This version of the page http://portal.lviv.ua/ratusha/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-10. The original page over time could change.
Ратуша / ЛЬВІВ / proUA.com
Зробити стартовою | На головну | Контакти  
      
Ратуша
02 жовтня 2008
 Дамоклові мечі Львова

Хто відповідатиме, якщо когось із нас уб’є балконом? Ніхто

детальніше
 Стареньких зроблять тимчасово щасливими...

До Міжнародного дня людини похилого віку управління соціального захисту Львівської міської ради організовує екскурсії для самотніх людей похилого віку. Як повідомили в міській раді, близько ста осіб візьмуть участь в екскурсіях.

детальніше
 Посмертне примирення

Минулого тижня на військовому кладовищі вояків дивізії „Галичина” що між селами Червоне та Ясенівці Золочівського району, зібрались десятки людей, аби вшанувати пам’ять тих, чиї кістки, 60 років усіма забуті, пролежали в землі.

детальніше
 Аварійні стріхи

Натомість про “Співоче поле” міська влада подбала

детальніше
 57-ма стаття — виплати обов’язкові!

Справа виплат освітянам, передбачених 57-ю ст. Закону України “Про освіту”, набирає обертів. Здебільшого, це зумовлено рішенням Європейського суду з прав людини, який нещодавно виграла звичайна вчителька хімії та біології львівської СШ № 33 Христина Кріль.

детальніше
 Торговці “м’ясом дитини”

Біля Оперного театру вегетаріанці з групи Killer tomatoes продавали справжнє людське м’ясо.

детальніше
 Помста за розбитий автобус

Уболівальники ФК “Львова” вже повністю зневірились у своїй команді, тому всю злість вирішили зігнати на гостях із Одеси. Найбільше постраждав автобус із фанами “Чорноморця”, в ньому не вціліло жодне вікно. Довелося “морякам” їхати додому з вітерцем.

детальніше
 Аптечна колективізація

Працівники комунальних аптек не хочуть, щоб їх примусово приєднували до “Обласного аптечного складу”. Ще у травні влада запропонувала концепцію розвитку аптечної мережі, що викликало перший пікет. Понад три місяці працювала спеціальна робоча група, проте це не дало жодних результатів. Бажання трудових колективів зігнорували, тому вони здійснили переворот в аптечному господарстві області.

детальніше
 “Карпати” за крок від зони вильоту

Стає помітно, якщо “Карпати” показуватимуть такий результат і надалі, швидко стануть сусідами ФК “Львів” не тільки по стадіону, але й по турнірній таблиці. Після поразки від “Зорі” підопічних Кононова віддаляє від зони вильоту лише одне очко. І де той прогрес у грі, про який постійно розповідає наставник “зелено-білих”, не зрозуміло. Складається враження, що керівники клубу великі мрійники. Можливо, це їм заважає нормально працювати.

детальніше
 Мандрівка галицьким Вавилоном

Майже культові брати Радковці у Міжнародний день туризму провели для всіх охочих екскурсію середньовічним Львовом. До них приєдналася і кореспондент „Ратуші”.

детальніше
 У вирі ковальського фесту

Цьогорічний фестиваль ковальства „Залізний лев” у вихідні привабив на площу Арсенальну чималу кількість львів’ян і гостей міста.

детальніше
 Павло Маков: “Я б дуже не хотів, щоб Львів перетворився на спогади про минуле”

Виставку графіки “Сад” відомого в Україні та у світі харків’янина Павла Макова експонують у Львові вперше, тому митець представив своєрідну ретроспективу своїх робіт. За словами мистецтвознавця Катерини Загорської, “Павло Маков, з яким ви познайомитеся 2008 року у Львові, — людина, яка запитує: “Чи є життя після Садів?” Про сучасне мистецтво, сади та міста — у розмові з художником.

детальніше
 Візова політика: на словах і на ділі

Темі отримання віз було присвячене чергове засідання Львівського прес-клубу, під час якого керівник громадського об’єднання “Львів­ське юридичне товариство” Ярослав Жукровський поділився з журналістами свіжими результатами дослідження цієї проблеми.

детальніше
 Тремтіть, чемпіони! Аутсайдери наступають!

Матчі у Лізі чемпіонів підкреслюють, що футбол віднедавна отримує друге дихання. На тлі кількох сенсаційних результатів виступ віце-чемпіона України, який вивіз із Стамбула одне очко, можна вважати достойним і позитивним.

детальніше
 Експерименти з “Реквіємом”

Мабуть, твір сучасного французького композитора Франсуа Каттана “Reqiem 2 Mozart”, що прозвучав у Львівській філармонії в межах XIV міжнародного фестивалю сучасної музики “Контрасти”, матиме найбільш неоднозначну реакцію серед представлених у програмі фесту. І йдеться не тільки про суто позитивні чи суто негативні враження (а кільканадцять відвідувачів філармонії того вечора таки вийшли із зали), а й про здатність цього твору спантеличити, не дати себе просто й однозначно оцінити.

детальніше
 Нова загроза для „Євро-2012" — закон

Після водогону, який “несподівано” через півтора року знайшли біля нової ділянки під євростадіон, схоже, з’явилася нова проблема. Проект львівської спортивної арени, який розробила австрійська компанія “Альпіна”, не є на 100% пристосований до чинного українського законодавства. Його треба терміново адаптувати до норм закону. Про це 30 вересня, під час сесії Львівської обласної ради повідомив голова Львівської ОДА Микола Кміть, інформує ЗІК. Нагадаємо, що досі чиновники Львівської міської ради тривалий час пояснювали відсутність того ж таки проекту тим, що наша ж фірма “Арніка” — партнер “Альпіни” — адаптувала проект до українських будівельних норм. Як розповів Микола Кміть, Львів має заплатити за проект “Альпіні” до 5 млн євро, однак наразі розрахунку не здійснено. “До того ж 29 вересня я мав зустріч із міським головою Львова Андрієм Садовим. Я дізнався про серйозні розбіжності між Львівською міською радою та “Альпіною” щодо питань законодавства, швидкості, якості і вартості будівництва стадіону”, — зазначив Микола Кміть. Саме це, на його думку, і є причиною того, що й досі не підписано угоду про генпідряд. І хоча, з погляду документації, Львів виглядає найкраще, “у нас залишається дуже мало часу на підписання угоди про генпідряд”, інакше Львів відсторонять від “Євро-2012”.

детальніше
 Залізний кінь підкорився поляку

Минулої неділі на львівському мототреку “СКА” відбувся третій етап Кубка МАСЕС-2008. До столиці Галичини завітали спортсмени з Болгарії, Польщі, Словаччини, Росії, Румунії, Угорщини, і, звичайно ж, України. Нагадаємо, що з минулого року серія змагань зі спідвею складається з чотирьох етапів, через те, що багато гонщиків хочуть взяти в ній участь. Переможці загального заліку будуть відомі 12 жовтня після перегонів в Угорщині.

детальніше
25 вересня 2008
 “Константа-Захід”: фірма здатна на все

Уже понад місяць водії львівських автівок укладають незвичні парі: встигне фірма, що ремонтує дорогу зальвівською Оперою, завершити свої потужні відновлювальні роботи до зими, чи, може, святий Миколай не зможе принести подарунки чемним дітям, провалившись у розриті бархани?

детальніше
 На скільки ж мільйонів “накручують” львів’ян?

Не виключено, що кожен власник лічильника води переплачує 30%

детальніше
 Львів накриє діоксинами

Здавалося б, таке доленосне рішення, як будівництво в місті сміттєспалювального заводу і затвердження такого рішення на сесії міської ради не мало б залишитися непоміченим для екологів і громади міста. Однак 11 вересня на сесії міської ради депутати більшістю голосів вирішили: сміттєспалювальному заводу в місті бути... проте ніхто з захисників довкілля, представників преси чи депутатів із природоохоронних комісій і словом не обмовився.

детальніше
 Петро Димінський заінтригував

Почесний президент ФК “Карпати” Петро Димінський нещодавно зустрівся із головами фракцій Львівської міської ради й озвучив нові пропозиції щодо інвестування в будівництво стадіону до “Євро-2012”.

детальніше
 Юрій Ситник: “Технопарк ЛЗТА” на порозі серйозних змін”

Віднедавна у бізнес-середовищі Львова активізувалися розмови про серйозні структурні і кадрові зміни у “ЗАТ “Технопарк ЛЗТА”. Чи призведуть ці пертурбації до зміни пріоритетів на цьому підприємстві, і чим вони, власне, викликані? Що стало поштовхом для початку цих кардинальних реформ на “Технопарку ЛЗТА” і які надзавдання стоять перед цією компанією в найближчому майбутньому? Про все це — в розмові з Головою Ради Товариства “ЗАТ “Технопарк ЛЗТА” Юрієм Ситником .

детальніше
 Афери з нерухомістю

Ринкова економіка з її вільним продажем товарів спричинила „рух” нерухомості. Одні купують, аби задовольнити свої потреби у житлі, інші — щоб із користю для себе її невдовзі продати і знову купити щось нове, аби знову перепродати. Серед кримінальних злочинів спекуляція вже не фігурує.

детальніше
 Гуртожиток особливого призначення

У відомчому гуртожитку ГУМВС України у Львівській області, 20 років тому виділеному для неодружених працівників, сьогодні мешкають, здебільшого, сім’ї з дітьми. За підрахунками касира установи Марії Товтин, у будинку проживає 215 працівників міліції (з них лише 89 холостяків) із 22 підрозділів МВС міста Львова, 126 дружин і 161 дитина. Загалом 502 особи у 172-х кімнатах.

детальніше
 “Гарячий” круглий стіл на “теплові проблеми”

Цікавий факт: із 11 запитань на громадських слуханнях щодо тарифу на тепло Сергія Компанійця („Львівська міська спілка захисту прав громадян”), які підтримав депутат міської ради п. Теодор Дяків (ГО “Асоціація платників податків”) — перший заступник міського голови п. Олег Синютка — не зміг, по суті, відповісти на жодне.

детальніше
 Музей і сад актуального мистецтва

Відповідно до законів жанру сучасного мистецтва відбувався у нашому місті Тиждень актуального мистецтва “7”. Заплановані в програмі акції переносили на пізніше й на раніше, на трошки пізніше й на тоді, коли поліпшиться погода (як “Кросворд” Сергія Петлюка), переставляли місцями або й зовсім скасовували. Однак Тиждень актуального мистецтва тривав, попри випадково почуте пояснення-виправдання одному з гостей, чому на акціях не надто багато відвідувачів: мовляв, проблема в тому, що “people is no progress”...

детальніше
 Важкі метали — на поля!

Відходи каналізації, а саме осад, який утворюється під час очистки міських стоків, відтепер смердітиме менше. Зате є небезпека, що на тому, що ми викидаємо в раковини та унітази, вирощуватимуть зерно на пряники та батони.

детальніше
 Будинок-примара

“Ратуша” вже розповідала читачам про абсолютно законні квартирні полтергейсти. Ця розповідь, швидше, містична, бо вона стосується того, чого нема. Зокрема, будинку на вулиці Плугова, 5, якого насправді не існує. Точніше документально його нема, хоча там уже мешкають люди.

детальніше
 Львів виступатиме у Вищій лізі з хокею

В українському спорті сталося диво. На скликанні Федерації хокею вирішили створити Вищу лігу України з хокею. Ще рік тому про таке ніхто навіть не міг подумати. Основною метою було створення Першої ліги, та і з цим виникали проблеми, основна з яких — уже звичне недостатнє фінансування. Львівські клуби “Беркут” і ХК “Львів” навіть не мали місця для повноцінних тренувань. Та, як відомо, все рухається вперед, не став винятком і хокей.

детальніше
 Городяни дотримуються традиції

Схоже, що ФК “Львів” уже не намагається боротися зі своїми суперниками, а виходить на поле лише як статист. Можливо, мав рацію тренер луцької “Волині” Віталій Кварцяний, що для початку потрібно створити збалансований склад, який здатен боротися і лише тоді виходити у “вишку”, а не зіграти один сезон у Прем’єр-лізі, а потім знову: „Привіт, перша ліго!”

детальніше
 “Карпати“ продовжують “йти на дно”

Напевно, доречно в цьому випадку пригадати пісню “Братів Гадюкіних” “Карпати знову програли футбол”. Схоже, ця фраза стала девізом львівського клубу — за вісім турів вони набрали лише сім очок і посідають 12-те місце в турнірній таблиці. Можливо, саме цей фактор вплинув на те, що у матчі з “Металістом” трибуни стадіону “Україна” були практично порожні.

детальніше
 ...Не на життя, а на смерть

Чергову прем’єру в театрі імені Марії Заньковецької — “Два дні, дві ночі...” — означено як сучасну фантазію Богдана Ревкевича, навіяну трагедією Вільяма Шекспіра “Ромео і Джульєтта”. Однак не варто очікувати побачити на сцені романтичну історію веронських закоханих Ромео і Джульєтти.

детальніше
 Бажання побачити “Поцілунок” Клімта…

“Бажання побачити в оригіналі знаменитий “Поцілунок” Клімта, безжалісно відверті “Акти” Шіле чи експресивні малярські візії О. Кокошки наразі залишаться бажаннями, натомість львів’яни мають змогу ознайомитися з графічними творами цих майстрів.

детальніше
 “Пересопницьке Євангеліє” можна купити

Предстоятель УПЦ Московського патріархату Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) 22 вересня привіз до Львова чотири факсимільні видання “Пересопницького Євангелія”.

детальніше
 Екстравагантний та іронічний Скорик

Дотепним та іронічним фіналом одного з концертів Тижня музики Мирослава Скорика була джазова парафраза твору Людвіга ван Бетховена “До Елізи” у виконанні Оксани Рапіти та Мирослава Драгана. Також композитор запропонував своє джазове трактування “Місячної сонати” (1 ч.) й “Апасіонати” (2 ч.), що прозвучали в тандемі з трьома екстравагантними танцями Скорика.

детальніше
» » »       Архів
За умови повного або часткового відтворення посилання на Lviv.proUA.com є обов'язковим. Передрук, копіювання або відтворення інформації, що містить посилання на агентство "Українські Новини", у якому-небудь виді строго заборонений. Адміністрація сайту може не поділяти думку автора і відповідальності за авторські матеріали не несе.