This version of the page http://www.polinst.kiev.ua/ua/res_center/konkursy.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-13. The original page over time could change.
Конкурси
головна мапа сайту пошук контакти


 
 

Конкурси

Конкурс "Переклад сучасної польської наукової літератури та есеїстики українською мовою"

IV Міжнародне біенале пастелей Нови Сонч 2008

Міжнародне біенале пастелі - конкурс для професійних художників із Польщі та закордону. Його мета - показати сучасні можливості творення в пастелі, співставити творчість художників, які представляють різні культури. Організатори конкурсу прагнуть популяризувати цей вид живопису і створити згодом у Новому Сончі Європейський центр пастельного живопису.                                                                                 

Міжнародний  фотоконкурс "Слідами іудаїзму"

Х Ювілейний міжнародний конкурс образотворчого мистецтва дітей та молоді "Дитина і собака"

Міжнародний конкурс оперного вокалу ім. Адама Дідура

ПОЛОНІАДА-2008 - це захід Фундації Молодої Полонії. До участі запрошується молодь віком 14-24 роки. Потрібно на початковому рівні володіти знаннями про польську історію та культуру, уміти писати реферати польською мовою, збирати матеріали, проводити інтерв'ю, а всю зібрану інформацію, документи, рисунки та фотографії представити у формі гарного альбому.

Конкурс "Рятуємо від забуття" фундації SEMPER POLONIA
SEMPER POLONIA організовує конкурс "Ocalamy od zapomnienia" (Рятуємо від забуття).
Головна мета конкурсу - зацікавити і включити молодих поляків, що живуть поза межами Польщі, до пошуку польських слідів у світі та поширювати знання про доробок поляків та їхній внесок до культурного, господарчого і наукового розвитку інших країн. Участь у конкурсі створить шанси для полонійної молоді, аби поглибити і розширити знання у сфері польської історії й етнографії, а також мобілізує її до пошуку спільної історичної та культурної площини між Польщею та країнами їхнього проживання.
До участі в конкурсі запрошується молодь польського походження, яка проживає поза межами Польщі, а також молодь, яка не має польського походження, але особливо цікавиться проблематикою конкурсу, віком до 26 років включно.
Конкурсні роботи повинні представляти опис пам'яток, пов'язаних з польськістю за межами Польщі, або діяльність осіб польського походження чи постатей, пов'язаних з польскою культурою, історією, мистецтвом і наукою, котрі працюють/перебувають за межами Польщі. Журі особливо високо буде оцінювати новаторські роботи що стосуватимуться осіб, пам'яток і місць, які слабко задокументовані у загальнодоступних джерелах та літературі. 

Герої програми "Культура не знає кордонів"
Польський телеканал TVP Polonia готує програму "Культура не знає кордонів" і шукає героїв наступних її випусків.
Метою циклу "Культура не знає кордонів" є промоція і підтримка художньої творчості молодих поляків, які живуть за кордоном, збагачення знань про польську сучасну культуру, вирівнювання шансів польських дітей та молоді.
Телебачення шукає молодих, художньо обдарованих людей. Умовою участі в програмі є досягнення в даній галузі (участь у конкурсах, нагороди, дипломи). Потенційний герой повинен з нею також планувати у майбутньому пов'язати свою освіту. Така особа повинна походити із полонійного середовища, але не обов'язково має знати польську мову.
Герой кожної програми отримає нагороду, яка допоможу розвинути його талант - це може бути, наприклад, стипендія міністра культури, можливість представити доробок на виставці, на концерті чи видати книгу, промоція у ЗМІ тощо.
Інформацію просимо надсилати до Польського Інституту в Києві.

VII Міжнародний Вокальний Конкурс ім. Станіслава Монюшко

19-28 травня 2010 р. Організатори: Театр Вєлькі - Національна Опера Товариство Поціновувачів Музики Монюшко 

VII Międzynarodowy Konkurs Wokalny im. Stanisława Moniuszki  

19-28 maja 2010 r. Organizatorzy:Teatr Wielki – Opera Narodowa
Towarzystwo Miłośników Muzyki Moniuszki

 




© 2006 Польський Інститут у Києві
Вул. Б. Хмельницького 29/2, оф. 17 тел.: + 38 044 288 0304, факс.: + 38 044 288 02 86