені в судах як на користь споживачів. Але проблема в тому, що із поданих суди розглянули тільки 53%. Причина – завантаженість судів.

Разом iз тим, у 2008 р. в поведінці українських споживачів дещо змінилося: по магазинах стали ходити дещо більше чоловіків (10% – торік, 14% – нині). Фахівці пояснюють це тим, що родини стали більше контролювати свої видатки, тож нині 51% сімей роблять спільні покупки. Доброю зміною є та, що на 7% опитаних менше сказали, що не ознайомлені із правами споживачів: тепер таких в Україні – 8%.

Важливо, що в 2008 р. український споживач на 11% став менше купувати брендового товару. Це свідчить про те, що люди вже менше орієнтуються на рекламу, а більше думають, з чого складається товар, якої він якості та який його термін придатності. Зафіксовано й довіру споживачів до думки знайомих і близьких. І що дуже важливо, українці дедалі більше довіряють тематичним телепрограмам, в яких розповідається про якість товарів та послуг. Дослідження показало, що такі телепередачі є досить ефективними, й довіра до них росте.

В порівняння з ЄС – за результатими, не на нашу користь. Наприклад, в багатьох розвинутих країнах при місцевій адміністрації є уповноважений, який приймає скарги, а його вердикт є обов’язковим для виконання. Якщо ж справа доходить до суду, то, за словами експертів, там заяви від незадоволених споживачів приймають за спрощеною процедурою.

Загалом українці – досить невимогливі до якості товарів, і нам притаманний «середньоєвропейський рівень задоволеності». Норвежці чи швейцарці, наприклад, і загалом набагато менше задоволені товарами та послугами, які їм пропонуються.

Спостерігають в ООН і за екологічним станом країни. Відповідно до експертної оцінки ООН нині найбільш екологічно неблагополучними містами світу вважаються Маріуполь і Кривий Ріг – металургійні центри України. За даними екологів, підприємства чорної металургії, вугільної в промисловості й теплові електростанції основні забруднювачами атмосферного повітря на регіоні. Там випадає майже 83% всіх шкідливі речовини, які у атмосферу. Маріуполь на рік виробляє 425,6 тис. тонн викидів на рік – 26% в Донецькій області. Також у групу «лідерів» входять:

· Донецьк, який викидає 168,9 тис. т шкідливі речовини,

· Макіївка – 124,8 тис. т,

· Єнакієве – 66,1 тис. т.

У Донецькій області, площа якої 4,4 % території України, зосереджена п'ята частина від промисловості країни.

ТЕМАТИЧНІ RSS-ПОТОКИ:

  • http://zemlyany.blox. ua/rss2
  • http://zemsvit.blox.ua/rss2

© Перша Українська Земельна Біржа | Актуально про ринок землі України

Дивіться більше на сайті: http://www.1zemelna.com.ua

Ключові слова: інвестиції, ООН, Україна


01 Серпня 2008, 14:23
  |  
zemlyany
0

Приклад загального віджету