This version of the page http://www.fdr.com.ua/news_item/23627/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-16. The original page over time could change.
ФДР - Новини
Руслана
"Вогонь Чи Лід"

Руслана
"Wild Energy"

Крихітка Цахес
"Восени"

Нумер 482
"Серце-Ремікс"

Руфус Вайнрайт напише для Примадонни

16:38   10 Жовтня 2008

Канадський музикант Руфус Вайнрайт (Rufus Wainwright) планує оперний дебют. Він стане композитором опери Prima Donna, прем’єра якої повинна відбутися у Великій Британії влітку наступного року. Перший показ опери матиме місце на Міжнародному фестивалі у Манчестері.

Співак зізнався, що на написання музики до Примадонни його надихнуло одне з інтерв’ю грецької оперної співачки Марії Калас (Maria Callas). «Звичайно, опера не про неї. Але головна героїня Примадонни теж зірка оперного театру. У спектаклі йдеться про один з днів із життя співачки. Взагалі опера – це останній бастіон романтизму, де ти можеш отримати великі емоції», - сказав новоспечений оперний композитор.

Події в Примадонні розгортаються у Парижі і всі актори, які задіяні у постановці будуть співати французькою. Сам Руфус не візьме участь у спектаклі, обмежившись роллю композитора. Це вже не перший випадок у британському оперному мистецтві, коли музикант, який не має жодного стосунку до цієї галузі культури, пише музику для опери. Рік тому лідер Blur та Gorillaz Деймон Елбарн (Damon Albarn) створив оперу Monkey: A Journey to the West.

Rufus Wainwright – знаний канадський музикант, який вже майже десять років у великій музиці і за цей час встиг записати шість альбомів та декілька композицій для саундтреків.

За матеріалами The Independent

Загрузка...