This version of the page http://www.lds.lviv.ua/institution.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-06. The original page over time could change.
..:: Web-портал Львівської Духовної Семінарії Святого Духа // Інституція ::..

Україна, 79070 м. Львів вул. Хуторівка, 35 тел./факс: +38 (032) 244-93-59

Головна > Про Нас > Інституція
























Інституція


Львівська Духовна Семінарія Святого Духа – це вищий навчальний заклад Української Греко-Католицької Церкви, метою діяльності якого є формування  кандидатів до священства з отриманням філософсько-богословської освіти. Тут її вихованці шукають відповіді наукового характеру на запитання, котрі виникають в процесі навчання та пізнання богословської суті їхнього покликання.

Окрім освітнього визначення семінарії, як вищої навчальної установи, вона є духовним закладом в якому її вихованці формуються, як спільнота, котра об’єднана в Христі і покликана до однієї цілі – нести Христове Євангеліє світові.

Навчальний процес тісно переплетений з духовним життям спільноти семінарії. Основним єднальним духовним чинником є молитовне життя, стержнем якого є Літургія. Семінаристи мають нагоду користати з добового кола молитов, розважання над Святим Письмом, духовною спадщиною Святих Отців і з духовного проводу отця-духівника, який, на вибір семінариста, може бути обраний з отців семінарії або ж з поза неї.

Зростаючи в братній любові спільноти, кожен семінарист є залученим до пасторальної діяльності поза межами семінарії: капеланство військовослужбовців, опіка над дітьми сиротами та безпритульними, товаришування з приятелями із «Віри і світло», катехизації,  місійна діяльність на теренах Східної України, що дає можливість не лише пізнання духовних потреб цього світу але й нагоду зросту та реалізації в своєму покликанні.