This version of the page http://www.greenmama.ua/nid/1841848/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-24. The original page over time could change.
Педикюр в домашних условиях | Косметика Грин Мама
Сделать greenmama.ua стартовой страницей
Вы здесь: / Тематические статьи на украинском языке

Сім кроків до відмінного педикюру



Скажи відверто, хто насправді споглядає твої ступні, доки не настає ця блаженна пора літнього сонця, коли доводиться одягати відкриті босоніжки чи сандалі? Найчастіше, навіть ті, хто розділяє з тобою житлову площу навряд чи переймаються дійсним станом твоїх ніжок. Тай сама ти під час осінньо-зимнього періоду хоча б раз згадала про свої сухі ступні? А ось тепер око радують нові босоніжки і відчуття фурору, яке ти справиш на оточуючих, коли з’явишся на день народженні коханого. Ось чому час взяти ніжки в руки і привести їх до ладу. Пропонуємо тобі тижневу програму-гід надання чудового вигляду власним ступням. Щодня ти будеш витрачати не більше 15-20 хвилин і до суботи твої ноги матимуть просто відмінний вигляд. Волієш витратити годину-другу, але зробити все й одразу? Тоді просто скомбінуй щоденні кроки в одну спільну програму. У будь якому випадку, отриманий результат тебе порадує, а оточуючих приємно здивує.

Неділя. Підготуй ноги до педикюру. Зніми залишки лаку і дай своїм нігтям тиждень відпочинку. Якщо їх вигляд не радує, вони вицвіли чи пожовкли, нанеси на них на 1 хвилину лимонний сік. Сік саме цього цитрусового фрукту містить окислюючі речовини, які надають нігтям яскравості та білизни. Перед сном промасажуй ступні за допомогою відлущуючого крему, який містить альфа кислоти.

Понеділок. День очищення. Занур ноги у ванночку для ніг, додавши до води декілька крапель масла чайного дерева. Саме воно діє як антисептик, допомагаючи очистити та дезінфікувати будь-які ранки та мозолі, які трапилися на твоїх стопах Окрім того масло має заживляючи властивості, ліквідує грибкові ураження шкіри та сприяє виведенню бородавок. За своєю дією масло проникає глибоко в підшкіряний шар, заліковує проблемні зони шкіри, не ушкоджуючи при цьому здорові ділянки. Воно практично не має побічних реакцій, не сушить шкіру та не викликає алергії.

Якщо ти увесь день носиш туфлі на підборах, до того ж висота підборів майже завжди в межах 10 сантиметрів, проста ванночка тобі навряд чи допоможе. Тут краще взяти за правило якомога частіше приймати контрастні ванночки - по черзі опускати ноги в гарячу (5 хвилин) та холодну (10 секунд) воду, попередньо розтворивши і в одній, і в іншій сіль та трав‘яні настої. Такі ванни відмінно знімають втому, важкість в ногах та набряки ступней.

Після такої дезинфекції та антисептичної обробки, потри стопи спеціальною мочалкою із застосуванням м‘якого мила аби зняти верхній шар відмерлої шкіри. І ні за що не обходь стороною заглиблення між пальцями, адже саме там збирається найбільша кількість пилу.

Особливої уваги заслуговують «хворобливі» проблеми ступні усіх бізнес-вумен -натопні. Найчастіше вони виникають через використання неправильного взуття із незручною колодкою. Якщо не «знімати» такі ділянки затверділої шкіри, з роками вони стають помітно болючими і спричиняють безліч незручностей своєму хазяїну. До-речі, ортопеди стверджують, що хронічні натопні свідчать про розвиток плоскостоп‘я, а тому не забудь відвідати лікаря.

Але оскільки натопні не мають глибоких стержнів та корінців з ними запросто можна боротися в домашніх умовах. Для цьова варто придбати в аптеці зручні ортопедичні устілки, аби ходити було не боляче, а також кератопічний крем. В основі цього крему - саліцилова кислота та екстракти трав, які поступово пом‘якшують та відлущують тверду шкіру натопнів, а крім того діють ще й як антисептик. Крем наносять лише на уражені ділянки, а зверху наклеюють пластир.

Ще одним ефективним засобом вважають прополіс, який потрібно розтовкти та прикласти на декілька годин до враженого місця. Ввечері пропарити ноги та знову прикласти прополіс. Аби повністю позбавитися «неправильних» ділянок, бажано провести тижневий курс прополісових процедур.

Вівторок. Застосовуємо скраби - знімаємо відмерлий шар шкіри. Перебуваючи у ванні чи душі, для того, щоб зняти усі застарілі мозолі та шкіряні натопні, нанеси на ступні м’який крем-відлущувач. Добре потри ступні, не забуваючи при цьому про ще одну важливу ділянку - щиколотку та місце навколо кісточки. У тих місцях, де шкіра найбільш затверділа - найчастіше це п’яти та подушечки пальців - використовуйте пемзу або спеціальну щітку для ніг аби відполірувати проблемні місця.

Особливу увагу слід звернути і на тріщини на п’ятах. Це питання - стає одним з найбільш наболілих у період літньої спеки, коли шкіра зневоднюється і стає сухішою.

Як тільки помітила у себе перші ознаки такого нездоров‘я, намагайся одразу ж з‘ясувати причину. Лікарі стверджують, що тріщини на п‘ятах можуть бути ознакою авітамінозу, діабету, гастриту, недостаяі вітаміну А та шкіряних захворювань, наприклад грибка. Аби визначити причину, краще всього, звичайно, звернутися до дерматолога. Однак оскільки запланована вечірка у нас все-таки через декілька днів, будемо рятувати ноги усіма відомими народними методами.

Усі косметологи одностайні у своїх висновках - аби мати гарну та м‘яку шкіру на п‘ятах, потрібно регулярно, не рідше 3-х разів на місяць робити ванночки для ніг тривалістю 30-40 хвилин. Склад таких процедур найпростіший - тепла вода, мило та морська сіль. При бажанні можна додавати деякі ароматичні масла та настої трав.

Відомий народний цілитель Борис Болотов рекомендує пересушені ділянки шкіри змащувати...оселедцем. Погоджуюся, спосіб не з приємних. Якщо ще й врахувати те, що жирну рибину потрібно очистити від шкіри та натерти нею ноги на ніч, обосливо ретельно обробляючи п‘яти, стає зовсім смішно. Хоча ті, хто хоча б раз зіткнувся з тіщинами сам на сам запевнить тебе в тому, що біль, який виникає на пошкоджених ділянках, один з найнеприємніших. Ось чому іноді доводиться використовувати усі доступні засоби.

Наші бабусі дуже часто «лікували» ноги настоями з ромашки, череди, волошки та кореню дев‘ясилу. Добре змочивши клаптики натуральної тканини у настоях, наклади їх на уражені ділянки, надінь целофанові пакети, зав‘язавши їх зверху бінтом, а поверху теплі шерстяні носки. Через декілька годин зніми спеціальною щіткою зніміть відлущену шкіру та нанеси жирний крем.

Не менш ефективна, але на разі не дуже приваблива для використання маска з цибулі. Натираєш цибулю, а отриману «кашку» накладаєш на п‘яти на усю ніч. Те ж саме можна спробувати зробити й з яблуком. Кажуть, ефект приблизно такий же.

Однак одним з найприємніших засобів у боротьбі з болючими ранами є мед. Не дарма японці ще здавна називають його золотим чудом. За допомогою цього унікального продукту ще у стародавньому Єгипті, Ассірії, Вавілоні та Індії лікували шкіряні язви та рани, які довго не загоювалися. Для лікування тріщин на п‘ятах народна медицина теж використовує мед. Єдина засторога - якщо у тебе немає алергії на мед, можеш сміливо обирати саме таку медову ніжність для власних ніжок. Нанеси мед на шматочок бавовняної тканини і приклади до рани на усю ніч. Вранці змий теплою водою та змастіть зволожувальним кремом, а ще краще - дитячим маслом.

Якщо ж тріщини занадто глибокі, схоже без більш радикальних засобів не обійтися. Аби попередити занесення інфекції, тріщини змащуй маззю, яка містить антибіотики, розтираючи її круговими рухами. Обираючи крем для п‘ят зупиняй свою увагу на тих, що містять бджолиний прополіс, вітаміни А та B. Затям, що без лікування глибоких тріщин, ризикуєш отримати грибкове захворювання ніг. Ті, хто хоч раз у житті зіткнувся з цією проблемою радять краще попередити захворювання, оскільки лікувати його іноді доводиться роками.

Якщо ж не маєш ні часу, ні бажання витрачати дорогоцінні хвилини на лікування та догляд, достатньо щодня після теплих водних процедур втирати у п‘яти трохи оливкової олії.

Середа. В полі зору - кутикула. Для того, щоб надати гарного вигляду нігтям приведи до ладу кутикулу. Для цього нанеси на цю тонку стрічку шкіри спеціальний засіб-пом‘якшувач, а згодом поступово відтягни кутикулу на кожному з нігтів.

Обираючи такий засіб не жалкуй грошей - найкращі з них мають у своєму складі фруктові кислоти, які не тільки надзвичайно ефективно долають проблему кутикули та пом‘якшують мозолі, а ще й захищають ділянки стопи від потенційних грибкових інфекцій.

Четвер. Зволоження. За п’ять днів терапії для ніг прийшов час пом’якшити та зволожити втомлену та зневоднену шкіру. Джемелі Енн, власниця Аква Бьюті бару в Нью-Йорку рекомендує не вдаватися ні до яких експресивно дорогих засобів, а скористатися власноруч зробленою маскою. Для цього 4 чайні ложечки меду змішайте з 2 краплями свіжого лимонного соку та ¼ чашки сметани (близько 60 грамів).

Зручно сядь на спинку ванни чи на стільчик та нанесіть маску на ноги. Не забудь перед процедурою взяти з собою до ванни журнал або просто увімкни приємну музику. Допоки мед - природний зволожувач - робить свою справу, а лимон та сметана, які містять лимонну та молочну кислоту працюють із затверділими мозолями, просто релаксуй. Після 15-20 хвилин просто змий маску теплою водою.

Якщо маєш бажання - можеш ці 20 хвилин провести і з користю для тіла або обличчя, адже мед так само гарно працює не тільки як зволожувач, але й як скраб. Приготувати його так само можеш власноруч. Змішай ¼ чашки меду, ¾ чашки бурого цукру та ¼ чашки оливкової олії, нанеси на вологу шкіру, а згодом змий теплою водою.

П’ятниця. Уся увага - нігтям.

Підрізати нігті набагато легше, коли вони зволожені та трохи пом’якшились після водних процедур. Не забувай, що ти маєш підрізати їх тільки прямо, а кутки кожного з нігтів під кутом 45 градусів. Пам’ятай, що нігті на ногах не мають виходити за межі самого пальця. Не забудь заокруглити кутики нігтів за допомогою пилочки аби не зіткнутися з проблемою вростаючого нігтя.

Аби видалити усі залишки пилу під нігтями скористайся спеціальною очищаючою щіткою для ніг, а потім легенько відполіруй їх.

Субота. Нарешті він настав - цей благословенний день, коли усі зрозуміють, що ти - королева свята. Ще раз відполіруй нігті спеціальною щіткою аби завершити приготування до основного етапу. Нанеси один шар базового покриття, дай йому трохи підсохнути і згодом нанеси два шари глянцевого або матового лаку. Тільки ж не забудь, що темно червоні кольри та кольори лісових ягід вже давно вийшли з моди. Відмінне нанесення вимагає лише трьох мазків: посередині і з двох сторін. Коли лак підсохне, нанеси на нігті покриття для блиску та довшого збереження кольору.

Ну от і все, прошу до карети, Ваша Величносте.

Использование материала статьи разрешается только с указанием активной ссылки на первоисточник © www.greenmama.ua

оставить отзыв | послать другу | версия для печати
оценить статью
Текущий рейтинг: 4.57, проголосовало: 83

Мнения и отзывы о статье

axutka
дата 05.08.2008
время 13:07

Сім кроків до відмінного педикюру
Чудова стаття. Дякую за поради, та все ж, спочатку я піду і зроблю професійний педикюр, а потім скористаюсь вашими порадами. Приємно відчувати себе справжньою жінкою!

nastikm
дата 28.07.2008
время 11:06

Сім кроків до відмінного педикюру
Статья хорошая. Я пробовала ванночки с маслом чайного дерева, мне очень нравится! я еще добавляю пару капель розмаринового масла

света
дата 24.07.2008
время 17:40

Сім кроків до відмінного педикюру
такую програму придумали только какие то лежебоки или домохозяйки, у которых этого самого хозяйства нет, и делать им нечего. Я сама педикюрщица и делаю каждую неделю такие процедуры сама себе. Клиентке могу сделать все это за 1,5 часа.Ей с головой хватит и массажа и масок и очищения от трещин и пяток и кутикулы и притом профессионального!

Йорочка
дата 26.07.2008
время 22:09

Re: Сім кроків до відмінного педикюру
А мне статья понравилась,- много полезных советов. А вот почему она вызвала такой негатив у педикюрщицы? Видимо боится, что клиентов поубавится. Я свои ножки никому не доверю, никто о них лучше меня не позаботится.

Другие материалы рубрики

21.10.2008  
Зимние рекомендации косметолога Green Mama
Дорогие друзья, эти рекомендации были составлены специально, учитывая возрастные особенности кожи и наступающую зиму. Вы можете составить свою собственную схему ухода, используя наши рекомендации и свои собственные предпочтения. Наши советы по уходу в зимний период помогут Вам сохранить кожу здоровой и красивой, а Ваше настроение - всегда хорошим.  Подробности ...
20.10.2008  
Виноградна осінь для здорової шкіри та стрункого стану
Скажи відверто, ти віриш у виноградні дієти? Я, принаймні до сьогодні, вважала цей фрукт одним із найсолодших, а отже одним із найкалорійніших продуктів будь-якого раціону. Тому й ставилася до нього з величезною насторогою. Аж до поки у руки не потрапила цікава стаття про те, що, насправді, високою калорійністю відрізняється не сам виноград, а його сушений брат ізюм.  Подробности ... Текущий рейтинг: 4.52, проголосовало: 23
15.10.2008  
Усі на тотальний детокс
Минув місяць-другий після літньої відпустки, вже й від засмаги лишився тільки натяк, а зайві кілограми, - наслідок чудової системи «все включено» ще й до сьогодні нагадують про себе черговим паском джинсів, який ти так і не змогла застебнути. Навіть у лежачому положенні.  Подробности ... Текущий рейтинг: 4.29, проголосовало: 21
Сделать greenmama.ua стартовой страницей
Вы здесь: / Тематические статьи на украинском языке
Вы не зарегистрированы или не авторизованы.
Пожалуйста, зарегистрируйтесь или авторизуйтесь, чтобы оставлять сообщения.

Отправить ссылку на статью другу

Введите e-mail друга
От (введите своё имя)
Комментарии
24.10.2008 | добавить в избранное
Авторизация
Логин:
Пароль:
Регистрация
Интернет-магазин

Подарочная карта Green Mama , номинал 220 гривен

220 грн.

Купить
Условия бесплатной доставки
ПРАЙС ЛИСТ / ВЕСЬ АССОРТИМЕНТ
УСЛОВИЯ ДОСТАВКИ / СПОСОБЫ ОПЛАТЫ
СКАЧАТЬ ПРАЙС ЛИСТ (≈ 150 Кб)
СОВЕТЫ КАК КУПИТЬ ВЫГОДНЕЕ: скидки, бонусы, подарки
Ваша корзина
Товаров: шт.
На сумму: 0 грн.
Корзина / Оформить заказ
Если Вам сложно дозониться в наш киевский офис из-за временной перегружености линий, пожалуйста, пишите на электронный адрес СИД в г. Киеве
тел. +3 8044 5456778
тел. +3 8044 5456780
НОВОСТИ, АКЦИИ, НОВОЕ

Хороший подарок для Ваших друзей

Оплачивать покупки стало еще УДОБНЕЕ, БЫСТРЕЕ и ВЫГОДНЕЕ

Добро пожаловать в нашу интерактивную имидж-студию
новости от партнеров
Форум / конференции
oly-ly Грелка солевая "Матрасик"
daria13 Re: Re: Гостиная-Болтунья :)
Mama-Tata Re: Давайте дружить-4
bigmuh Адмирал и его
tv4  Давайте дружить-4
Evanescing Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Дружилка - Украина
Лазинья29 Re: Re: Re: Ружена
Evanescing Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Дружилка - Украина
Наталья Лебедева Re: Re: Ружена
Какие статьи Вы хотите видеть на сайте

ВОПРОС - ОТВЕТ
Как сделать заказ on-line? Правильно и быстро оформить заказ...
Как заказать косметику по телефону? Заказ можно оформить по телефону (044) 390 72 22...
Как оформить заказ по почте? Заполните бланк заказа...
Как сделать заказ на WAP и по e-mail? Владельцам мобильных телефонов с услугой WAP...
Как аннулировать или изменить заказ? Если Вы желаете внести изменения в заказ или аннулировать заказ...
Как можно получать бонусы ежедневно? Чтобы Вам было легко копить бонусы...
Сколько ждать посылку? Наша компания отправляет посылки...
Какие данные нужны, для того, чтобы сделать заказ? Мы просим Вас указать...
Не успеваю забрать заказ на почте Если по какой-то причине Вам не удается забрать заказ...
Мне не понравилось, что делать? Если при получении посылки у Вас появились какие-либо сомнения...
Если в пути что-то случилось Деформация посылки РЕДКОСТЬ, но...
Как оплатить бонусами? При заказе нужно выбрать, какой вид бонуса Вы используете...
Кто платит за пересылку? Доставка посылок по почте осуществляется...
Почему заказ значится неоплаченным? Это означает, что оплата пока не поступила...
Почему я не вижу свои бонусы? Скорее всего, Вы не прошли авторизацию, поэтому...
Не могу оформить заказ on-line Возможноу Вас заблокированы всплывающие окна...
Как получить бонусы? Все очень просто. Вы уже получаете бонусы! ...
Как заказать каталог? Обратитесь в наш call-центр по телефону (044) 390 72 22...
Как получить пробники? Закажите тестер в нашем Интернет-магазине...
Что делать, если извещение о посылке потерялось? Для начала нужно обратиться на Ваше почтовое отделение...
Каталог / Інтернет Магазин
Косметика GREEN MAMA
Аксессуары
Игрушки
О косметике Грин Мама
Новини та новинки
Где купить?
Наука о красоте
Уроки макияжа
Словарь
ТВ, ВИДЕО, ФОТО
Акции, бонусы, подарки
Форум / конференции
Журнал "Искусство Жизни"
Новости, культура, развлечения
Спорт, диета, красота
Личность, психология, отношения
Полезные советы
Дети
Звезды у нас в гостях
Эзотерика, мистика, магия
Мода и стиль
Тематические статьи на украинском языке
Интервью со звездами
Скоро на сайте интервью с Бернаром Вербером
Новая акция
Подписка на новости сайта
Выбрать разделы подписки
НОВОСТИ ОТ ПАРТНЕРОВ
www.dress-code.com.ua
Гороскопы

Эксклюзивный прогноз на 2008 год
Гороскоп для Козерога на сегодня
24 октября 2008
Сегодня к вам обратятся с деловым предложением, но принимать его сразу не стоит, так как оно окажется не очень выгодным для вас. Деньги, которые Вы дадите в долг сегодня, вернут с большим опозданием, а то и не вернут вовсе. Радостным и полезным окажется общение со старшими родственниками, с друзьями. Вероятно получение премии.
Дневники
Помогите выбрать....стрижку... (сегодня 13:42)
Утро (сегодня 12:58)
* * * (сегодня 12:54)
*** (сегодня 12:53)
Как я повышаю себе настроение... (сегодня 12:20)
Цифры удачи (сегодня 12:14)
Вот удивляюсь... (сегодня 11:59)
Переименовала дневник.... (сегодня 11:01)
замечательно утро :)))... (сегодня 10:56)
(сегодня 10:42)
Наш опрос
Почувствовали ли вы на себе последствия финансового кризиса?

Да, цены растут
У меня нет вложений в банках, поэтому мне все равно
Нам нечего бояться, у нас есть газ и нефть



Посмотреть результаты

Дайджест

  • 24.10.08  "Рабочий и колхозница" вырастут на десять метров
  • 24.10.08  Аль Пачино получит награду Римского кинофестиваля
  • 23.10.08  Нобелевские лауреаты получили прозвища
  • 23.10.08  Патриарх Московский учредил собственную кинопремию
  • 23.10.08  "Репортеры без границ" повысили рейтинг России
  • 22.10.08  Эндрю Ллойд Уэббер готовит песню для "Евровидения"
  • 22.10.08  Первая детская филармония открывается в Москве
  • 22.10.08  Рисунки Винни-Пуха продадут на аукционе
  • 21.10.08  Вдохновение лучше искать вечером
  • 21.10.08  Российских легкоатлеток дисквалифицировали на 2 года
Ваше мнение о сайте