This version of the page http://www.apsu.org.ua/ua/news/9876768/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-29. The original page over time could change.
Делегація Академії педагогічних наук України на чолі з президентом АПН України В.Г.Кременем перебувала у Республіці Польща :: Академія педагогічних наук України
 
   Про Академію
   Президія
   Структура АПН
   Члени АПН
   Новини
   Наукова діяльність
   Рада з координації
   Докторантура, аспірантура
   Оголошення
   Інформаційні ресурси
 
 
 

Делегація Академії педагогічних наук України  на чолі з президентом АПН України В.Г.Кременем перебувала у  Республіці Польща. До складу делегації увійшли академік-секретар  Відділення педагогіки і психології професійно-технічної освіти АПН Н.Г.Ничкало, директор Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих І.А.Зязюн, директор видавництва «Педагогічна преса» Ю.Б.Кузнєцов. Візит відбувався на запрошення Наукового товариства «Польща-Україна» та Академії педагогіки ім. М.Гжегожевської.

Під час перебування у Варшаві українські вчені    зустрілися   з ректором Академії спеціальної педагогіки імені Марії Гжегожевської паном Яном Лащиком.    Українські і польські вчені дали високу оцінку співпраці науковців двох країн, а також обговорили перспективні напрями польсько-української співпраці з проблем педагогічної науки. Були проведені зустрічі з польськими студентами, під час яких польська молодь мала змогу ознайомитися з творчим доробком  науковці обох країн. В місті Радомі відбувся Польсько-український семінар «Освітні ідеї в практиці  європейської  освіти» організаторами якого були польські і українські наукові установи.

Головною подією перебування української делегації у Польщі стала урочиста презентація  праць українських вчених . Зокрема, монументальної праці президента АПН України ВІ.Г.Кременя «Філософія освіти» перекладеної українською мовою. Урочистості відбувались у Посольстві України в Республіці Польща і були проведені на високому науковому, духовному і організаційному рівні завдяки намаганням українських дипломатів. Польським колегам були представлені також  Десятий Польсько-Український щорічник «Професійна освіта: педагогіка і психологія»                ( редактори академіки  Іван Зязюн,  Неля Ничкало та професори Тадеуш Левовицький, Іоланта Вільям) і  монографії «Професійна освіта в Польщі та Україні – на тлі перемін» ( автори Неля Ничкало та Франтішек Шльосек). На презентації були присутні  відомі польські вчені -  Тадеуш Новацький, Зигмунт Вятровський, Станіслав Качор, президент Міжнародного Польсько-Українського товариства професор Генрік Беднарський, представники Польської академії наук, члени Комітету педагогічних наук ПАН, представники Міністерства освіти республіки Польща та наукових громадських організацій і вищих навчальних закладів країни зі всіх воєводств Польщі.

У своєму виступі перед польськими колегами президент АПН України Василь Кремень дав високу оцінку результатам плідної  взаємовигідної українсько-польської співпраці у сфері педагогічної науки і відзначив необхідність її розвитку.  В.Г.Кремень наголосив на тому, що Президія Академії педагогічних наук України приділяє особливу увагу співпраці між науковими установами академії і однопрофільними науковими установами і вищими навчальними закладами Республіки Польща, зміцненню наукових зв’язків  у рамках Угоди про співробітництво між АПН України та Польською академією наук. Під час урочистостей від імені  Академії педагогічних наук України В.Г.Кремень вручив польським колегам, іноземним членам АПН України медалі «К.Д.Ушинський» і грамоти АПН України за багаторічний активний вклад у здійснення польсько-української співпраці. Вручаючи нагороди, президент АПН України висловив польським науковцям  щиру подяку за взаємовідносин у науковій педагогічній галузі.


© Академія педагогічних наук України, 2007
вул. Артема, 52-А,
Київ, 04053, Україна
тел./факс (044) 226-31-80