This version of the page http://opora.org.ua/content.php?topic=71 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-24. The original page over time could change.
Громадянська мережа "Опора"
 

 
 

ПРО НАС

ДIЯЛЬНIСТЬ

ТОЧКА ОПОРИ

АНАЛIТИКА

АРХIВ ДОКУМЕНТIВ

ОПОРА У ЗМІ

ПРЕС-ЦЕНТР

КОНТАКТИ

НАШI ДРУЗI

ЧИМ Я МОЖУ ДОПОМОГТИ



 

 







Отримати код












УСВІДОМЛЕНИЙ ВИБІР 2006

 

Мета проекту:

  • Сприяти усвідомленому вибору громадян під час парламентських виборів 2006 року, шляхом проведення широкої інформаційно-мобілізаційної кампанії через поєднання зусиль незалежних аналітичних центрів, незалежних журналістів та відомих всеукраїнських громадських ініціатив.
  • Забезпечити постійний діалог між суспільством та політичними партіями (політичними блоками), що включатиме наступний дієвий громадський контроль за виконанням 

Заходи:

  1. Проведення громадських слухань.
  2. Проведення медіа-клубів
  3. Провести інформаційне забезпечення медіа-клубів та громадських слухань шляхом аналізу суб’єктів виборчого процесу.
  4. Проведення зустрічей – „чаювань”.
  5. Проведення серії флеш-мобів на тематику усвідомленого вибору.
  6. Виготовлення та поширення інформаційних матеріалів.

1. Проведення громадських слухань.

На громадські слухання виноситься одне питання, з наступних шести тем:

  1. Політика цін та податків, виведення зарплат з “тіні”
  2. Подолання бідності, соціальний захист через пільги та пенсійна політика
  3. Доступ до справедливого правосуддя
  4. Якісна середня освіта та рівний доступ до вищої освіти
  5. Доступ до якісного медичного обслуговування
  6. Базові комунальні послуги та ціни на них

Чинне законодавство дає територіальній громаді механізми для безпосереднього впливу на формування політики органів місцевого самоврядування. Найбільш впливовим механізмом є громадські слухання як форма вияву громадської ініціативи, враховуючи нескладність реалізації та юридичні наслідки.

Місцева ініціатива дає можливість членам територіальної громади винести на розгляд місцевої ради будь-яке питання (проект рішення), яке має бути обов’язково розглянуте на відкритому засіданні ради за участю членів ініціативної групи.

До участі в громадських слухання будуть залучені, насамперед, представники громадського сектору, політичні партіїї та блоки і журналісти.

Громадські слухання буде проведено у таких 17 регіонах України: АР Крим, Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Харківська, Херсонська, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області (19 міст, обласні центри та Кривий Ріг та Кременчуг).

2. Проведення спільно з “Центром медіареформ” медіа-клубів у 6 великих містах: Вінниці, Донецьку, Кривому Розі, Львові, Херсоні та Чернігові.

Медіа-клуби проводитимуться за методологічної та консультаційної підтримки “Центру медіареформ”. Під час заходів буде презентовано аналітичні напрацювання за шістьма темеми, котрі аналізуються у рамках ініціативи «Усвідомлений вибір – 2006». За результатами роботи медіа-клубів буде визначено найрезонансніші проблеми (одну - дві), за якими будуть пізніше проведені Громадські слухання.

3. Проведення інформаційного забезпечення медіа-клубів та громадських слухань шляхом аналізу суб’єктів виборчого процесу (партії, які станом на грудень 2005 року за результатами соціологічних досліджень набирають більше, ніж 1,5% в регіоні):

Аналіз суб’єктів виборчого процесу на місцевому рівні:

  • оприлюднення позиції щодо проблем, визначених проектом „Усвідомлений вибір-2006” та механізмів їхнього вирішення через висвітлення у своїх програмах;
  • відповіді на звернення та запити громадян щодо проблем, визначених проектом „Усвідомлений вибір-2006”;
  • участь у заходах, організованих громадськістю в рамках проекту „Усвідомлений вибір-2006”;
  • відкрите проведення з’їздів;
  • наявність програми дій після виборів – щодо кадрових розстановок та співпраці з іншими політичними силами;
  • фінансова прозорість – оприлюднення інформації про джерела фінансування та видатки, а також обсяги виборчих фондів;
  • місцеві програми;
  • інформація про ТВК (адреса і склад);
  • інформація про виборчі списки (до обласних та міських рад);
  • інформація про кандидатів на міських голів (передвиборча програма, біографія);
  • законодавство про місцеві вибори;
  • аналітичні дослідження про суб’єктів виборчого процесу;
  • журналістські розслідування щодо суб’єктів виборчого процесу;
  • основні події, які стосуються місцевих виборів.

Аналіз буде проведено у таких 17 регіонах України: АР Крим, Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Харківська, Херсонська, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області (19 міст, обласні центри та Кривий Ріг та Кременчуг).

4. Проведення зустрічей - „чаювань” за участю представників громадськості та журналістів для обговорення позицій політичних партій та блоків щодо найбільш гострих проблем регіону, результатів медіа-клубів (у тих містах, де проводитимуться дебати), а також моніторинг передвиборчої активності суб’єктів виборчого процесу – у 24 областях та Автономній Республіці Крим.

5. Проведення серії флеш-мобів на тематику усвідомленого вибору. Акції проходитимуть у обласних та ряді районних центрів, а також у великих містах. В одному регіоні планується провести до чотирьох-п’яти підсилюючих акцій.

6. Виготовлення та поширення інформаційних матеріалів у рамках проекту „Усвідомлений вибір” у 24 областях та Автономній Республіці Крим (обласні та районні центри) за допомогою Громадянської мережі „Опора”.

Усвідомлений вибір – це інформаційна-просвітницька кампанія з розробки й розповсюдження інформаційної продукції серед виборців, спрямованої на подолання суспільних стереотипів, які широко побутують у виборчий період.

Основна проблема зводиться до того, що багато громадян сприймають політичне життя, керуючись тимчасовими емоційними уподобаннями та ситуативним настроєм, а не здоровим глуздом, раціональною логікою та власними принципами. Окремі політичні сили активно використовують таку шкідливу для держави налаштованість суспільства і, більше того, штучно підживлюють виникнення й поширення такого типу проблем. Можна виділити перелік найбільш загрозливих, на нашу думку, суспільних стереотипів.

  1. Домінування в загальнодержавних політичних дискусіях революційної риторики. Таке агресивне спекулювання нещодавнім минулим призводить до появи численних ліній поділу українського суспільства на «своїх» і «чужих», «друзів» і «ворогів», «поганих» і «хороших». А це не може бути основою здорової політичної конкуренції й підставою цілеспрямованого усвідомленого вибору.
  2. Відсутність чітких і зрозумілих партійних ідеологій, втілених у політичних програмах та конкретних діях. Суспільство вже змирилося і сприймає це як нормальну ознаку політичного життя. Для більшості електорату поняття ідеології зводиться до розуміння, що є праві, ліві і центристи, а все інше можна втиснути в межі цієї аморфної ідейної площини. Люди не вважають партійну ідеологію критерієм усвідомленого вибору. Партії використовують це, вигадуючи собі екзотичні назви, пропонуючи привабливу ілюзію майбутнього і залучаючи у свої списки осіб, які зможуть перетворити політику на видовище. Наслідок: розгортаючи яскраву обгортку, люди знаходять більше питань, ніж відповідей, а це – привід для розчарувань, пасивності та відрази до власного майбутнього.
  3. Тотальна персоніфікація політичного життя перетворила партії на фанклуби імені своїх лідерів, а виборців – на відданих фанатиків цих партій. Спостерігаючи за політичною боротьбою, громадяни більше уваги звертають на те, хто саме сказав, ніж на те, про що сказали. Всі визнають, що політика – це командна справа, яка базується на узгодженій ідеології, програмі діяльності та спільному баченні майбутнього, проте більшість не хоче сприймати це за критерій усвідомленого вибору. Так легше й цікавіше обирати і це не вимагає ніякої відповідальності. Лідери з’являються і зникають, а стабільно-сильних й послідовних політичних сил як не було, так і не має.

Таким чином, пропоновані принципи розбудови сильного громадянського суспільства (активність, відповідальність, солідарність) залишаються нежиттєспроможними до того часу, поки ми не подолаємо міцно закорінені в суспільній свідомості й постійно підживлювані окремими політичними силами суспільні стереотипи. Найефективніший метод викорінити ці стереотипи – це по-серйозному висміяти їх за допомогою простих і візуально доступних месиджів. Цією інформаційною кампанією ми не намагаємося самостійно вирішити окреслені проблеми, ми лише хочемо спровокувати (в позитивному сенсі) суспільство, щоб люди самі захотіли й наважились розв’язати існуючі проблеми.

Коаліція діє при підтримці Міжнародного фонду „Відродження”

Інтернет ресурс ініціативи - svidomo.org.ua

Чи буде реформа власності в Україні?
Відповідь на це питання залежить тільки від нас. Ми можемо зробити Житловий Кодекс таким, який би задовольняв інтереси власників, а не дерибанщиків.
07/10/2008

Розпочала роботу всеукраїнська мережа громадських приймалень з питань боротьби з корупцією
"Гідна Україна" відкрила 14 громадських приймалень у різних містах України для громадян
21/08/2008


© Opora 2006