This version of the page http://menr.gov.ua/cgi-bin/go?node=2558 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-26. The original page over time could change.
Міністерство охорони навколишнього природного середовища України
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА УКРАЇНИ
Головна
Про міністерство
Діяльність міністерства
ЗМІ та громадськість
Громадська рада
Контакти
Форум
Біографія
Актуальне інтерв'ю
Фотогалерея
Пошук
Голосування
Чи є поблизу Вашого будинку рекреаційна зона (парк, ліс, озеро тощо)?
Так
Ні, вже немає
Ні, але хотілося б
Ні і не треба
Не знаю
Результати опитування >>
Попередні опитування >>
Реєстрація та підписка :
Логін:
Пароль:
Контактна інформація
Надзвичайні ситуації

02.07.2008

              Міжнародна співпраця з питань управління екологічною інформацією та моніторингу довкілля

          Наприкінці червня в м. Будапешті (Угорщина) відбувся робочий семінар «Використання систем управління екологічною інформацією та систем моніторингу для оцінки ризиків у сфері навколишнього середовища та безпеки», організаторами якої виступили ЮНЕП ГРІД-Арендал (Швеція) та регіональний екологічний центр для Центральної та Східної Європи (Угорщина). У семінарі взяли участь представники міністерств охорони навколишнього природного середовища Угорщини, України, Молдови, представники Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), ЮНІТАР, спеціалісти Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області.

           Учасників детально ознайомили з національною системою управління екологічною інформацією Угорщини. Представники Мінприроди України поінформували учасників семінару про організацію власної національної системи моніторингу, проблеми її створення та функціонування.

З метою вивчення екологічного менеджменту учасники семінару відвідали шахту з видобутку бурого вугілля у Вішонті та ТЕС «Матра», де ознайомилися з практичними аспектами організації моніторингу якості шахтних вод, викидів забруднюючих речовин в атмосферу під час виробництва електроенергії та рекультивації відпрацьованих кар’єрів. На прикладі закритої шахти з видобутку свинцевих та цинкових руд в Дьондьошоросі було продемонстровано методи усунення екологічних наслідків гірничо-видобувної діяльності, яка здійснюється ЗАТ «МЕЧЕК-ЕКО», зокрема  очисними спорудами з очистки забруднених шахтних вод.

У ході відеоконференції представника організації ГРІД-Женева учасники семінару ознайомилися з інформаційними системами глобального рівня (портал ГЕО-дата) та досягли домовленості у подальшій співпраці з питань управління екологічною інформацією та моніторингу довкілля.



Всі новини >>