This version of the page http://edc.org.ua/?page_id=4&element_id=339 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-18. The original page over time could change.
Новини: Заяви лідерів віртуальних партій про дострокові вибори свідчать лише про прагнення виторгувати прохідні місця у списку БЮТ - Балога
 
Новина
09-10-2008
Заяви лідерів віртуальних партій про дострокові вибори свідчать лише про прагнення виторгувати прохідні місця у списку БЮТ - Балога
Глава Секретаріату Президента України, член Президії Єдиного Центру Віктор Балога різко негативно оцінив сьогоднішні висловлювання кількох представників партій зі складу блоку «Наша Україна - Народна самооборона» щодо останніх політичних подій.

За його словами, зміст цих заяв адресований не суспільству, а Юлії Тимошенко, яка вже складає виборчий список БЮТ. Адже тези про недоцільність переобрання нинішнього складу парламенту цілковито тотожні позиції «біло-сердечних», які після низки зрад і політичних трансформацій усіляко намагалися уникнути відповідальності за свої діяння.

«Сьогодні перед телекамерами постали маленькі вожді віртуальних партій, які вже давно не є самостійними гравцями на політичній арені країни. Цинізм і одночасно очевидна правда ситуації полягає в тому, що ці «лідери» добре усвідомлюють своє мізерне значення в українському політикумі. Усім добре відомо, що ці партії вже давно не грають самостійну роль, а останнім часом виступали доважком до тих, хто зберігав їхню присутність і у Раді, і в політиці загалом. Очевидно, такий стан справ позначився на їхній поведінці, тому вони з легкістю, без докорів сумління змінюють свої переконання».

В.Балога назвав виступ лідерів НРУ, Християнсько-демократичного союзу, «Європейської партії», «Народної самооборони» привселюдним оформленням ГКЧП в блоці «НУ-НС». Автори відозв, які пролунали в стінах Верховної Ради, показали свою корисливу зацікавленість у входженні в блок «Наша Україна - Народна самооборона» на минулих виборах, що гарантувало їм парламентське представництво. «Тепер вони розраховують на близькі політичні дивіденди від сьогоднішнього демаршу. Водночас при їх роздачі неминуче утвориться тиснява і товкотнеча, адже місць у прохідній частині БЮТ на всіх не вистачить. Як свідчить історія, гекачепістів ніде й ніколи не поважають, і їхня доля вельми печальна».

Глава Секретаріату відзначив, що після оголошеної сьогодні позиції вказаних партій вони не можуть вважатися такими, що підтримують курс Президента Віктора Ющенка. Імовірно, Глава держави врахує цю обставину при визначенні кола своїх однодумців на дострокових виборах у Верховну Раду. «Ніколи не пізно виправити помилки минулих років. Ніщо не заважає об'єднати сили, які усвідомлено поділяють і втілюють цінності країни. Такі сили підуть на вибори під прапором В.Ющенка», - сказав В.Балога.  




 

за матеріалами Прес-служба Президента України
Газета "Єдиний Центр"
№ 6 - 15 листопада 2008 р.
№ 5 - 05 листопада 2008 р.
№ 4 - 01 листопада 2008 р.
Новини
17-11-2008
Оробець: Стецьків оцінює політиків за Фрейдом

Народний депутат України, заступник голови Єдиного Центру Леся Оробець із розумінням поставилася до звинувачень у зраді її колег із боку «самооборонця» Тараса Стецьківа.

14-11-2008
Оробець: Уряд має повернутися аверсом до енергетичної безпеки

Народний депутат України, заступник голови Єдиного Центру Леся Оробець високо оцінює підсумки участі Віктора Ющенка в енергетичному саміті в Баку.

13-11-2008
Єдиний Центр здивований обуренням екс-спікера

«Декілька разів, Арсеній Петрович особисто просив, щоб його звільнили, написав заяву, підтверджував це публічно, звертався до різних партій. Ми пішли йому назустріч».