This version of the page http://www.ugcc.org.ua/274.0.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-25. The original page over time could change.
Українська Греко-Католицька Церква: Постанови Тридцять шостої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ
 
 
 
  • Запитуємо cвященика
  • Форум
  • Web-пошта
  • Контакти
  • RSS
Головна - Офіційні документи - Постанови Синодів УГКЦ - Постанови Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ - Постанови Тридцять шостої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

Постанови

Тридцять шостої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства
Української Греко-Католицької Церкви

Зарваниця, 20-21 червня 2007 року Божого

1. Для вдосконалення праці в ділянці боротьби за тверезий спосіб життя:

I. Впровадити окремо у кожній єпархії та екзархаті Верховного Архиєпископства день молитви за алкозалежних та членів їхніх родин (один день в тижні чи місяці) та рекомендувати організовувати прощі за зцілення цих хворих.

II. Визначити єдиний зразок ікони, до якої можна було б молитися за оздоровлення алкозалежних, та доручити Владиці Миколі (Сімкайлові) до наступної сесії Митрополичого Синоду підготувати зразки таких ікон для вибору.

III. Відрядити представників Підкомісії за тверезість життя до Польщі для перейняття досвіду боротьби з алкоголізмом польської Єпископської Конференції.

IV. Рекомендувати запровадити та профінансувати в окремих єпархіях та екзархатах проєкт науково-просвітницьких семінарів для священства (по 5 осіб від кожної єпархії та екзархату), які проводитиме Підкомісія „За тверезість життя”.

V. Ініціювати створення пасторальних центрів як єдиної моделі, що на ній базуватиметься праця єпархіальних та екзархальних підкомісій „За тверезість життя”.

2. Розгляд проєкту положення „Про статус медичного капелана в УГКЦ” перенести на наступну сесію Митрополичого Синоду.

3. Узяти до уваги доповідь отця Петра Козака, керівника Б'юро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства з питань екзорцизму, про сучасний стан справ у цій ділянці душпастирювання.

4. Для впорядкування справи видавництва офіційного органу Києво-Галицького Верховного Архиєпископства:

I. Затвердити таку назву офіційного органу Києво-Галицького Верховного Архиєпископства – „Вісник Києво-Галицького Верховного Архиєпископства”.

II. Постановити, що видавцем цього органу буде Верховний Архиєпископ Києво-Галицький.

III. Головним редактором цього друкованого органу призначити Владику Діонізія (Ляховича). Доручити головному редакторові призначити склад редакції.

IV. Установити такий тираж цього видання: його кількість має бути на 200 – 300 примірників більша за загальну кількість парафій у Верховному Архиєпископстві, та цим самим ствердити, що головним отримувачем цього видання має бути парафія.

V. Починати вміщувати матеріали в цьому виданні від початку 2007 року та видавати по чотири номери на рік.

5. Позачергову сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства провести у серпні 2007 року Божого.

Ці постанови стають чинними з 30 червня 2007 року Божого

Голова Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства
Української Греко-Католицької Церкви

+ Любомир

 


В розділі...