This version of the page http://novynar.com.ua/politics/26100 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-29. The original page over time could change.
Новинар » Україна » Конфлікт у ФДМ: Портнов звинуватив Семенюк- Самсоненко в афері на 100 млн
bigmir)net  Пошта   Шукай:      
Україна

Конфлікт у ФДМ: Портнов звинуватив Семенюк- Самсоненко в афері на 100 млн
1 трав, 19:00

novostey.com
Конфлікт у Фонді держмайна триває: Валентина Семенюк- Самсоненко й Андрій Портнов знову обмінялися обвинуваченнями.

 

Зокрема, Семенюк-Самсоненко заявила про незаконність позачергового тиражу газети Відомості приватизації, а також висловила надію, що правоохоронні органи відреагують на цю ситуацію:

 

"Все те, що зроблено щодо випуску фальшивої газети, ми зараз з'ясовуємо скільки екземплярів випустили, тому що фальшивка ніяка на повинна бути пропущена, тим більше, якщо вона випущена не тим тиражем, яким належить, відповідно до тих нормативно-правових документів, які встановлені ФДМУ й зареєстровані в Мін'юсті, то тут, звичайно, правоохоронні органи повинні провести розслідування".

 

Андрій Портнов, у свою чергу, заявив, що викрив аферу щодо зловживання службовим становищем на 100 млн гривень:

 

"Мова йде сьогодні про те, щоб відволікти увагу від того, що нове керівництво ФДМУ тільки за кілька днів роботи викрило найбільшу, безпрецедентну аферу з відмивання держкоштів на суму 100 мільйонів гривень. За підписом Валентини Петрівни Семенюк, що направила державному підприємству Укртелеком письмову вимогу 25 квітня. Упродовж тижня заплатити 100 мільйонів гривень дніпропетровському підприємству й укласти контракт на нікому не потрібне устаткування", - стверджує Портнов.

 

Нагадаємо, 6 лютого Кабмін відсторонив Семенюк-Самсоненко від посади голови ФДМ й призначив виконувати ці обов'язки Портнова, а також призначив нових заступників голови Фонду.

 

Однак 7 лютого Президент зупинив дію цих розпоряджень уряду й направив у КС подання із приводу конституційності кабмінівських розпоряджень.

 

25 квітня, прем'єр-міністр Тимошенко представила колективу ФДМ Портнова як в.о. голови Фонду. Вона також повідомила, що КС 17 квітня цього року прийняв постанову про відмову в конституційному провадженні зі звернення Президента.

 

Також, за словами Тимошенко, Окружний адмінсуд Києва 24 квітня прийняв рішення про зупинення відповідних указів Президента, а також зупинив всі накази Семенюк-Самсоненко про припинення приватизації ОПЗ.

 

Разом з тим, Ющенко 25 квітня повторно зупинив розпорядження Кабміну від 6 лютого про зміни в керівництві ФДМУ й про початок конкурсу із продажу ОПЗ, а дії суду, що зупинив укази Президента, у його Секретаріаті назвали незаконними.

 

Але, Тимошенкo доручила Портнoву не виконувати укази Ющенка.

 

Того ж дня Генпрокуратура України ухвалила протест на розпорядження Кабміну про відсторонення Семенюк-Самсоненко й затвердження умов проведення конкурсу із продажу ОПЗ.

 

Пізніше, відсторонена Кабміном від посади голови ФДМ Валентина Семенюк-Самсоненко повідомила, що всі печатки Фонду перебувають у неї й будь-які інші печатки є нелегітимними. Крім того, вона звинуватила Кабмін у найбільшій корупційній змові України.

 

27 квітня Тимошенко запевнила, що, попри суперечки з Ющенком в питанні ФДМ, вони дотепер залишаються в одній команді.

За матерiалами 5 канал

Версія для друку   Відправити другу   Лист редактору  
Коментарів (0)
Додайте свій коментар
Залишилось 1000 символів
Змінити зображення
Якщо Ви не бачите зображення з контрольними символами, це означає, що у вашому браузері відключено підтримку графіки. Включіть її та перезавантажте сторінку.

Останні новини

  • У МЗС втратили надію на порятунок моряків із затонулого суховантажу   16:30 Коментарі (0)
  • Голлівудські зірки хочуть створити в Ялті центр театральної культури   16:26 Коментарі (0)
  • Літаку із прем'єром Франції загрожувало лобове зіткнення в повітрі   16:23 Коментарі (0)   
  • Cіtіgroup купить банківські операції Wachovіa   16:21 Коментарі (1)
  • У Києві 15 шахраїв у законі спробували провести "сходку"   16:10 Коментарі (0)

Популярні статті

  • Тимошенко залишиться вірною українській мові  20:03 Коментарі (20)
  • Точка зору: Дорогою невдах  09:50 Коментарі (17)
  • У Донецьку просять не шукати в програмі розвитку російської мови «руку Москви»  21:32 Коментарі (10)
  • Великий адронний колайдер: український вимір  15:35 Коментарі (9)   
  • Зірка фільмів про Гаррі Поттера вирішила пожертвувати кіно заради навчання  17:00 Коментарі (7)
Погода
 
Курс валют:
   1USD 4.86   1EUR 7.12