This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/708.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-06. The original page over time could change.
Відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
11.06.2008
Відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України

5 червня 2008 року відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України (далі - Комісія) під головуванням Першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, голови Комісії Гавриша С.Б.

Учасниками засідання було проаналізовано стан виконання попередніх рішень Комісії. Також розглянуто низку конкретних питань щодо розвитку військово-технічного співробітництва з певними державами та розширення відповідної договірно-правової бази, активізації українських спецекспортерів на регіональних ринках озброєння, міжнародної взаємодії у сфері нерозповсюдження та експортного контролю тощо. При цьому було обговорено стан та перспективні напрями військово-технічного співробітництва з Африканськими країнами.

Комісія також підтримала проект постанови Кабінету Міністрів України "Про подання на ратифікацію Верховною Радою України Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та Урядом Малайзії про двостороннє співробітництво в оборонній галузі" і проект відповідного Закону України.

Обговорено проекти угод із співпраці з окремих питань військово-технічного співробітництва і експортного контролю України з Російською Федерацією, США та Європейським Союзом. Розглянуто низку питань, пов'язаних з зовнішньоекономічною діяльністю окремих вітчизняних суб'єктів господарювання.

Крім того, Комісія заслухала звіти голів делегацій України, що брали участь у Пленарному засіданні Австралійської групи, що відбулося 14-18 квітня 2008 року м. Париж, Франція, засіданні Підсиленого контактного пункту Режиму контролю за ракетними технологіями, що відбулося 10-11 квітня 2008 року у м. Париж, Франція, та у третьому засіданні Міжурядової українсько-ізраїльської комісії з питань військово-технічного співробітництва, що відбулося 4-6 травня 2008 року у м. Тель-Авів, Ізраїль. При цьому ухвалені відповідні рішення.

На засіданні Комісії також було розглянуто низку заяв суб'єктів здійснення міжнародних передач товарів військового призначення та подвійного використання на одержання дозвільних документів від Держекспортконтролю. За результатами розгляду Комісія надала відповідні рекомендації Державній службі експортного контролю України.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1134/2008
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 7 листопада 2008 року «Про стан виконання заходів, спрямованих на нормалізацію умов життєдіяльності населення в місцевостях, які були оголошені зонами надзвичайної екологічної ситуації»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1127/2008
Про Міжвідомчу стратегічну групу з українсько-російських відносин
Інші
Інтерв’ю та коментарі
18.09.2008
Журнал „Огонек”: «Воевать с Россией — не политика для Украины»
06.07.2008
Стаття Секретаря РНБОУ Раїси Богатирьової у тижневику „Дзеркало тижня”: "Політика Уряду в освоєнні українського морського шельфу створює загрозу національній безпеці в енергетичній сфері”
Інші
Брифінги
11.02.2008
Р.Богатирьова: ''РНБО – політика консолідації''
Інші
Фотоальбом
Інші