This version of the page http://dialogs.org.ua/issue_full.php?m_id=8145 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-05. The original page over time could change.
ДИАЛОГ.ua / зал периодики / Зробити все можливе, щоб подолати корупцію в бюджетній сфері

цитата:
У знаменитого художника середньовіччя Босха є картина під назвою "Корабель дурнів". Враховуючи те, наскільки нерозумно ми витрачаємо колосальні резерви - інтелектуальні, технічні, природні - які Господь дарував українській нації, іноді мені здається, що Босх списав її з теперішніх українських реалій.
Михайло СИДОРЖЕВСЬКИЙ
rus ukr English version
Ролевые игры: социодрама Украина – ЕС
Новое украинское Просвещение
Майдан, рік по тому
ЗАЛ ПЕРИОДИКИ
Зробити все можливе, щоб подолати корупцію в бюджетній сфері
UAmedia
12 октября 2006 года

закликав членів уряду Прем'єр-міністр Віктор Янукович, відкриваючи учора чергове засідання Кабміну.

На його думку, лише системні реформи дадуть змогу подолати це явище, яке існує в багатьох країнах світу. Унеможливити марнотратство бюджетних ресурсів - завдання для кожного керівника міністерства і відомства, інших розпорядників бюджетних коштів, а вже Міністерство внутрішніх справ, Контрольно-ревізійне управління мають пильно стежити за дотриманням фінансової дисципліни, співпрацювати з Рахунковою палатою, Генеральною прокуратурою і покращувати ситуацію в цьому напрямі.

Водночас глава уряду не рекомендує нікому спекулювати на темі ціни газу для населення і політизувати її. Він наголосив, що 339 гривень за тисячу кубометрів - це остаточна ціна і уряд з цього приводу чітко визначився. На засіданні у середу окремо йшлося про тарифи на послуги житлово-комунального господарства для населення. Зокрема визначено принципові тези: ціна на газ має бути об'єктивною, а НАК "Нафтогаз України" має бути розпорядником національних ресурсів.

Як повідомив журналістам міністр палива та енергетики Юрій Бойко, уряд ухвалив рішення знизити ціну за газ для населення до 339 грн. за тисячу кубометрів з 1 листопада цього року. Він зазначив, що до 20 листопада уряд проаналізує матеріали з метою введення диференційованих тарифів на газ для населення, а з 1 грудня буде затверджена методика такої диференціації. Міністр нагадав, що критеріями диференціації стануть площа помешкання, а також обсяги споживання газу. Водночас урядовець додав, що зазначена ціна діятиме в четвертому кварталі, а в кінці року уряд, можливо, перегляне базовий показник, але запевнив, що різких коливань ціни на газ власного видобутку наступного року не буде.

У вступному слові Віктор Янукович також подякував міністрам від "Нашої України" за витримку та громадянську позицію. Говорячи про формування широкої коаліції, Прем'єр висловив думку, що пошук варіантів розв'язання цього питання триватиме і має завершитися найближчим часом. Але в будь-якому випадку ніякого жорсткого політичного протистояння в країні не буде. За словами В. Януковича, політична воля Президента України і Прем'єр-міністра спрямована на те, щоб підтримувати політичну стабільність, яка є запорукою і економічної стабільності в країні, а уряд має злагоджено працювати над найважливішими для держави завданнями.

До речі, питання про відставку міністрів, які представляють блок "Наша Україна", а також призначені за квотою Президента України, залишається відкритим. Зокрема міністр у справах сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко сказав журналістам, що вони подадуть у відставку не раніше остаточного завершення переговорів про формування коаліції національної єдності у Верховній Раді. При цьому Ю. Павленко зазначив, що міністри від "Нашої України" або всі разом залишать уряд, або всі разом залишаться на своїх посадах, а умовою продовження діалогу щодо створення широкої коаліції назвав ухвалення Верховною Радою як закону Універсалу національної єдності.

...

Сьогодні Прем'єр-міністр Віктор Янукович відвідає з робочою поїздкою Дніпропетровщину. Йтиметься про роботу гірничо-металургійного комплексу, ціноутворення у цій провідній бюджетоутворюючій галузі. На думку глави уряду, робота такого потужного комплексу має бути під пильним оком держави, яка передовсім зацікавлена в тому, щоб ГМК працював стабільно.

Іншою темою робочої поїздки буде екологічна. Проблеми ефективного використання ресурсів, накопичення і переробки небезпечних відходів лежать у площині національних інтересів, вважає керівник уряду.

Оксана ГОЛОВКО, "Урядовий кур'єр"

"Урядовий кур'єр" 2006.10.12

Версия для печати
Диалоги по теме
Феноменологія української корупції та її специфічні риси
Материалы по теме
У нас снова двойка по коррупции
Бой с тенью. Минэкономики ожидает детенизации экономики
Комісія ЄС: Болгарії й Румунії бракує прогресу в боротьбі з корупцією
Корупція: спосіб життя чи мислення?
Антикоррупционная программа для современной России
Взяточники в России становятся все наглее
Корупційна схема в боротьбі з корупцією?
Культура узаконенной коррупции уходит в прошлое
Хто зупинить корупціонера?
Коррупция борьба с транснациональным явлением




Проект реализуется в рамках благотворительной программы "Культура и образование" ВБФ "Поступ"
Идея и интеллектуальная поддержка проекта осуществляется Центром социальных исследований "София"
Высказанные в статьях и интервью мнения являются авторскими