This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/669.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-06. The original page over time could change.
Відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
28.03.2008
Відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України

27 березня 2008 року відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України (далі - Комісія).

Комісія працювала в оновленому складі, затвердженому Указом Президента України від 24 березня 2008 року N 263/2008. Головував на засіданні перший заступник Секретаря  Ради національної безпеки і оборони України, голова Комісії Гавриш С.Б.

Учасниками засідання проаналізовано стан виконання рішень Комісії та схвалено План її роботи на перше півріччя 2008 року.

Особливу увагу Комісія приділила питанням забезпечення координації дій органів виконавчої влади, виробників озброєння і військової техніки та уповноважених посередників при здійсненні міжнародних заходів у сфері військово-технічного співробітництва, а також консолідації зусиль українських суб'єктів військово-технічного співробітництва у конкурентній боротьбі за отримання низки вигідних для України контрактів.

Комісія розглянула також результати діяльності двосторонніх міжурядових комісій у військово-технічній сфері. При цьому ухвалила пропозиції щодо оновлення їх складу. Поряд з цим підтримано низку напрацьованих органами влади проектів нормативно-правових документів щодо розширення правового поля у сфері військово-технічного співробітництва України з іноземними державами.

Комісія проаналізувала підсумки участі української делегації у роботі ІХ Міжнародної виставки морської та авіаційної техніки „LIMA-2007", яка відбулася 04 грудня 2007 року на острові Лангкаві (Малайзія). Також схвалила рекомендації відповідним органам державної влади щодо формату участі України у виставці озброєнь та військової техніки „Defence Services Asia-2008", яка відбудеться 21-24 квітня 2008 року у Куала-Лумпурі, та у морському сегменті виставки „LIMA-2009".

Комісія заслухала інформацію МЗС України про результати участі делегації України у черговому засіданні українсько-американської Робочої групи з питань нерозповсюдження та експортного контролю, що відбулося у Вашингтоні, США, 14-15 лютого цього року.

Крім того Комісія розглянула можливість надання дозвільних документів суб'єктам здійснення міжнародних передач товарів військового призначення та подвійного використання на проведення відповідних переговорів, здійснення експорту-імпорту „спеціальних" товарів до/з низки країн та надала Держекспортконтролю відповідні рекомендації.

Комісія також заслухала звіт Державної служби експортного контролю України про підсумки її діяльності у 2007 році. Відповідні висновки і пропозиції Комісії будуть доведені до РНБО України для можливого їх врахування при розгляді Радою питання щодо ефективності державного управління сферою військово-технічного співробітництва України з іноземними державами та державного експортного контролю міжнародних передач товарів військового призначення і подвійного використання.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1134/2008
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 7 листопада 2008 року «Про стан виконання заходів, спрямованих на нормалізацію умов життєдіяльності населення в місцевостях, які були оголошені зонами надзвичайної екологічної ситуації»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1127/2008
Про Міжвідомчу стратегічну групу з українсько-російських відносин
Інші
Інтерв’ю та коментарі
18.09.2008
Журнал „Огонек”: «Воевать с Россией — не политика для Украины»
06.07.2008
Стаття Секретаря РНБОУ Раїси Богатирьової у тижневику „Дзеркало тижня”: "Політика Уряду в освоєнні українського морського шельфу створює загрозу національній безпеці в енергетичній сфері”
Інші
Брифінги
11.02.2008
Р.Богатирьова: ''РНБО – політика консолідації''
Інші
Фотоальбом
Інші