This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/755.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-12-04. The original page over time could change.
Відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
07.10.2008
Відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України

 2 жовтня 2008 року відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України (далі - Комісія). Головував на ньому Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, голова Комісії Гавриш С.Б.

Насамперед, члени Комісії розглянули стан виконання її попередніх рішень та ухвалили низку відповідних рекомендацій.

На засіданні також було обговорено питання щодо позиції України стосовно можливостей реалізації, сфери застосування та параметрів проекту Угоди про торгівлю звичайними озброєннями, який опрацьовується Організацією Об'єднаних Націй. При цьому проаналізовано низку аспектів можливої участі нашої держави у міжнародних багато- та двосторонніх ініціативах і спільних заходах зі зменшення загроз неконтрольованих передач звичайних озброєнь, особливо переносних зенітних ракетних комплексів, їх утилізації, боротьби з міжнародним тероризмом, а також нерозповсюдження ракетних технологій у світі та окремих регіонах.

На засіданні проаналізовано окремі аспекти стану та перспективи розвитку військово-технічного співробітництва України з провідними державами Азії, підготовки і укладання відповідних двосторонніх угод.

Члени Комісії обговорили результати чергових планових засідань української частини Спільної українсько-корейської комісії зі співробітництва у сфері оборонної промисловості та матеріально-технічного забезпечення, української частини Спільної українсько-угорської комісії з питань військово-технічного співробітництва, а також спільного засідання Міжурядової українсько-грузинської комісій з питань військово-технічного співробітництва.

На засіданні проаналізовано хід нормативно-правового врегулювання питань щодо застосування кредитних, офсетних та лізингових схем розрахунків при здійсненні експортно-імпортних операцій з товарами військового призначення та подвійного використання, а також безоплатної та інших схем передачі і реалізації надлишкового військового майна Збройних Сил України.

Особливу увагу члени Комісії приділили обговоренню питань щодо заходів, спрямованих на підвищення ефективності державного контролю за дотриманням українськими суб'єктами норм законодавства у сфері експортного контролю, зокрема під час надання ними іншим країнам послуг військового призначення. В цьому контексті підтримано проекти законів України „Про внесення змін до Закону України „Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання" і „Про внесення змін до статті 212-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення", а також проект Постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до „Положення про порядок проведення експертизи в галузі державного експортного контролю".

Крім того, члени Комісії розглянули низку заяв суб'єктів здійснення міжнародних передач товарів військового призначення та подвійного використання стосовно одержання дозвільних документів на проведення переговорів щодо укладання відповідних зовнішньоекономічних контрактів і здійснення експорту зазначених товарів до певних іноземних держав. За результатами цього розгляду надано відповідні рекомендації Державній службі експортного контролю України.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1134/2008
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 7 листопада 2008 року «Про стан виконання заходів, спрямованих на нормалізацію умов життєдіяльності населення в місцевостях, які були оголошені зонами надзвичайної екологічної ситуації»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1127/2008
Про Міжвідомчу стратегічну групу з українсько-російських відносин
Інші
Інтерв’ю та коментарі
18.09.2008
Журнал „Огонек”: «Воевать с Россией — не политика для Украины»
06.07.2008
Стаття Секретаря РНБОУ Раїси Богатирьової у тижневику „Дзеркало тижня”: "Політика Уряду в освоєнні українського морського шельфу створює загрозу національній безпеці в енергетичній сфері”
Інші
Брифінги
11.02.2008
Р.Богатирьова: ''РНБО – політика консолідації''
Інші
Фотоальбом
Інші