This version of the page http://www.lds.lviv.ua/diialnist_ef.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-28. The original page over time could change.
..:: Web-портал Львівської Духовної Семінарії Святого Духа // Діяльність ::..

Україна, 79070 м. Львів вул. Хуторівка, 35 тел./факс: +38 (032) 244-93-59

Головна > Життя Спільноти > Еффата > Діяльність
























Діяльність товариства


Протягом 2004-2006 років Біблійним Товариством сприяння екуменічному та міжрелігійному діалогу „ЕФФАТА” було видано:

Буклет:

  • «Відповідаємо на закиди «Свідків Єгови»

 

Кольорову брошушу:

  • «Свідки Єгови — хто це?»


Тираж кожного видання становив 10 000 примірників. Члени Біблійного Товариства розповсюджували безкоштовно цю літературу по найбільших храмах м. Львова та його околицях, а також в місцях найбільшого скупчення сектантів.

На даний час Біблійне Товариство провадить недільні школи біблійного та антисектантського напрямків при храмах м. Львова і не тільки. Такого типу школи діють при таких храмах:

  1. Храм свв. Ольги та Єлизавети. м. Львів
  2. Храм Пресвятої Євхаристії по вул. Величковського 1 (Рясне 2)
  3. Храм св. Йосафата (оо. Редемптористів, по вул. Замарстинівській)
  4. Храм Преображення ГНІХ м. Львова.
  5. Храм Успення Пресвятої Богородиці в с. Страдч
  6. Храм Всіх Святих українського народу м. Стрий.
  7. Храм свв. Петра і Павла м. Новояворівськ.
  8. Парафіяльному храмі у м. Городок.


17 грудня 2005 року у стінах Львівської Духовної Семінарії Святого Духа семінарійне Біблійне Товариство «Еффата» та молодіжна організація «Українська Молодь Христові» спільно організували для молоді конференцію на тему: «Хто ховається під маскою нових релігійних рухів». Метою конференції було представити реальну картину релігійного життя в Україні, роль і місце сучасних релігійних рухів у системі цінностей сучасної молоді. З трибуни під час конференції лунали доповіді, які представили кандидат історичних наук, доцент ЛНУ імені Івана Франка п. Андрій Васьків «Поняття нових релігійних рухів та причини їх поширення», магістр історичних наук, аспірант ЛНУ імені Івана Франка п. Андрій Леда з темою «Історичний контекст виникнення нових релігійних рухів на теренах України», о. д-н Микола Сулима «Засоби впливу новітніх релігійних рухів на молодь» та бр. Михайло Городиський представив доповідь на тему «Важливість Святого Письма у формуванні сучасної молоді».

Доповідачі і присутні намагались на конференції знайти певні шляхи, які б зупинили і попередили можливість виникнення ще інших релігійних організацій. Важливо було зазначено на конференції, що наше українське законодавство дуже ліберально ставиться до всіх релігійних рухів, і в ньому немає певного регулюючого механізму дореєстраційної перевірки різних новітніх рухів і релігійних новоутворень. Доповідачі зазначили, що християнам слід глибше вивчати і досліджувати існуючі релігійні рухи і секти для того, щоб вести з ними діалог з їх представниками. Також слід використовувати різні засоби масової комунікації для того, щоб всіх інформувати про існуючі релігійні рухи, організації і секти.

Біблійним Товариством «Еффата» було організовано екуменічні зустрічі з представниками інших конфесій (УПЦ КП, УАПЦ) та релігійних спільнот Львівщини (Українська церква більшої благодаті), які відбувалися: 16.09.2003 р. Б., 25.02.2004 р. Б., 12.10.2004 р. Б., 10.04.2005 р. Б. у стінах Львівської Духовної Семінарії Святого Духа.

Вперше було запроваджено наших чотирьох семінаристів у місця організаційних зборів секти „Свідки Єгови”, після яких вони приносили нову корисну літературу та, різні матеріали, завдяки яким, ми маємо змогу краще вивчати та інформувати навколишній світ про зло та неправду, яку сіють сектанти.

Вперше було надано допомогу постраждалим від впливу „Свідків Єгови”:

  • Скажімо такою допомогою скористалася одна сім’я з м. Львова,
  • Сім’я з м. Стрия.


З початку лютого 2006 року запроваджено окрему інформаційну колонку в газеті „Мета”, в якій кожен читач зможе знайти відповіді на закиди „Свідків Єгови”, а також корисну інформацію про секти.
Семінаристами, членами Біблійного Товариства „Еффата” у Вищому Професійному Училищі № 20 проведено зустрічі на тему „Що таке секта?” з викладачами та студентами.

На даний час Біблійне Товариство «Еффата» продовжує свою працю у поширенні правдивої та достовірної інформації про нові секти та неорелігійні рухи. Великий проект, який з Божою допомогою вдасться впровадити в життя, є праця над науковою монографією «Правда про «Правду»».

У березні 2007 р.Б, пройшла спільна акція-відповідь на закиди релігійної організації «Свідки Єгови» щодо основних постулатів та доктрин Церкви. Організаторами виступили Біблійне товариство сприяння екуменічному та міжрелігійному діалогу «Еффата» Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, Згромадження монахів Чину найсвятішого Ізбавителя та Вища Римо-Католицька Духовна Семінарія Львівської Архидієцезії РКЦ. Для даного заходу було підготовлено буклет «Відповідаємо на закиди Свідків Єгови» в якому містились відповіді на питання, якими часто спекулюють представники вище згаданої релігійної організації для залучення нових адептів у лави своєї спільноти. Дані буклети були роздані у поштові скриньки громадян, які мешкають у сихівському та левандівському районах міста Львова, а також у містах Стрий, Тернопіль, Перемишляни, Городок та ін. Спільно організована акція стала свого роду контроверсією на дії Свідків Єгови. Буклет студентів-семінаристів мав за ціль подати відповідь на часті закиди Свідків Єгови зокрема щодо питань людської душі, Божественної природи Ісуса Христа, служіння, імені Бога, хреста та армагедону. Загалом було розповсюджено близько 50-ти тис. примірників.

Біблійне Товариство "Еффата" є внутрішньою організацією, що заснована та функціонує при Львівській Духовній Семінарії Святого Духа Української Греко–Католицької Церкви.