This version of the page http://menr.gov.ua/cgi-bin/go?node=1473 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-16. The original page over time could change.
Міністерство охорони навколишнього природного середовища України
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА УКРАЇНИ
Головна
Про міністерство
Діяльність міністерства
ЗМІ та громадськість
Громадська рада
Контакти
Форум
Біографія
Актуальне інтерв'ю
Фотогалерея
Пошук
Голосування
Чи є поблизу Вашого будинку рекреаційна зона (парк, ліс, озеро тощо)?
Так
Ні, вже немає
Ні, але хотілося б
Ні і не треба
Не знаю
Результати опитування >>
Попередні опитування >>
Реєстрація та підписка :
Логін:
Пароль:
Контактна інформація
Надзвичайні ситуації

15.11.2007

Мінприроди продовжує інформування щодо стану ліквідації надзвичайної ситуації, що склалася у Керченській протоці, в районі м.Судак (мис Меганом), М.Севастополь (бухта Козача) та смт Чорноморськ 11.11.2007р., а також щодо результатів моніторингу довкілля.

  

Надаємо інформацію станом на 12 годину 00 хвилин 15.11.2007р.

 

У ніч на 15.11.2007р. було продовжено роботи з відкачування мазуту з кормової частини танкеру «Волгонефть 139» на танкер «Волгонефть 119».

З метою забезпечення державного екологічного контролю за проведенням зазначених робіт та складання відповідних актів з фіксацією об’єму відкачаного мазуту у місці знаходження кормової частини танкеру «Волгонефть 139» працюють представники Державної Азово-Чорноморської екологічної інспекції.

Незважаючи на неодноразові попередження з боку Державної Азово-Чорноморської екологічної інспекції щодо необхідності присутності під час проведення вищезазначених робіт представників органів Мінприроди, ці роботи проводяться силами та засобами Російської Федерації без присутності екологічних інспекторів України. Факт проведення зазначених робіт 14.11.2007р. було зафіксовано державними інспекторами Інспекції під час здійснення планового моніторингу місць затоплення суден в Керченській протоці.

За інформацією штабу МНС станом на 09 год. 30 хв. на борту кормової частини танкеру «Волгонефть 139»  залишилось біля 150 куб. м. мазуту (решта вже відкачано на  танкер «Волгонефть 119»).  О 10 год. 20 хв. роботи  було призупинено в зв’язку з отриманням штормового попередження та відпливом танкеру «Волгонефть 119» в безпечне місце. За отриманою від капітана танкеру «Волгонефть 119» письмовою інформацією, з кормової частини танкеру «Волгонефть 139» перевантажено 933 куб.м. мазуту (з урахуванням його питомої ваги – орієнтовно 840 тон.

Було продовжено обстеження забруднення нафтопродуктами узбережжя  м. Керч (селища Жуківка та Глейки) з метою визначення розмірів заподіяної шкоди об’єктам навколишнього природного середовища, а також здійснення контролю за ходом виконання робіт по збору мазуту.

Проведеною перевіркою зафіксовано, що прибережна захисна смуга у цьому районі  засмічена  морськими водоростями, які забруднені нафтопродуктами, смугою від 1 до 4 метрів від урізу морської води, та смугою у 500 метрів вздовж моря. Проводяться роботи з очистки забрудненої прибережної смуги (на момент перевірки очищено близько 250 метрів).

З 8 години було продовжено обстеження забрудненого нафтопродуктами узбережжя о.Тузла працівниками Інспекції. Про підсумки обстеження буде повідомлено додатково.

За наявності сприятливих погодних умов заплановано проведення моніторингу акваторії Керченської протоки в місцях аварій.

Здійснюється щоденний моніторинг прибережної смуги та акваторії Чорного моря в районі аварії т/х «Вера Волошина», який знаходиться в акваторії Судакської бухти.  Забруднення моря та прибережної смуги не встановлено, показники хімічного аналізу відібраних проб морської води  не перевищували нормативів ГДК.

Фактів забруднення нафтопродуктами акваторії прилеглої до місця аварії   т/х «Хаджі Ізмаїл» у м.Севастополь (бухта Козача) не встановлено. Проводиться регулярний моніторинг морського середовища біля мису Херсонес з відбором проб морської води, показники хімічного аналізу  не перевищували нормативів ГДК.

Станом на 12 годину 15.11.2007р., документальної інформація стосовно судновласників, вантажів та суднових запасів паливно-мастильних матеріалів, що знаходились на аварійних суднах Російської Федерації, які 11.11.2007р. затонули у Керченській протоці,  від російської сторони не надійшло.  



Всі новини >>