This version of the page http://menr.gov.ua/cgi-bin/go?node=1584 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-15. The original page over time could change.
Міністерство охорони навколишнього природного середовища України
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА УКРАЇНИ
Головна
Про міністерство
Діяльність міністерства
ЗМІ та громадськість
Громадська рада
Контакти
Форум
Біографія
Актуальне інтерв'ю
Фотогалерея
Пошук
Голосування
Чи є поблизу Вашого будинку рекреаційна зона (парк, ліс, озеро тощо)?
Так
Ні, вже немає
Ні, але хотілося б
Ні і не треба
Не знаю
Результати опитування >>
Попередні опитування >>
Реєстрація та підписка :
Логін:
Пароль:
Контактна інформація
Надзвичайні ситуації

28.11.2007

Мінприроди продовжує інформування щодо стану ліквідації надзвичайної ситуації, що склалася у Керченській протоці, в районі м.Судак (мис Меганом), м.Севастополь (бухта Козача) та смт Чорноморськ 11.11.2007р., а також щодо результатів моніторингу довкілля.

Надаємо інформацію станом на 12-00 год. 28.11.2007р.

Станом на 12-00 годину 28 листопада працівники Державної Азово-Чорноморської екологічної інспекції здійснюють  моніторинг о. Тузла, акваторії Керченської протоки, місць аварій суден та узбережжя Керченської протоки від мису Такіль (на півдні Керченської протоки) до мису Казантип (Азовське море), навколо Керченського півострова. В районі затоплення носової частини танкеру «Волгонефть-139» встановлено забруднення водної поверхні нафтопродуктами (окремі плями та сіра плівка сріблястого кольору ) довжиною до 1,8 км та шириною до 50 м., яка дрейфує в у східному напрямку в бік Російської Федерації. Складено відповідний акт, відібрані проби морської води. 

При проведенні моніторингу о. Тузла, на південному боці виявлено викид на узбережжя окремих плям та суміші нафтопродуктів і морських водоростей у вигляді переривистої смуги шириною від 1 до 10 м та довжиною 2 км.    

Проведено збір, завантаження та вивезення суміші нафтопродуктів з піском та водоростями з о. Тузла у кількості 168 тон. Загальна маса зібраної суміші склала 4017 тон, з них завантажено 1935 тон. Проведено збір суміші нафтопродуктів з піском та водоростями в районі м. Борзова біля 1,5 тон, а також  збір та відвезення суміші нафтопродуктів з піском та водоростями в районі ДСК «Керченська поромна переправа» біля 1,4 тон.

Продовжуються роботи з очищення прибережних територій.

Станом на 12 год. 00 хв. моніторинг морської акваторії прилеглої до місця аварії т/х «Хаджі Ізмаїл» у м. Севастополь (бухта Козача) та т/х «Вера Волошина» (Судакська бухта) забруднень не виявив.

Станом на 12-00 год. 28.11.2007  від  Російської сторони не надійшло відповіді на ноти МЗС України про кількісні та якісні характеристики вантажів, що знаходяться на затоплених судах Російської Федерації в Керченській протоці та повні реквізити про їх судновласників, наявність на них паливно-мастильних матеріалів, які необхідні для проведення розрахунку заподіяної шкоди навколишньому природному середовищу України.

За інформацією, отриманої в телефонному режимі від керівника управління Росприроднадзору по Краснодарському краю технічні засоби Російської Федерації направлені до місця затоплення носової частини танкеру «Волгонефть-139», з метою продовження робот по підготовці підйому носової частини. По електронній пошті отримано проект Плану заходів щодо надзору та контролю в сфері природокористування на Таманському півострові і Керченській протоці.

Фактична погода на 12 год. 00 хв. 28.11.2007р.:

-  вітер – 3-4м/с, південно – західного напрямку, 

-  хвилювання 1 бал.



Всі новини >>