This version of the page http://www.energoatom.kiev.ua/ua/index.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-13. The original page over time could change.
ДП НАЕК "Енергоатом" / Стартова сторінка
Національна атомна енергогенеруюча компанія    
 
      
НАЕК “Енергоатом”   Відокремлені підрозділи   Діяльність   Перспективне будівництво   Тендери   Прес-центр  
Головна :: Стартова сторінка   Ukr  Rus  Eng  

НОВИНИ КОМПАНІЇ

«Енергоатом» вийшов на рекорд 

У вересні та жовтні ц.р. у роботі обладнання на українських АЕС не було зафіксовано жодного облікового порушення. На думку президента компанії Юрія Недашковського цей факт можна назвати виробничим досягненням. "Такий показник свідчить про високий професіоналізм українських атомників і є результатом вжитих заходів з виправлення ситуацій, які складалися раніше", - відзначив в інтерв'ю журналістам Юрій Недашковський. Таких результатів за останні 5 років "Енергоатом" досягнув лише у листопаді-грудні 2005 року (президент – Юрій Недашковській), коли 13 енергоблоків, які знаходяться у промисловій експлуатації, відпрацювали без облікових порушень два місяці поспіль. Утім, у цей період було зафіксовано порушення на двох нових енергоблоках – другому блоці ХАЕС та четвертому РАЕС, які знаходилися у дослідно-промисловій експлуатації.  


ПРОЕКТ ЦСВЯП

Рекомендації громадських слухань з питань розміщення централізованого сховища ВЯП реакторів ВВЕР АЕС України та його впливу на навколишнє середовище 

У слуханнях, що відбулись 22 березня ц.р. у Славутичі, взяли участь представники територіальних громад і громадських організацій міста, Іванківського та Поліського районів Київської області. Учасники громадських слухань визнали: спорудження такого сховища є проектом загальнодержавного значення, його реалізація сприятиме виконанню десятирічного плану дій ООН щодо реабілітації територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи. Будівництво централізованого сховища ВЯП українських АЕС дозволить не лише зекономити кошти, але й зарезервувати цінні енергетичні матеріали, котрі можуть бути ефективно використані в реакторах наступного покоління.  


АКТУАЛЬНО

«Енергоатом» використає економічний спад для підвищення безпеки блоків та продовження їх ресурсу 

У зв’язку зі зниженням рівня споживання електроенергії в Україні виникла необхідність значного розвантаження генеруючих потужностей АЕС та продовження тривалості планово-попереджувальних ремонтів на першому і другому блоках Рівненської, а також третьому Южно-Української АЕС. Окрім того, можливим є виведення у тривалий поточний ремонт южно-українського-1 у листопаді 2008-лютому 2009 років. З метою ефективного використання часу ремонтів на вказаних блоках проводитимуться роботи, передбачені Концепцією підвищення безпеки та продовження експлуатації енергоблоків АЕС.  


Х-3/Х-4

Розроблено проект розпорядження про підготовку до будівництва нових блоків на Хмельницькій АЕС 

ДП НАЕК «Енергоатом» і Міністерство палива та енергетики розробили проект урядового розпорядження про проведення першочергових заходів з підготовки до будівництва 3-го та 4-го енергоблоків на майданчику Хмельницької АЕС. Про це на виїзній нараді 29 жовтня ц.р. повідомив президент Компанії Юрій Недашковський. За його словами, з часу минулої наради відбулось кілька знакових подій. Так, конкурсна комісія з вибору реакторної установки для Х-3/Х-4 затвердила переможцем конкурсу російський «Атомстройэкспорт».  


МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО

Хмельницька і Тяньваньська АЕС підпишуть договір про співпрацю 

Підписанням договору про співпрацю між Хмельницькою і Тяньваньською АЕС завершиться 8 листопада візит делегації Цзянсуньської ядерної енергетичної корпорації (JNPC, Китай). Тяньваньські атомники прибули на ХАЕС 3 листопада ц.р. для обміну досвідом експлуатації АЕС. Програмою візиту передбачено ознайомчу екскурсію на 1-ий та 2-ий енергоблоки ХАЕС, блочні щити управління, навчально-тренувальний центр. Атомники Тяньваньської АЕС ознайомляться з технічними питаннями експлуатації АЕС з реакторними установками ВВЕР-1000, підготовкою персоналу, охороною навколишнього середовища тощо. 


ЯДЕРНИЙ РЕНЕСАНС

Відбулась церемонія офіційного початку будівельних робіт на майданчику АЕС «Моховце» 

Церемонії передувало отримання дозволу на реалізацію зміненого проекту добудови 3-го та 4-го енергоблоків АЕС «Моховце» від відомства з нагляду за ядерною безпекою Словаччини. Будівництво планується завершити наприкінці 2013 року. «Це важливий день як для Словаччини, так і для «Enel». Завершення будівництва АЕС «Моховце» сприятиме підвищенню гарантованості постачання електроенергії для задоволення зростаючих потреб країни. Завдяки цьому проекту населення та підприємства Словаччини зможуть скористатися перевагами нижчих і стабільніших цін на електроенергію», - заявив головний виконавчий директор «Enel» Фулвіо Конті.  




ОСТАННІ НОВИНИ

13.11.2008 «Енергоатом» використає економічний спад для підвищення безпеки блоків та продовження їх ресурсу
13.11.2008 12 листопада атомними станціями вироблено 227,87 млн. кВтг електроенергії
12.11.2008 Медійники знов спекулюють поняттями радіоактивних відходів та відпрацьованого ядерного палива
12.11.2008 11 листопада атомними станціями вироблено 227,91 млн. кВтг електроенергії
11.11.2008 Атомники обговорили питання підвищення культури безпеки АЕС
11.11.2008 Експерти МАГАТЕ позитивно оцінили стан безпеки енергоблоків Запорізької АЕС
11.11.2008 На Южно-Українській АЕС відбудеться перевірка системи сповіщення
11.11.2008 Южно-українські енергетики готуються до оцінки проектної безпеки блоку №1
11.11.2008 10 листопада атомними станціями вироблено 224,71 млн. кВтг електроенергії
10.11.2008 Анонс
10.11.2008 9 листопада атомними станціями вироблено 221,89 млн. кВтг електроенергії
07.11.2008 6 листопада атомними станціями вироблено 221,78 млн. кВтг електроенергії
06.11.2008 Суд переніс засідання на 2 грудня
06.11.2008 Українські та польські атомники обговорили питання підвищення рівня безпеки АЕС
06.11.2008 5 листопада атомними станціями вироблено 221,45 млн. кВтг електроенергії



2008


Світ Атомної Енергії


Вхід в систему

Карта сайту Пошук Розсилка Форум Контакти
© НАЕК "Енергоатом". Усі права захищені. 
Компанія-розробник FinportTechnologies Inc.