This version of the page http://zik.com.ua/ua/analytics/?pg=103 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-08. The original page over time could change.
Аналітика; ЗІК - Західна інформаційна корпорація
...
УКР POL РУС ENG
RSS Експорт

  • ПРО НАС
  • АНАЛІТИКА
  • АНОНСИ
  • ЧАТ-КОНФЕРЕНЦІЯ
  • ФОТОГАЛЕРЕЯ
  • ОПИТУВАННЯ
  • АРХІВ

  • Влада
  • Політика
  • Економіка
  • Соціум
  • Культура
  • Мас-медіа
  • Євро-2012
  • Спорт
  • Кримінал
  • Надзвичайна ситуація
Понеділок, 08 Грудня 2008
1744

  • ZIK
  • Львівські новини
  • Львівщина райони
  • Тернопіль
  • Чернівці
  • Івано-Франківськ
  • Луцьк
  • Ужгород
  • Рівне

Аналітика

  • Всі статті
  • Тема тижня
  • Тема ЗАХІД
  • Тема ЛЬВІВ
  • Трибуна
 
  • Совість – істина в останній інстанції. Тому не пніться

    11Квітня 2005

    Генеральному директорові ЛОДТРК Ярославу Климовичу нині непереливки. Полювання на «відьом» попереднього режиму триває послідовно от уже впродовж кількох місяців існування «оновленого» ладу, і, вочевидь, одна із цілей такого полювання – замінити головного львівського телевізійника на «свою» людину, не виключено, з червоноградською пропискою. Така прописка, схоже, тепер як щасливий лотерейний білет. А у шахтарському місті фахівців різних галузей – хоч греблю гати.
  • Іван Денькович: Через місяць ЛОО партії «Батьківщина» може зняти з себе відповідальність за стан справ на Львівщині

    10Квітня 2005

    Останні події на Львівщині поставили під сумнів моноліт учасників «помаранчевої революції». Боротьба оточення Віктора Ющенка з Юлією Тимошенко докотилася і до регіонів. Обласні БЮТівці нещодавно остаточно «оформили» принаймні два конкуруючі провладні табори в регіоні: 2 квітня розширене бюро ЛОО партії «Батьківщина» прийняло дві заяви, у якій Петра Олійника звинуватили у неприйнятному для демократичного суспільства застосуванні методів формування партії «Народний Союз Наша Україна» на Львівщині. Львівські «тимошенківці» також приписують львівському губернатору фразу: «Мочити «Батьківщину» на всіх рівнях, а потім помножити на нуль». Про перший серйозний конфлікт у середовищі нової влади на Львівщині в інтерв’ю Західній інформаційній корпорації розповідає голова ЛОО партії «Батьківщина», керівник фракції БЮТ Львівської міської ради Іван Денькович.
  • Бути християнином

    08Квітня 2005

    Сьогодні ми прощаємося з Іваном Павлом ІІ Папою Римським, людиною незвичайної долі, людиною, котра спромоглася у ХХ столітті докорінно змінити вселюдське уявлення про Віру Христову та призначення Християнина. Людину, чиє подвижництво подивовує та змушує самому стати іншим. Іншим, себто моральнішим, чеснішим, щирішим, а головне тим, хто не тримає у серці своєму ненависті. Іван Павло ІІ своєю місією служив живим ствердженням істинної Віри, яка, незважаючи на страшні лихоліття, війни, випробування, страждання, не згасає. Він усе своє життя доводив, що Господь поміж нами, треба лиш у це вірити. Сьогодні сумно, що ця Людина завершила свій земний шлях. Якось тривожно, що буде робити світ без нього завтра. Адже для багатьох мільйонів християн Іван Павло ІІ був тим моральним авторитетом, який не лише утверджує у Вірі, але й допомагає долати життєві негаразди. Нам залишається молитися і дякувати Богові, що він подарував нам мить зустрічі з цієї Людиною. Австрійський філософ Отто Вайнінгер свого часу зазначив, що справжній християнин той, хто гріхи людства прагне спокутувати як свої. Мені видається, що ці слова найповніше означують земне призначення Кароля Войтили – Івана Павла ІІ Папи Римського. Я не впевнений, що у такі хвилини слова смутку та розради багато важать. Набагато важливіше зберегти в пам’яті ті слова, з якими він звертався до нас, зокрема, у Львові. Згадаймо їх сьогодні.
  • Отець Михайло Кравців: Благовіщення – це початок ери відкуплення

    07Квітня 2005

    Майже у кожній церкві є ікона, на якій зображено молоду дівчину, що покірно схилила голову перед посланцем Божим архангелом Гавриїлом, котрий промовляє до неї. В його руках жезл Божого авторитетного післанця... Діалог архангела Гаврила і Марії зображено на фоні архітектурної композиції. Водночас діва тримає прялку, а коло неї святі книги. Це свідчить про тихе смиренне життя Марії, котра весь свій час присвятила читанню, молитві та праці. Це ікона Благовіщення Пресвятої Богородиці. Благовіщення Пресвятої Богородиці – одне з найбільших свят у році, яке Церква святкує 7 квітня (25 березня). Цього дня святий архангел Гавриїл приніс Марії Благу Звістку про те, що вона народить Сина від Духа Святого і дасть Йому ім’я Ісус. Про це звіщають величні і радісні гімни, піснеспіви, тропарі і кондаки, які співають на Благовіщення у церквах, і, звичайно, Святе Євангеліє: «А шостого місяця від Бога був посланий Ангол Гавриїл у галілейське місто, що йому на ім’я Назарет, до діви, що заручена з мужем була, на ім’я йому Йосип, із дому Давидового, а ім’я діві Марія. І, ввійшовши до неї, промовив: «Радій, благодатная, Господь із тобою! Ти благословенна між жонами!» Вона ж затривожилась словом, та й стала роздумувати, що б то значило це привітання. А Ангол промовив до неї: «Не бійся, Маріє, бо в Бога благодать ти знайшла! І ось ти в утробі зачнеш, і Сина породиш, і даси Йому ймення Ісус. Він же буде Великий, і Сином Всевишнього званий, і Господь Бог дасть Йому престола Його батька Давида. І повік царюватиме Він у домі Якова, , і царюванню Його не буде кінця». (Лука 1, 26-33). Марія налякана, стурбована і здивована, та вона довірливо і беззастережно приймає ці слова, віддаючи себе Богові і Його волі. Про Благовіщення Пресвятої Богородиці, про особливості цього свята і приготування християн до Великодня у часі Великого Посту Західній інформаційній корпорації розповів о. Михайло Кравців, священик церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці у Львові.
  • Ігор Балагурак: Якщо споживач підтримає вітчизняних підприємців, то з часом нас почне підтримувати і влада

    06Квітня 2005

    Попри назагал складну ситуацію з українською економікою, вітчизняний ринок виробництва та послуг поступово набирає обертів. Важливим його сегментом стає виробництво будівельних матеріалів та їх реалізація. Якщо раніше ринок Львівщини наповнювався здебільшого імпортним контрабандним товаром (зокрема, мова йде про фарби, шпаклівки, сухі будівельні суміші), то з початком реалізації програми «Стоп контрабанда!» вітчизняний товаровиробник відчув суттєву зміну ситуації. Львівські виробники фарб та сухих будівельних сумішей стверджують, що відчувають позитивний вплив цієї програми на власному бізнесі. Технічний директор фірми «Балко», яка є одним з найбільших виробників будівельних фарб і матеріалів на ринку Львівщини, Ігор Балагурак повідомив, що кількість замовлень на його фірмі збільшилася, а будівельні компанії кажуть, що тепер їм вигідніше купувати український товар, ніж завозити його з Польщі. Попри це невирішених проблем ще чимало, про що Ігор Балагурак розповів кореспондентові Західної інформаційної корпорації.
  • Григорій Суркіс: Футбол – це соціальне явище. Поза ним не може залишитися навіть Президент України

    05Квітня 2005

    Ситуація, в якій опинився сьогодні Григорій Суркіс, залишається складною. Нова влада не надто церемониться з одним із найбільш впливових політиків часів Леоніда Кучми. Однак гучні заяви та не завжди адекватні дії представників уряду, політиків, українського суду не дають підстав говорити про те, що справа київського «Динамо» чи Олега Блохіна є лише спробою законодавчо врегулювати правовий нігілізм доби Леоніда Кучми. Надто багато персональних образ та амбіцій прослідковуються за цими заявами та діями. Візуально Григорій Суркіс виглядає втомленим та стурбованим, проте у розмові намагається бути впевненим. Наскільки переконливо – сказати важко. Зрештою, про своє ставлення до останніх подій в українському футболі за дотичних до нього політичних подій в інтерв’ю для Західної інформаційної корпорації він відповів достатньо вичерпно.
  • Державний госпрозрахунковий гінекологічний заклад – порятунок Президента

    04Квітня 2005

    16 березня багато хто з львів’ян став свідком надзвичайної події біля Обласного перинатального центру, коли на брудні кучугури снігу було викинуто меблі, обладнання, документацію та навіть візитні картки лікарів відомого у Львові гінекологічного державного госпрозрахункового закладу, що розміщувався у тому ж будинку що й Центр на вулиці Дж. Вашингтона, 6. Евакуація? Замінування? Але ні, усе набагато жахливіше: начебто вигравши суд за право власності на 286 квадратних метрів, керівництво Перинатального центру через посередництво судововиконавців таки зважилося у такий варварський спосіб довести свою правоту у понад десятирічній суперечці. Полишене без жодного нагляду, розкидане просто неба майно колишнього відділення скидалось на декорації фільму-катастрофи, коли в живих не залишилося нікого. До того ж, сама будівля ПЦ була оперезана сніговим поясом, через який і вертольотом було б годі перебратися. Натомість сніг був ретельно прибраний лише там, де, як нам сказали знаючі люди, стояло авто головного лікаря Центру. При цьому двері завбачливо зачинили, аби фізично ніхто не зміг запитати у керівництва Центру про те, як так сталося, що державне майно виставили на вулицю. Що ж, довелося скористатися альтернативними джерелами інформації.
  • Олег Канівець: Ті, хто формував делегацію на установчий з’їзд «Народного Союзу Наша Україна», продемонстрували зневагу до фракції «Наша Україна»

    03Квітня 2005

    Львівська обласна рада після піврічного штопору, пройшовши президентські вибори, переживає період відродження. Щоправда, ейфорія після «помаранчевої революції» у облрадівців має грейпфрутовий присмак: чільні представники Львівської обласної ради були усунуті від процесу формування нової виконавчої вертикалі на Львівщині. А після створення пропрезидентського «Народного Союзу Наша Україна» частина «нашоукраїнців» почала переструктурування фракційної конфігурації в раді. Відтак, з фракції «Наша Україна» виокремилися фракції БЮТу та УНП. Про перспективи роботи Львівської обласної ради у новому форматі, майбутні президентські вибори та одвічну проблему – співпрацю обласної ради та обласної адміністрації в інтерв’ю Західній інформаційній корпорації розповідає екс-голова фракції «Наша Україна», сьогоднішній керівник фракції «Батьківщина» у Львівській облраді Олег Канівець.
  • «Сміються, коли чують про потреби культури»

    01Квітня 2005

    Мистецький Львів лихоманить. Після конфліктів у Львівській філармонії та Національному музеї у Львові, схоже, скандал визрів і у середовищі львівських муніципальних театрів. Причина – перманентне безгрошів’я останніх. Обурені тим, що їхня зарплата не перевищує 250-350 гривень, керівництво та голови профспілок чотирьох львівських муніципальних театрів від імені своїх колективів звернулися до голови Львівської ОДА Петра Олійника та влади міста з проханням часткового дотувати театри. Отримавши відписку від міського управління культури про те, що питання посадових окладів не належить до компетенції органів місцевого самоврядування, активісти театрів ім. Леся Курбаса, «Воскресіння», «Люди і ляльки» та Першого українського театру для дітей та юнацтва вирішили надати проблемі широкого розголосу. І влада таки відреагувала, але в той спосіб, що ініціювала «круглий стіл», що відбувся сьогодні, 1 квітня.
  • Штучна їжа: монстр, якого ми їмо

    31Березня 2005

    З розвитком людства світ довкола нас стає все більш штучним. Ми переселилися у будівлі, зведені зі штучних матеріалів, зі штучною підлогою, меблями та пластиковими вікнами. Ми вбрані у штучний одяг. А тепер нас «присаджують» на штучну їжу, хоча досі ми втішали себе тим, що це там, на Заході, люди споживають хімічні помідори та огірки, вирощені на паралоні. Однак, у розвинутих країнах проблема, про яку йтиметься далі, давно вже вирішена. Там забезпечено умови, щоб споживач знав: ця їжа – природна, а та – генетично модифікована, і ціна на них – різна. У нас про походження їжі намагаються не говорити, точніше недоговорювати, а ще точніше – ретельно приховують таку інформацію. А тому мусимо подбати самі за себе і звертати пильну увагу на те, що нам продають з прилавків сучасних крамниць і крамничок? А допоможе нам у цьому начальник Головного львівського обласного управління у справах захисту прав споживачів Павло Сосновський.
Сторінка:…<101102103104105106107108109110>…

Новини

  • 08Грудня 2008

    • 17:46
    • Партія регіонів вибрала спікера – Лавриновича
    • 17:40
    • Жіноча баскетбольна «Політехніка-Галичина» здобула першу перемогу
    • 17:35
    • Відбувся заключний четвертий етап більярд-ліги серед спортивних журналістів Львівщини
    • 17:33
    • Позитив економічної кризи у тому, що вона консолідує суспільство, – експерт
    • 17:30
    • 9 грудня – гаряча телефонна лінія з першим заступником міністра транспорту та зв’язку Шевченком
    • 17:27
    • Мостиська влада виділила 5 тис грн для домопоги малозабезпеченим
    • 17:27
    • Буковинський підприємець за півроку «відмив» понад 58 млн грн
    • 17:24
    • Гандбольна «Галичанка» посіла друге місце на міжнародному турнірі в Ужгороді
    • 17:21
    • Влада Івано-Франківщини видасть “Книгу вдячності” з іменами благодійників, які допомогли області у ліквідації наслідків липневої повені
    • 17:18
    • Чиновники України і Польщі позитивно оцінюють спільну підготовку до «Євро-2012»
    • 17:15
    • До Дня Збройних Сил військовослужбовці Чернівецького гарнізону отримали 45 свідоцтв на службові та постійні квартири
    • 17:14
    • Збірна України з гандболу на чемпіонаті Європи пробилась у наступний раунд
    • 17:09
    • Курсанти Львівського інституту Сухопутних військ здобули призові місця у змаганнях з гирьового спорту та рукопашного бою
    • 17:04
    • Щоб обирати Президента у Раді, потрібен референдум, – міністр юстиції
    • 17:03
    • У четвер на нараді у Чернігові голови облрад обговорять концепцію реформи адміністративного-територіального устрою

Фоторепортаж