This version of the page http://x-city.com.ua/rulechat.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-20. The original page over time could change.
Інформаційний портал хмельницької міської мережі X-City

  ГОЛОВНЕ МЕНЮ
  ІНФОРМАЦІЯ

Для перегляду необхiдно встановити Adobe Flash Player


  РОЗВАГИ
  СЕРВІСИ
  ПРОГРАМИ
Мешканці мережі: Antibiotik

Для перегляду необхiдно встановити Adobe Flash Player






Технічна підтримка тел 70 58 40; e-mail support@x-city.com.ua; skype x-city.support; ICQ 431 747 194
Сайт X-City працює на сервері від компанії "Чіп-сервіс"
ГОЛОВНА > ЧАТ > Правила поведінки у чаті

У чаті Ви можете проводити час, а також знайти собі нових друзів. За порядком у чаті стежать адміністратори та іркопи, вони можуть видаляти порушників даних Правил із чату та несуть перед адміністратором мережі особисту відповідальність за прийняття такого рішення. Для того щоб Ви не виявилися забаненими або кікнутими із чату прочитайте, будь ласка, правила поведінки:

Основні положення:
Модерування проводиться адміністраторами та іркопами чату, а також автоматичною програмою - БОТом. Будь-яке рішення адміністраторів та іркопів є обов'язковим для виконання користувачами і не підлягає обговоренню у чаті.
Іркоп - людина, що стежить за порядком у чаті. Завжди правий! Якщо іркоп не правий, читати попереднє речення півгодини. Якщо після півгодинного читання, Ви усе ще впевнені, що іркоп не правий, прочитайте речення ще раз і напишіть адміністратору.
Також, іркопом варто вважати автоматичну програму - БОТ, з урахуванням того, що до неї не можна звертатися для вирішення суперечних питань.

Іркопи покликані стежити за порядком і виконанням даних Правил, вони відрізняються почуттям справедливості у відношенні того, що відбувається у чаті.
1. Дії іркопів не обговорюються за винятком випадків, коли самі іркопи запитають чиюсь думку.
2. Іркопи нікому нічим не зобов'язані, а також у стані самі купити собі пиво, горілку, колу й т.д. і т.п.
3. Іркопи вправі змінювати будь-який пункт даних правил, коментуючи свої мотиви.

Рішення іркопів вважаються вірними і залишаються в чинності, поки їх не змінив адміністратор чату або адміністратор мережі. Сперечатися з іркопами із приводу винесених рішень у чаті забороняється. При виникненні конфліктів і суперечних ситуацій, уважно прочитайте пункт "Що робити, якщо Ви порушили Правила?"

У чаті вітається:
1. Створення дружньої атмосфери.
2. Запрошення нових, культурних, людей у чат.
3. Допомога адміністраторам та іркопам у поліпшенні чату.

У чаті заборонено:
1. Ображати інших людей, їх національне і расове достоїнство, їхні релігійні почуття. Образою є вживання на адресу інших чатівців нецензурних і брутальних слів, що принижують чатівців, фрази й порівняння (наприклад, із тваринами).
2. Заборонено ненормативну лексику у будь-яких її проявах, зокрема: мат, завуальований мат (застосування видозмінених нецензурних слів, наприклад, із пропущеною буквою, або з буквою, заміненою іншим символом; співзвучних слів), "падонкафский езык" і т.п.
3. Флудити (flood). Флуд це:
а) повторення однієї репліки, у тому числі й видозміненої, але такої, що цілком зберегла первісний зміст, два рази й більше;
б) використання підряд в одній фразі декількох слів, написаних із застосуванням заголовних літер (капс-лок флуд);
в) до флуду прирівнюються повідомлення в чаті на трансліті (наприклад, англійськими буквами по-російському)(виключення: клієнти з Linux/UNIX і мобілки, в яких немає кирилиці);
г) до флуду прирівнюється цитування пісень, віршів, анекдотів й інших творів;
д) до флуду прирівнюється використання кольорів на каналі;
е) флудом також є надто часте звертання до бота - BOT (частіше одного разу в три хвилини);
4. Спамити. Спам - це захламлення екрану чату. Під спамом слід розуміти відсилання в чат фраз, що не містять ніякого змісту, відсилання в чат надмірної кількості смайликів (символів, що заміняють їх), використання в чаті спецсимволів.
5. Ображати адміністраторів та іркопів irc.x-city.com.ua, або сам проект.
6. Пропагувати расизм, нацизм, порнографію, наркоманію, екстремізм і т.п.
7. Підбурювати до порушення даних Правил (у тому числі провокувати конфлікти, з метою змусити опонента піти на порушення правил irc.x-city.com.ua).
8. Розголошувати конфіденційні відомості (адреси й інші дані про реальне життя чатівців, інформації про проект irc.x-city.com.ua, прямо забороненої адміністраторами до поширення).
9. Давати рекламні об'яви.
10. Поширювати шкідливі посилання.
11. Загрожувати іншим чатівцям розправою в реалі.
12. Сексуальні домагання, спілкування на інтимні теми, приниження достоїнства чатівців за статевою ознакою.
13. Використання скриптів.
14. Розмови на свідомо конфліктні теми. (Наприклад, такі, як обговорення: попса vs рок vs реп.(що крутіше?); Intel vs AMD. (що краще?); Панки vs ніферы vs гопи. (хто реальніше?); Вася Пупкин vs Вова Попкин (хто більше пацан по життю?) й т.і.
15. Обман
а) використання інструментів підміни ip-адрес;
б) використання ніків інших користувачів, а також їх видозмін;
16. Спроби завдати шкоди чату: тобто спроби злому чату, Бота, сервісів і всього іншого програмного забезпечення чату. Спроби злому чату фіксуються на сервері. Ваша ip-адреса записується (можна довідатися про справжній ip навіть через анонімний проксі у випадку злому, якщо Ви звичайно не супер-хакер). Ці спроби жорстко присікаються, тому що шкодять чату.

Покарання:

Кік - "викидання" користувача з каналу (через кілька секунд користувач може увійти на канал назад) в основному використовується для попередження.

Бан - відключення користувача від певного (в основному від каналу #x-city) каналу (користувач може зайти на сервер, але не може увійти на канал на якому забанений).

Бан на сервері - відключення користувача від сервера irc.x-city.com.ua (користувач взагалі не може зайти на сервер).

Порушення правил спілкування у чаті зазвичай карається кіком, однак, на розсуд адміністраторів або іркопів, додатково до кіку ви отримаєте бан.

Що робити, якщо ви порушили Правила?
Покараний користувач має право чемно поцікавитися в адміністратора або іркопа причиною застосованого покарання будь-яким доступним йому способом (від друга в приват, через ОП на форумі і т.п.). При відмові у відповіді, користувач чату має право звернутися до адміністратора мережі, з докладним описом ситуації, підтвердженим копіюванням приватної бесіди з адміністратором або іркопом.
Тільки така форма звертання буде розглянута.

Будь-який відвідувач, що зайшов у чат, зобов'язаний погодиться слідувати даним Правилам або підшукати собі інший, більш підходящий чат. Пам'ятайте, чат - це приватна власність, фізично розташована в X-City, отже - у сфері дії правил даної мережі.
Якщо Ви не згодні з даними Правилами, будь ласка закрийте це вікно і вийдіть із чату irc.x-city.com.ua.

Незнання правил чату не звільняє від відповідальності за їхнє порушення.

boss@x-city.com.ua