This version of the page http://www.lds.lviv.ua/administration.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-06. The original page over time could change.
..:: Web-портал Львівської Духовної Семінарії Святого Духа // Адміністрація ::..

Україна, 79070 м. Львів вул. Хуторівка, 35 тел./факс: +38 (032) 244-93-59

Головна > Про Нас > Адміністрація
























Адміністрація


Уряд керівництва Львівською Духовною Семінарією належить о. Ректору, який призначається декретом правлячого Архиєрея Львівської Архиєпархії і сформованому ним Ректорату, який є його дорадчим органом та творить структуру виховного складу.

Підбір виховників і форматорів  для Семінарії відбувається згідно вимог, які сформульовані у документі Конгрегації у справах католицького виховання “Вказівки по підготовці вихователів для семінарій”. Особлива увага звертається на духовну поставу вихователя, особисту зрілість і жертовність, комунікативність, вміння працювати у спільноті, педагогічний хист та психічну рівновагу, вміння слухати і вести діалог.

Кожен з членів Ректорату, відповідно до посади, яку обіймає має коло своїх обов’язків:

  • віце-ректор відповідає за організацію академічного та позакласного життя семінаристів, виконання навчального і виховного плану Семінарії;
  • префекти несуть відповідальність за дотримання семінаристами дисципліни та семінарійного уставу, їх відповідальність перед спільнотою;
  • отець-економ та отці економічного відділу відповідають за матеріальне забезпечення та утримання Семінарії, створення відповідних умов мешкання, харчування і навчання її вихованців;
  • секретар є відповідальним за ведення всієї документації Семінарії та зв'язки з іншими церковними і державними інституціями.

 

Засідання Ректорату, очолюване о. Ректором проходить щонайменше раз у тиждень. На ньому колегіально вирішуються всі питання відносно спільнотного життя, виховання та розвитку Семінарії. Кожного місяця один з представників Ректорату проводить загальносемінарійну зустріч (конферецію), яка носить формативний та інформативний характер.

Кожен із членів Ректорату є опікуном-куратором одного з курсів. Традиційно останнім курсом Семінарії опікується Ректор, а передостаннім - Віце-ректор. Головним завданням куратора є допомогти кожному семінаристу зростати у покликанні та ставати інтегральною, гармонійною особистістю. Отець-опікун, відповідаючи на потреби, запитання, які мають семінаристи на кожному конкретному етапі дозрівання як в духовному, так і в емотивному та психофізичному вимірі, складає план щотижневих зустрічей з курсом, а також проводить індивідуальні розмови.