This version of the page http://opora.org.ua/content.php?topic=67 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-24. The original page over time could change.
Громадянська мережа "Опора"
 

 
 

ПРО НАС

ДIЯЛЬНIСТЬ

ТОЧКА ОПОРИ

АНАЛIТИКА

АРХIВ ДОКУМЕНТIВ

ОПОРА У ЗМІ

ПРЕС-ЦЕНТР

КОНТАКТИ

НАШI ДРУЗI

ЧИМ Я МОЖУ ДОПОМОГТИ



 

 







Отримати код












ПРЕЗИДЕНТСЬКІ СЛУХАННЯ

 

"Виклики, породжені свободою”

Україна, як держава що пережила після тоталітарний інсайт, в силу складності і глибини попередніх внутрішніх процесів, потребує структурних суспільних перетворень. Проте, перші кроки,  зроблені у цьому напрямку попередньою владою (політична реформа) та теперішньою (робота над запровадженням Адміністративно-територіальної реформи) доводять, що в даних змінах не враховано бачення та навіть місце громадянського суспільства. Позиція вигоди „відсутності” у суспільно-політичних процесах має короткотермінові дивіденди лише для сил, що стимулюватимуть нову хвилю зрощення бізнесу та політичних (владних) структур, відповідно деструкції та криміналізації всього суспільства.  Проте, світова практика доводить, що саме третій сектор може бути  стабілізатором, комунікатором та рушієм змін. Кроки, спрямовані на інституціалізацію прозорих взаємовідносин між трьома секторами суспільства сприятимуть розвитку чесної політичної, економічної конкуренції, як наслідок формування демократичних принципів та отримання соціальних дивідендів громадян та держави в цілому.

Програма є спробою об’єднати зусилля різних категорій ОГС задля вироблення бажаної державної політики щодо розвитку громадянського суспільства, розробки конкретних проектів законодавчих рішень та організацію суспільного лобіювання їх прийняття.

Проект спрямовани на проведення Громадсько-Президентських слухань спільно із Секретаріатом Президента, учасниками яких стануть кращі представники організованої громадськості, які розроблять рекомендації щодо покращення державної політики у сфері розвитку громадянського суспільства, розвитку підприємництва, гуманітарної сфери, проведення чесної та прозорої виборчої кампанії 2006 року, а також буде вироблено рекомендації щодо діяльності Стратегічної ради з розвитку громадянського суспільства. За матеріалами форму буде видано брошуру, до якої увійдуть: тексти доповідей, основні тези із розшифровки стенограми запису, фінальні документи Слухань. Ці документи стануть предметом для моніторингу врахування громадської думки при виробленні державної політики.

Очікувані результати

довгострокові:

  • активізація організацій громадянського суспільства для участі у виробленні державної політики;
  • участь представників організацій громадянського суспільства у виробленні державної політики;
  • моніторинг врахування громадських пропозицій при виробленні державної політики;
  • покращення  державної політики
  • створення Стратегічної ради з розвитку громадянського суспільства

короткострокові:

  • проведення громадської експертизи розвитку державної політики у сфері дотримання прав людини, публічної політики, соціально-економічного розвитку, свободи слова, зовнішньої політики;
  • вироблення рекомендацій секцій щодо покращення державної політики у сфері розвитку громадянського суспільства, розвитку підприємництва, гуманітарної сфери;
  • підписання Меморандуму між суб’єктів виборчого процесу щодо проведення чесної та прозорої виборчої кампанії 2006 року;
  • буде вироблено рекомендації щодо діяльності Стратегічної ради з розвитку громадянського суспільства;
  • буде здійснено широке висвітлення Президентських слухань у ЗМІ;
  • буде видано брошуру із матеріалами Президентських слухань.

З метеріалами Слухань можна ознайомитись тут.

Чи буде реформа власності в Україні?
Відповідь на це питання залежить тільки від нас. Ми можемо зробити Житловий Кодекс таким, який би задовольняв інтереси власників, а не дерибанщиків.
07/10/2008

Розпочала роботу всеукраїнська мережа громадських приймалень з питань боротьби з корупцією
"Гідна Україна" відкрила 14 громадських приймалень у різних містах України для громадян
21/08/2008


© Opora 2006