This version of the page http://www.ugcc.org.ua/276.0.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-25. The original page over time could change.
Українська Греко-Католицька Церква: Постанови Тридцять четвертої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ
 
 
 
  • Запитуємо cвященика
  • Форум
  • Web-пошта
  • Контакти
  • RSS
Головна - Офіційні документи - Постанови Синодів УГКЦ - Постанови Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ - Постанови Тридцять четвертої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

Постанови

Тридцять четвертої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства
Української Греко-Католицької Церкви

Львів-Брюховичі, 7-8 лютого 2007 року Божого

1. Прийняти в першому читанні та направити на друге читання на наступній Сесії Митрополичого Синоду проєкт „Статуту Душпастирської ради”.

2. Для внормування питання пожертв за уділення святих тайн і таїнств доручити Архиєпископові Ігореві (Возьняку), Владикам Володимирові (Війтишину) та Ярославові (Прирізу):

І) написати батьківського листа до священиків із вирозумінням їх сучасної фінансової ситуації та закликом до взаємодопомоги між духовенством;
ІІ) створити комісію зі священиків та мирян для дослідження всього комплексу проблем матеріального утримання духовенства.

3. Доопрацювати з внесеними пропозиціями та направити на остаточне читання й прийняття на наступній Сесії Митрополичого Синоду проєкт позиції нашої Церкви щодо ставлення до матеріальних статків.

4. Благословити початок беатифікаційного процесу Архиєпископа Володимира (Стернюка).

5. Направити на Патріарший Синод проєкт статуту загальноцерковного Фонду на потреби новостворених єпархій та екзархатів в Україні з внесеними поправками й доповненнями.

6. Створити в кожній єпархії та екзархаті Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ екуменічну комісію.

7. Затвердити та опублікувати текст листа про лефевризм із внесеними поправками та доповненнями.

8. Затвердити та опублікувати текст листа про літургійні справи.

9. Тридцять п’яту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства провести у квітні 2007 року Божого.

Ці постанови стають правомірними з 19 лютого 2007 року Божого.

Голова Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства
Української Греко-Католицької Церкви

+ Любомир

 


В розділі...