This version of the page http://www.liderstvo.org.ua/megaproject/cooperation/sabre/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-19. The original page over time could change.
Вища освіта: лідерство для прогресу - Мегапроект / Співпраця / Фонд "Сейбр-Світло" E-mail Мапа серверу Головна сторінка сайтобудівництво: dela design




Мегапроект / Співпраця / Українсько-американський доброчинний фонд Сейбр-Світло

З метою ефективної реалізації Мегапроекту “Вища освіта: лідерство для прогресу” Кіровоградський соціально-педагогічний інститут “Педагогічна Академія” звернувся до Українсько-Американського доброчинного фонду “Сейбр-Світло” з проханням надати в користування літературу, наявну в фонді за такими напрямками: менеджмент, менеджмент в сфері освіти, в соціальній сфері, зв’язки з громадськістю (РR), державне управління, кадровий менеджмент (лідерство-керівництво).

Проект передбачає розробку магістерської програми “Менеджмент в сфері освіти” та впровадження нових курсів. Робота з першоджерелами – необхідна умова повноцінності курсу, особливо, коли йдеться про управлінські дисципліни. Актуальність даної теми визначається нагальною необхідністю підготовки кваліфікованих фахівців, які були б здатні здійснювати реформування системи вищої освіти України з урахуванням найкращих світових зразків.

За десять років роботи фонд “Сейбр-Світло” забезпечив доставку із США та розповсюдив в Україні понад 600 тисяч сучасних американських видань з багатьох галузей знань. Фонд спрямовує свої зусилля на інформаційне забезпечення процесів побудови громадянського суспільства, реформування системи освіти, розвитку науки i впровадження ефективної ринкової економіки.

На сьогодні серед реципієнтів фонду — 406 національних, обласних, міських i районних бібліотек, понад 100 вищих навчальних закладів, 107 науково-дослідних інститутів, численні неурядові організації, школи, заклади охорони здоров’я, фахівці та студенти. Їх численні відгуки свідчать, що передана фондом література широко використовується навчальними закладами, які працюють над реформуванням системи освіти. Популярна вона також серед викладачів, що працюють в Україні під егідою Корпусу Миру. Видання служать для створення нових i вдосконалення існуючих навчальних курсів та програм, розробки методичних матеріалів, захисту курсових, дипломів i дисертацій, вдосконалення вивчення англійської мови.

Американський партнер фонду доброчинний фонд “Сейбр” (м. Кембрідж, США) одержує на доброчинних засадах нову літературу безпосередньо від понад 200 видавництв США i Канади, а також від бібліотек, університетів i приватних жертводавців. Окрім того, фонд “Сейбр” має можливість закуповувати видання за зниженими цінами (до 20% на поодинокі видання, до 50% — у випадку оптової закупівлі). Транспортування книг через океан здійснюється в рамках програм фінансованих американським урядом.

Для оптимального розповсюдження одержаних видань в Україні фонд “Сейбр-Світло” створив систему книгорозповсюдження, яка дає можливість розсилати літературу згідно з потребами i колом зацікавлень реципієнтів. Добірки літератури оперативно доставляються у найвіддаленіші куточки України поштою, залізницею та автотранспортом. Щорічно розсилається в середньому 50 тисяч книг i журналів близько 2,5 тисяч назв загальною вартістю понад 2 мільйони доларів США. Робота такого масштабу була б неможливою без вагомої фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження” (МФВ). Витрати на функціонування системи книгорозповсюдження становлять лише 2% вартості одержаних видань, але ці кошти практично неможливо здобути в Україні через недосконале законодавство про доброчинну діяльність. В цих умовах гранти вiд міжнародних структур є практично єдиним в Україні джерелом забезпечення діяльності громадських організацій.

Як засвідчують численні відгуки, спільні програми МФВ та фонду “Сейбр-Світло” спрямовані на забезпечення бібліотек i навчальних закладів такою необхідною їм літературою, роблять істотний внесок у подолання дефіциту інформації, сприяють інтеграції України в світову спільноту.

Надана фондом література для реалізації завдань Мегапроекту, а це більше ніж 200 примірників, надасть змогу поповнити бібліотечні фонди закладу, крім того, нею зможуть скористатись студенти та викладачі Кіровоградського Інституту Комерції та навчально-виховного комплексу “Фортуна”.

79026, м. Львів
Вул. Козельницька, 4
Тел./факс (0322) 707-40-42
E-mail: alex@sabre.lviv.ua

Мегапроект
Мета
Завдання
Напрямки
Етапи
Організатори
Учасники
Співпраця

Фонд "Сейбр-Світло"
Центрально-Європейський Університет (CEU)
 







Motor Banner Network
  Copyright © Педагогічна Академія 2001
  E-mail: kpa@kw.ukrtel.net
  Проект створено за підтримки фонду “Відродження”
  Сайтобудівництво — студія dela design