This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/619.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-06. The original page over time could change.
РНБО планує розглянути ситуацію в сфері земельних відносин – Юрій Продан - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
11.12.2007
РНБО планує розглянути ситуацію в сфері земельних відносин – Юрій Продан

Під час брифінгу в Секретаріаті Президента заступник Секретаря РНБО Юрій Продан повідомив, що апарат РНБО проводить узагальнення існуючих проблем і порушень, що мають місце в цій сфері. "Відповідні пропозиції будуть надані на засідання РНБО", - сказав він.

Серед цих пропозицій, безумовно, буде і відновлення діяльності Держкомітету по земельних ресурсах з докорінними змінами його організаційного, матеріального, технічного та кадрового забезпечення. Також будуть прийняті рішення РНБОУ щодо дій посадових осіб, які ухвалюють рішення з відповідних земельних питань без достатнього законодавчого обґрунтування. "Звісно є і блок законодавчих питань", - додав Ю.Продан, підкресливши, що сьогодні питання земельних відносин в Україні регулюють 33 закони, в тому числі і Конституція. За словами Ю.Продана, необхідно в першу чергу внести зміни до близько 14-ти законодавчих актів, які на сьогодні діють в Україні. Також до першого січня наступного року, "щоб ринок землі запрацював, а не працював далі тіньовий ринок", необхідно прийняти два принципових закони - це Закон про ринок землі і Закон про земельний кадастр.

Також заступник Секретаря РНБО відзначив низьку ефективність Державного агентства земельних ресурсів, яке сьогодні має досить обмежені функції. "РНБОУ вважає, що ліквідація Держкомітету по земельних ресурсах і реорганізація його у земельне агентство з обмеженою сферою впливу і відповідальності була невиправданою", - сказав він.

Прес-служба Президента України Віктора Ющенка


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1134/2008
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 7 листопада 2008 року «Про стан виконання заходів, спрямованих на нормалізацію умов життєдіяльності населення в місцевостях, які були оголошені зонами надзвичайної екологічної ситуації»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1127/2008
Про Міжвідомчу стратегічну групу з українсько-російських відносин
Інші
Інтерв’ю та коментарі
18.09.2008
Журнал „Огонек”: «Воевать с Россией — не политика для Украины»
06.07.2008
Стаття Секретаря РНБОУ Раїси Богатирьової у тижневику „Дзеркало тижня”: "Політика Уряду в освоєнні українського морського шельфу створює загрозу національній безпеці в енергетичній сфері”
Інші
Брифінги
11.02.2008
Р.Богатирьова: ''РНБО – політика консолідації''
Інші
Фотоальбом
Інші