This version of the page http://www.opu.ua/ua/index.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-10. The original page over time could change.
Одеський національний політехнічний університет
 укррусen

 

Дорогі друзі!

Вітаю вас на сайті Одеського національного політехнічного університету.

Свою історію університет веде з 18 вересня 1918 року. За роки існування він надав путівку в життя десяткам тисяч молодих людей. Серед його випускників багато талановитих інженерів, вчених, керівників наукових організацій, вищих навчальних закладів, суспільно-політичних діячів.

Сьогодні університет є найбільшим центром підготовки кадрів з вищою освітою на Півдні України. Одеський національний політехнічний університет -  один з чотирнадцяти вищих навчальних закладів України, прийнятих в Європейську Університетську Асоціацію, та один з чотирьох університетів України – членів Міжнародної Асоціації університетів.

На базі нашого закладу створений учбово-науковий комплекс ''Політехнічний університет'', який об'єднує ліцеї, гімназії, коледжі, технікуми міста Одеси та Південного регіону країни. В комплексі навчається біля 20 000 студентів, стажистів, аспірантів і докторантів, працює біля 4 000 викладачів, наукових співробітників, інженерно-технічних працівників. Серед них 57 академіків та член-кореспондентів державних і галузевих Академій наук України, більш ніж  120 професорів і докторів наук, біля 450 доцентів й кандидатів наук, 21 заслужений працівник народної освіти і заслужений працівник науки і техніки України, 13 академиків міжнародних Академій. Підготовка кадрів здійснюється за багатоступіневою системою: бакалавр, спеціаліст, магістр, кандидат наук (доктор філософії (Ph.D.) і доктор наук (Doctor of scienceis)). До структури Одеського національного політехнічного університету входять 11 інститутів, 2 факультети, 62 кафедри, технікум і коледж.

Університет має великий (більше 40 років) досвід підготовки кадрів з вищою освітою для зарубіжних країн. Більш ніж 102 країни світу отримали спеціалістів, підготовлених в нашому ВНЗ. В структурі університету є спеціальний інститут, де проводиться підготовка іноземних громодян для подальшого навчання в університеті та інших ВНЗ Одеси й України.

Соціальні інфраструктури університету – це студентське містечко з гуртожитками на 5 000 місць, санаторій-профілакторій, оздоровчий центр «Чайка» на березі Чорного моря, спортивний комплекс і Палац культури, комплекс студентських їдалень, кафе, буфетів, студентська полікліника, оснащена сучасним діагностичним і лікувальним обладнанням.

Інформація, що подається на наших сторінках, дозволить вам зробити свідомий вибір своєї майбутньої спеціальності.

Сподіваємося на зустріч з вами у стінах нашого університету!

 

 

                   Ректор                                           В.П. Малахов

Новини

23.12.2008

ПРОФКОМ працівників ОНПУ повідомляє

03.12.2008

13 листопада 2008 року відбувся VIII Ярмарок Кар'єри ОНПУ

10.11.2008

Інформаційне повідомлення про порядок подання інформації для відображення у стрічці новин сайту ОНПУ