This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/684.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-06. The original page over time could change.
Відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
25.04.2008
Відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України

24 квітня 2008 року відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України (далі - Комісія) під головуванням першого заступника Секретаря  Ради національної безпеки і оборони України, голови Комісії Гавриша С.Б.

Учасники засідання проаналізували стан виконання рішень попередніх засідань Комісії та обговорили низку напрямів, проектів, контрактів і рішень з питань військово-технічного співробітництва, а також заходів з підвищення ефективності державного регулювання в цій сфері та у ліцензуванні таких видів діяльності. Також розглянули правові аспекти можливої участі українських суб'єктів у міжнародних фінансово-промислових об'єднаннях.

Комісія надала низку рекомендацій центральним органам виконавчої влади, спрямованих на посилення підтримки розвитку військово-технічного співробітництва України з іноземними державами, зокрема з країнами Східної Європи і окремими країнами Азії та Північної Африки. Схвалено результати засідання Міжурядової українсько-білоруської комісії з питань ВТС. Розглянуто питання щодо удосконалення договірно-правової бази з питань військово-технічного співробітництва з окремими країнами Африки.

Комісія також розглянула та схвалила низку директивних та позиційних документів у сфері ВТС та експортного контролю, зокрема стосовно позиції України щодо проекту Угоди про торгівлю звичайними озброєннями, яка розробляється ООН.

Поряд з тим Комісія схвалила проект постанови Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до нормативних документів у сфері експортного контролю стосовно надання повноважень спецекспортера суб'єкту ВТС.

Крім того Комісія розглянула пропозиції Державної служби експортного контролю стосовно надання дозвільних документів суб'єктам здійснення міжнародних передач товарів військового призначення та подвійного використання на проведення відповідних переговорів, здійснення експорту/імпорту „спеціальних" товарів до/з низки країн.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1134/2008
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 7 листопада 2008 року «Про стан виконання заходів, спрямованих на нормалізацію умов життєдіяльності населення в місцевостях, які були оголошені зонами надзвичайної екологічної ситуації»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1127/2008
Про Міжвідомчу стратегічну групу з українсько-російських відносин
Інші
Інтерв’ю та коментарі
18.09.2008
Журнал „Огонек”: «Воевать с Россией — не политика для Украины»
06.07.2008
Стаття Секретаря РНБОУ Раїси Богатирьової у тижневику „Дзеркало тижня”: "Політика Уряду в освоєнні українського морського шельфу створює загрозу національній безпеці в енергетичній сфері”
Інші
Брифінги
11.02.2008
Р.Богатирьова: ''РНБО – політика консолідації''
Інші
Фотоальбом
Інші