This version of the page http://www.letrodectus.te.ua/?p=405 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-02. The original page over time could change.
LetrOdectUS

26

Apr

“Загублені” - огляд 9 серії 4 сезону The Shape of Things to Come (Lost S04E09)

Дочекалися! Ці 4 довгих тижні нарешті пролетіли і вчора таки вийшов 9 епізод 4 сезону популярного телесеріалу Загублені - The Shape of Things to Come (Lost S04xE09).

Хто ще не подивився, тут можна подивитися 9 серію онлайн (без перекладу), а тут можна скачати 9 серію (без перекладу).

В кінці восьмого епізоду, Руссо та Карла вбили (чесно кажучи, я не вірю, що Руссо таки дійсно мертва). Алекс потрапила у полон до “поганих хлопців”, які з її допомогою пробралися до бараків, де в той час знаходилися Бен, Лок, Соєр, Херлі, Клер та інші.

Чудове відео, без слів охоплює всі моменти 9 серії:

Табір Джека

Епізод розпочинається сценою на пляжі, Джек та Кейт як завжди фліртують, аж тут Бернард знаходить на березі острова тіло. Очевидно, що це тіло із славнозвісного корабля Чарльза Відмора.

Фарадей опізнає тіло - це лікар із корабля. Джек питає Фарадея коли той востаннє бачив лікаря з корабля живим. Фарадей говорить, що запитання “коли” є досить відносним і відповідь на це запитання є відносною також.

Даніелю вдалося “полагодити” рацію, але тепер вона вього лиш може передавати код Морзе. Він встановив контакт з кораблем. На запитання “Що сталося з лікарем” він дає відповідь “Усе гаразд, гелікоптер буде на острові завтра“.

Але Бернард також знає код Морзе і говорить, що Фарадей збрехав. Відповідь з корабля звучала як: “Про що ти говориш? З лікарем усе гаразд“. Після чого Даніель таки визнає, що в їхні плани зовсім не входило рятувати виживших рейсу Oceanic 815.

Табір Лока

Херлі, Соєр та Лок грають у настільну гру. Звонить телефон. Лок піднімає слухавку та чує код-попередження. Він іде до Бена та говорить йому про цей дзвінок. Бен знає що код означає “рятуйся хто може” та наказує всім барикадуватися.

Бен, Лок та Херлі (із Аароном на руках) починають барикадувати входи до одного із будинків, в той час як Соєр намагається знайти Клер. Бен говорить Локу, що той повинен залишатися з ним якщо він хоче вижити і що вони (Бен та Лок) повинні слідувати за Херлі до будиночка Джейкоба.

Соєр нарешті знаходить Клер живою у підірваному будинку проходячи крізь сотні пострілів.

Далі в забарикадований будинок потрапляє і Маелз із рацією.

Люди Чарльза Відмора оточують будинок Бена і вимагають, щоб він здався. Вони говорять що застрілять його дочку якщо він не погодиться вийти. Алекс плаче та просить Бена допомогти їй, аж тут Бен говорить, що Алекс не його дочка, вона для нього ніхто. Він просто вкрав її у якоїсь божевільної (Руссо) у джунглях. Після цих слів Алекс убивають.

Шокований Бен говорить:

“Вони щойно змінили правила”

і зникає у таємній кімнаті. Через деякий час він повертається, і усе навкруги починає труситися. Чорний дим з’являється ні звідки - керований Беном він убиває людей Відмора. Тим часом Бен, Лок, Херлі, Соєр, Маелз, Клер та Аарон тікають із будинку у джунглі.

Соєр бунтує, і збирається на пляж. Клер з Аароном приєднується до них, Маєлз іде з ними також. Херлі погоджується залишитися з Беном та Локом щоб знайти таємничий будиночок Джейкоба.

Флешфорварди епізоду

Ми переносимося у Сахару, де знаходимо Бена. Він одягнутий у “фірмову” Дармівську (Dharma) куртку та лежить на спині із порареною рукою. Далі з’являється два озброїних араби на конях. Бен ухитряється справитися з обома, заволодіває зброєю та забирає коня.

Бен подорожує до Тунісу, посиляється в готелі під іменем Dean Moriarty. Він запитує про сьогоднішню дату - 24 жовтня 2005 року.

Саіда показують по телевізору, благаючого репортерів залишити його у спокої - він вього лиш хоче похоронити свою дружину.

Бен в Іраці, слідкує за Саідом. Дружина Саіда це Надя, жінка яку він катував, а потім відпустив якраз перед авіакатастрофою (на острові він закохався у Шеннон). Саід бачить Бена, Бен бреше про те як він вибрався із острова. Надю було убито в Лос Анджелесі. Бен говорить, що це зробив один із людей Відмора. Далі Бен “наривається” на одног із людей Чарльза Відмора і Саід рятує Бена убиваючи “негідника”.

Фінальний флешфорвард

Бен пробирається у пентхауз Відмора, де відбувається вельми цікава розмова:

“Ти прийшов мене вбити?” - запитує Відмор. “Ми обоє знаємо, що я не можу цього зробити”, - відповідає Бен.

Бен говорить, що він вб’є дочку Відмора - Пенелопу, так само як Відмор убив Алекс. Відмор каже, що Бен ніколи не знайде Пенелопу, що вона у безпеці. Те ж саме Бен говорить про острів. Полювання розпочалося для обох.

Спостереження:

  • Не початку епізоду Бен грає на піаніно. Вслухайтеся в мелодію - це мелодія Рахманінова -“The Burning of Moscow” і “The Day of Judgment.” (джерело). Мелодія означає прилюдію до війни, адже він її грає якраз за хвилини до нападу на табір нападають. Оскільки Бену необхідно було прийняти важливе рішення і піти на жахливу жертву - це був його судний день.
  • Бен телепортувався в Туніс. Саме в Тунісі Шарлотта знайшла скелет полярного ведмедя.

Джерела

Як завджи, власні спостереження та наступні блоги: lostreview.com, nationalpost.com.

Загублені: наступні епізоди:

Промо відео із наступної серії телесеріалу “Загублені” - Something Nice Back Home (Lost S04E10).

Загублені: огляд попередніх серій:

  • “Загублені” - огляд 8 серії 4 сезону Meet Kevin Johnson (Lost s04e08)
  • “Загублені” - огляд 7 серії 4 сезону Ji Yeon (Lost s04e07)
  • “Загублені” - огляд 6 серії 4 сезону The Other Woman (Lost s04e06)
  • “Загублені” - огляд 5 серії 4 сезону The Constant (Lost s04e05)
  • “Загублені” - огляд 4 серії 4 сезону Eggtown (Lost s04e04)
  • “Загублені” - огляд 3 серії 4 сезону The Economist (Lost s04e03)
  • “Загублені” - огляд 2 серії 4 сезону Confirmed Dead (Lost s04e02)

Tags: Lost S04E09, Загублені

  • LaSet Says:

    сезони 2-4 фігня повна, придумують якісь дурнуваті сюжети в яких головна мета це когось вбити

    дуже багато смертей, вижило 6, а решта пів сотні бу(де)ло вбито + зі сторони “інших” ще з пів сотні і все на рівному місці.

  • letrodectus Says:

    когось все одно доведеться залишити на 5-тий та 6-тий сезони

  • The Shape of Things to Come - 9 серія 4 сезону серіалу Загублені (Lost S04E09) | LetrOdectUS Says:

    [...] “Загублені” - огляд 9 серії 4 сезону The Shape of Things to Com… [...]

  • “Загублені” - огляд 10 серії 4 сезону Something nice back home (Lost S04E10) | LetrOdectUS Says:

    [...] “Загублені” - огляд 9 серії 4 сезону The Shape of Things to Com… [...]

  • “Загублені” - огляд 11 серії 4 сезону Cabin Fever (Lost S04E11) | LetrOdectUS Says:

    [...] “Загублені” - огляд 9 серії 4 сезону The Shape of Things to Com… [...]

  • Телесеріал Загублені: 4 сезон (Lost Season 4) нові серії | LetrOdectUS Says:

    [...] “Загублені” - огляд 9 серії 4 сезону The Shape of Things to Com… [...]

  • LetrOdectUS » Blog Archive » Огляди усіх серій 4 сезону серіалу Загублені | Lost | Остатся в живых Says:

    [...] В кінці восьмого епізоду, Руссо та Карла вбили. Алекс потрапила у полон до “поганих хлопців”, які з її допомогою пробралися до бараків, де в той час знаходилися Бен, Лок, Соєр, Херлі, Клер та… [...]

Останні записи

Будемо по трошки заробляти
Dec, 31

Підсумки та банероманія (на січень)
Dec, 29

Дякую!
Nov, 27

Останні коментарі

jin - тебе теж :) podarok можна і бартером :)...
letrodectus

Про бартер не думала?...
podarok

а як же підтримка вітчизняної економіки? ;) ps: з новим р...
jin