This version of the page http://www.ugcc.org.ua/272.0.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-25. The original page over time could change.
Українська Греко-Католицька Церква: Постанови Тридцять сьомої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ
 
 
 
  • Запитуємо cвященика
  • Форум
  • Web-пошта
  • Контакти
  • RSS
Головна - Офіційні документи - Постанови Синодів УГКЦ - Постанови Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ - Постанови Тридцять сьомої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

Постанови

Тридцять сьомої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства
Української Греко-Католицької Церкви

Львів-Брюховичі, 28-29 листопада 2007 року Божого

1. Затвердити з внесеними поправками та доповненнями текст Звернення Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви з приводу проблем, пов'язаних із поширенням ВІЛ/СНІДу в Україні.

2. Створити робочу групу під проводом єпископа для опрацювання проєкту стратегії боротьби з поширенням ВІЛ/СНІДу. Доручити Владиці Глібові (Лончині) визначити склад та очолити працю такої робочої групи.

3. Доручити Інститутові канонічного права Українського Католицького Університету опрацювати Положення про обов'язки протопресвітера на підставі вже поданих матеріалів для подання його на розгляд на наступну чергову с есію Митрополичого Синоду.

4. Домагатись від органів державної влади та місцевого самоврядування мораторію на відчуження майна, яке колись належало Церкві.

5. Доручити Голові Комісії з питань реституції церковної власности Преосвященному Владиці Миколі (Сімкайлові) призначити відповідальну особу для контролю за виконанням єпархіями прийнятих на себе зобов'язань щодо питань реституції.

6. Доручити Комісії душпастирства охорони здоров'я УГКЦ опрацювати Положення про статус медичного капелана в УГКЦ та подати його на розгляд на наступну чергову с есію Митрополичого Синоду.

7. Питання про визначення єдиного зразка ікони для моління за оздоровлення алкозалежних перенести на наступну чергову с есію Митрополичого Синоду.

8. Створити на базі Екологічного центру Івано-Франківської єпархії УГКЦ Бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ із питань екології.

9. Правлячим єпископам Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ призначити у своїх єпархіях та екзархатах відповідального з питань екології.

10. Доручити Літургійній комісії УГКЦ до наступного Митрополичого Синоду опрацювати висновок щодо доцільности впровадження та концепцію Дня Творця.

11. До 14 січня 2008 року Божого опрацювати та видати послання з нагоди Року християнського покликання 2008 та програму такого відзначення.

12. Позачергову сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства провести в січні 2008 року Божого.

Ці постанови стають чинними з 13 грудня 2007 року Божого

Голова Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства
Української Греко-Католицької Церкви

+ Любомир

 


В розділі...