This version of the page http://u-b-a.com.ua/ua/hartia/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-11. The original page over time could change.
Українська будівельна асоціація - Хартія соціальної відповідальності
Сьогодні 11 грудня 2008
Головна сторінка
Про УБА
Законодавство
Новини
Класифікатор житла
Хартія соціальної відповідальності
Комерційні пропозиціі
Корисні лінки
КУРСЫ ПОВЫШЕНИЯ КВАЛИФИКАЦИИ БУХГАЛТЕРОВ СТРОИТЕЛЬНЫХ ПРЕДПРИЯТИЙ
FAQ
Форум
Контакти
Фотогалерея УБА
Звернення УБА
Календар заходів УБА
Курсы обучения и сертификации специалистов по направлению: «CТРОИТЕЛЬСТВО, ИНВЕСТИЦИИ, ЗЕМЛЯ»
Новий Канал. Шоу "Корисна площа"
Меморандум
Державна програма добудови житлових будинків

Хартія соціальної відповідальності

Українська будівельна асоціація, прагнучи до консолідації інтересів учасників ринку нерухомості, будівельного співтовариства і виробленню високих моральних стандартів професійної діяльності, пропонує прийняти дійсну Хартію:

Виходячи з принципів соціального партнерства, відкритості та прозорості у своїй діяльності, з метою розвитку соціальної відповідальності бізнесу в галузі нерухомості, особливо у будівельній сфері, прагнучи розвивати ефективну співпрацю між державними, громадськими та бізнес структурами у соціальному напрямку всі зацікавлені організації, члени Української будівельної асоціації, для досягнення спільних цілей щодо розвитку соціальної відповідальності бізнесу цієї галузі прийняли дану Хартію про наступне:

1.Ми українські організації, що працюють на ринку нерухомості, являємось юридичними особами, що входять до складу Української будівельної асоціації (далі УБА) з метою підвищення авторитету й захисту професійної честі будівельних, інвестиційних, консалтингових та інших компаній, усвідомлюючи свою моральну відповідальність перед суспільством, приймаємо дійсну Хартію як звід головних етичних правил здійснення своєї професійної діяльності.

2.Учасники цієї Хартії публічно й відповідально визнають і усвідомлюють те що соціальна відповідальність означає досягнення комерційного успіху засобами, які передбачають дотримання моральних цінностей та повагу до спільноти і навколишнього середовища.

3.Учасники цієї Хартії зазначають, що під визначенням соціальної відповідальності організацій, що працюють на ринку нерухомості, слід розуміти відповідальне ставлення будь якої компанії до своєї діяльності (продукції або послуги), споживачів, працівників, партнерів та активну соціальну позицію компаній, яка полягає у гармонійному співіснуванні, взаємодії постійному діалозі із суспільством.

4.Учасники цієї Хартії усвідомлюють свою роль у соціальному розвитку країни в будівельній сфері та зобов'язуються активно співпрацювати із державними та недержавними установами, організаціями на шляху вирішення найгостріших соціальних проблем що виникають у даній сфері.

5.Учасники цієї Хартії вважають, що прийняття принципів соціальної відповідальності не тільки приносить вигоду суспільству, але й допомагає компаніям поліпшити їхню репутацію, підвищити конкурентоспроможність і вдосконалити принципи діяльності компаній.

6.Учасники цієї Хартії усвідомлюють важливість впровадження та застосування міжнародних стандартів під час здійснення своєї діяльності у сфері будівництва.

7.Учасники, що підписали цю Хартію, публічно визнають, що інститути громадянського суспільства на рівні з владою є не менш ефективними регуляторами соціально-економічних відносин.

8Учасники визнають відповідальність перед територіальною громадою, високий рівень необхідності допомоги територіальним громадам шляхом здійснення екологічних проектів, благоустрою території, створення робочих місць, сприяння розвитку культури та спорту, а також допомоги місцевій владі у вирішенні різноманітних соціальних проблем.

9.Учасники, Хартії визнають необхідність проведення навчально-освітніх заходів для підвищення кваліфікації й розвитку професійних навичок представників будівельної галузі. Вивчення й запозичення кращого міжнародного досвіду в будівельній сфері.

10.Учасники, визнають необхідність проведення регулярних фокус-груп, круглих столів, семінарів і тематичних нарад щодо стану та розвитку соціальної відповідальності бізнесу сфери нерухомості за участю представників громадськості та відповідальних посадових осіб органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування м. Києва.

11.Керуватися усвідомленням того, що соціальна інертність кожної компанії, низький рівень її самоорганізації є головною передумовою гальмування суспільного розвитку.

12.Підписуючи дану Хартію, її Учасники публічно, перед споживачами беруть на себе зобов’язання реалізації соціальної відповідальності у декількох напрямках та докласти спільних партнерських зусиль для впровадження наступних заходів:
  • Кожен учасник Хартії повинен вживати заходів на підтримку посилення екологічного аспекту соціальної відповідальності та підтримувати обережний підхід стосовно захисту навколишнього середовища.
  • Кожен учасник Хартії повинен заохочувати розвиток та поширення екологічно безпечних технологій с сфері будівництва.
  • Кожен учасник Хартії повинен здійснювати заходи соціальної відповідальності щодо клієнтів або партнерів по бізнесу.
  • Головним пріоритетом будівельного співтовариства є завдання по забезпеченню громадян України доступним і комфортним житлом, розвинутої інфраструктури.
  • Поважати права й дотримуватись інтересів громадян, що вкладають кошти в будівництво й придбання житла.
  • Чесно, сумлінно, кваліфіковано й вчасно виконувати свої зобов'язання, установлені законодавством, відповідними договорами по реалізації проектів.
  • Відкрито, об'єктивно й чесно інформувати населення про свою діяльність.
  • Здійснювати професійну діяльність, ґрунтуючись на принципах законності добропорядності й справедливості.
  • Уважати законність і моральність у діяльності професії будівельника вище комерційної вигоди.
  • Сприяти створенню високого соціального статусу будівельних професій.
  • Будувати свої взаємини з колегами на основі взаємоповаги, дружби, солідарності й взаємовигідного співробітництва.
  • Піклуватися про підвищення репутації учасників ринку нерухомості, приймати всі міри для виключення будь-якої діяльності, що може її дискредитувати.
  • Сприяти становленню цивільного суспільства в Україні, розвитку й удосконалюванню саморегулювання в будівельній галузі, консолідації будівельників України.

13.План заходів з реалізації положень цієї Хартії розробляється й затверджується на засіданні Ради директорів УБА, за участю усіх Учасників та затверджується шляхом відкритого голосування більшістю голосів.


14.Хід впровадження Плану заходів з реалізації положень цієї Хартії розглядається на засіданні Ради директорів УБА, за участю усіх Учасників.


15.В разі необхідності кожен підписант Хартії може виступати з ініціативою скликання загальних зборів її підписантів, винесення проблемних питань на розгляд, внесення обґрунтованих змін і доповнень до Плану заходів з реалізації положень цієї Хартії.


16.Учасники Хартії відводять УБА функції координатора впровадження Плану заходів з реалізації положень цієї Хартії.


17.Кожен учасник цієї Хартії може запропонувати поправку до неї та винести її на обговорення на загальних зборах підписантів Хартії.


18.Дана Хартія є відкритою до її підписання усіма зацікавленими організаціями та приєднання до неї нових учасників.


19.УБА зберігає оригінал Хартії, забезпечує процедури внесення змін до Хартії та сприяє їх впровадженню.

© 2006. UBA
Всі права захищені
Україна, 01033, м. Київ
вул. Саксаганського, 30, оф. 14
Телефон: (044) 289-47-59
e-mail: office@u-b-a.com.ua
Розроблено — Zима Медиа