З Новим Роком і Різдвом Христовим!

…Бережіть «одиницю»
Фоторепортаж

День «Дня»
в Луцьку
Приєднуйтесь

Звернення української інтелігенції
до російського народу
  • Редакція
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти
  • Вакансії
ЩОДЕННА
ВСЕУКРАЇНСЬКА
ГАЗЕТА
№213, субота, 22 листопада 2008

   понеділок, 12 січня 2009 року.    

Користувачам
Зареєструватися
Вхід
Поточний номер
1-а ШПАЛЬТА
ДЕНЬ УКРАЇНИ
ДЕНЬ ПЛАНЕТИ
ПОДРОБИЦI
ЕКОНОМIКА
ІСТОРІЯ ТА «Я»
ПОШТА «Дня»

Сторінка головного редактора

Головні теми

Фотоконкурс "Дня"

Бібліотека "Дня"

Острозький клуб

Гості "Дня"

Фоторепортаж "Дня"

Віртуальний музей

ТОП-"net"

Україна і світ

Потрібна допомога

Акція "Дня"

  Пошук
  Архів "Дня" з 1.06.1997 р.
листопад 2008
Пн 
3
10
17
24
Вт 
4
11
18
25
Ср 
5
12
19
26
Чт 
6
13
20
27
Пт 
7
14
21
28
Сб
1
8
15
22
29
Нд
2
9
16
23
30
Попередні місяці
Рік: Місяць:
  Опитування
Чим закінчиться газовий конфлікт?





результатиархів опитувань
  Прогноз погоди
  Курси валют
Офіційний курс гривні щодо іноземних валют на 13.01.09
100 доларів США 770.0000
100 євро 1031.3380
10 рублів Росії 2.4840
     
 
   
Російською
English
ПОШТА «Дня»
  версія для друку

Головне — зберігати душевну рівновагу


  Підготувала Ганна ХРИПУНКОВА, «День»


Незважаючи на те, що криза в країні продовжує набирати обертів, зростають ціни та підвищуються штрафи за порушення ПДР, нашим респондентам удалося знайти у всьому цьому немало позитивних моментів.

Катерина КЛЮЄВА, журналіст:

— До того, що в країні все погано, якось уже звикли, шок минув, тепер доводиться згадувати забуті вміння економити — наприклад, робити вдома бутерброди, щоб перекусити в офісі замість того, щоб пообідати в кафе. Можливо, я почну і каші, і котлети збирати в «тормозок». Для мене, для людини, яка з «судочками» на роботу ніколи не ходила, та й на кухні не дуже-то часто з’являється, це захоплюючий досвід.

Узагалі, головне — зберігати душевну рівновагу й навіть найнуднішу економію перетворити в щось захоплююче. Кілька днів у Донецьку вранці була просто чудова погода, і я ходила на роботу пішки — ніколи не думала, що можна отримати стільки позитиву від того, що бачиш життя міста зблизька, а не з вікон транспорту, шурхотиш незібраним листям, грієшся під останнім осіннім сонечком... Погано, що у вівторок у Донецьку обіцяють снігопад і погуляти більше, напевно, не вийде, ну знайдемо тоді інший спосіб економити весело й із користю.

Богдан ТЕЛЕНЬКО, головний редактор хмельницької міської газети «Проскурів»:

— Перше, що хотілося б відзначити, це виконання державою свого обов’язку перед народом — відкриття в Києві меморіалу пам’яті жертв Голодомору. Це дуже важливий і серйозний крок, на який ми чекали багато років. Особисто мені це питання дуже болить. Не менш знаковою подією стало визнання Українською православною церквою МП Голодомору геноцидом українського народу. Хоча особисто я не вельми симпатизую цій конфесії, але цим кроком УПЦ МП засвідчила, що здатна думати так, як думає народ. Хвала і честь за це митрополитові Володимиру (Сабодану). Хотілося б також подякувати «Дню», який єдиний в Україні приділяє значну увагу темі Голодомору, послідовно висвітлює її на сторінках газети.

Ще однією позитивною подією цього тижня став IX обласний конкурс дитячого малюнку імені Людмили Мазур, талановитої художниці, неперевершеної майстрині витинанок, який проходив у Хмельницькому обласному художньому музеї. Цей конкурс було засновано нашою газетою разом із колективом музею. Цього року в ньому взяли участь понад 100 юних митців. Це надзвичайна виставка, яка несе в собі надзвичайно багато світла та позитивних емоцій. У майбутньому ми плануємо зробити цей конкурс всеукраїнським.

Засмутили та водночас порадували події у Верховній Раді. Почалося з розпаду коаліції, так званих міжсобойчиків, люди почали готуватися до нових виборів. І це негативно вплинуло на суспільні настрої. Але пройшов час — і риторика змінилася. Всі згадали про кризу в країні, відклали свої війни та погодилися працювати, що викликало в суспільстві хвилю оптимізму. Депутати в нас такі, які є. Інших, на жаль, немає. Але Верховна Рада жива! Вона працює! А значить, є надія на вихід з кризи. І це, без сумніву, плюс.

Утім, не зважаючи на радість від поновлення роботи Верховної Ради, в суспільстві продовжує наростати соціальна напруга. Це відчувається майже фізично. Люди, які ще вчора мали стабільну роботу і зарплатню, впевнено дивилися в майбутнє, сьогодні отримують попередження та погрози щодо звільнення. Для прикладу, Хмельницький будівельний комбінат вже перейшов на чотириденний режим роботи. Вже практично чітко сказано, скільки людей буде звільнено. І це лише один із багатьох таких прикладів. Це жах для країни.

Валентин КОЛЕСНИКОВ, юрист:

— Можу зазначити, що, напевно, більше хорошого, ніж поганого. У нас чудова осінь — холодно було, мабуть, лише у четвер, а решта днів були сонячні й теплі. Це радує, бо розумієш, що вже зовсім скоро зима, і ми ще встигнемо як слід змерзнути до наступного — весняного — тепла.

Радує також і передчуття Нового року, яке, я думаю, з’явилося вже у багатьох донеччан — у торгових центрах, магазинах і навіть у деяких офісах уже з’явилися прикрашені ялинки. Це передчасно, звісно, та мені подобається: створює особливий настрій, коли ти вже замислюєшся — скоро свята, треба зробити так, щоб вони вийшли незабутніми.

Псує настрій лише одне — цього тижня в Україні ввели нові штрафи для порушників правил дорожнього руху. Це, звичайно, добре — це має зменшити кількість порушників, але погано те, що деякі співробітники ДАЇ раптово вирішують, що прийшов їхній час заробити і, як кажуть мої клієнти, буквально «лютують» на дорогах. За останні кілька днів у нас почастішали скарги на дії інспекторів ДАЇ, і це не дуже добре. І, зрештою, це змушує і мене як водія нервувати на дорозі, навіть якщо я знаю, що в мене все гаразд і що я нічого не порушив.

№213, субота, 22 листопада 2008

версія для друку

Інші матеріали цієї шпальти:

  • «Приєднайтеся до нашої молитви...»
  • Маленька брехня про «маленьку» Кенію

Коментарі читачів:

Ви не авторизовані!

На сайті публікуються коментарі тільки від зареєстрованих користувачів. Будь ласка, введіть свої реєстраційні дані.

Якщо Ви ще не є зареєстрованим користувачем, будь, ласка, зареєструйтеся тут.

Логін:

Пароль:

 
 
Російською
English