Логін:
Пароль:
головна мапа сайта телефон програмне забезпеченя контакт Українська Русский English


    
   Пошук у розділі    
   Детальний пошук
   Прес-служба
   Система Комісіі
   Діяльність Комісії
   Нормативна база
   Регуляторна політика
   Каталог послуг
   Річні звіти Комісіі
   Учасники ринку
   Лiцензування
   Децентралізація
     державного управління
   Аналітика
   Корпоративне      управлiння
   Аудит
   Пiдготовка та
     сертифiкацiя фахiвцiв
   Фінансовий моніторинг
   Шаблони звітності
   Тендери
   Моніторинг виконання
     бюджету
   Управління якістю
IIІ. РОЗВИТОК ФОНДОВОГО РИНКУ УКРАЇНИ
3.1. Місце та стан розвитку фондового ринку в економічному просторі України

Розвиток ефективно діючого фінансового ринку здатного мобілізовувати та перерозподіляти інвестиційні ресурси є найважливішим завданнями регулювання національної економіки. Тому розвиток фондового ринку як невід’ємної частини фінансового ринку набуває першочергового значення.

Державне регулювання ринків фінансових послуг здійснюється:

  • щодо ринку банківських послуг - Національним банком України;

  • щодо ринків цінних паперів та похідних цінних паперів - Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку;

  • щодо інших ринків фінансових послуг – Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України (Держфінпослуг). До сфери державного регулювання Держфінпослуг відносяться ринок страхових послуг, ринок фінансових послуг, які надаються недержавними пенсійними фондами, кредитними спілками, ломбардами, лізинговими компаніями тощо.

У зв‘язку з тим, що державне регулювання ринку цінних паперів здійснює Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку, а інші державні органи здійснюють контроль за діяльністю учасників ринку цінних паперів у межах своїх повноважень, визначених чинним законодавством, розвиток ринку цінних паперів України залежить від цілого ряду умов, створених цими органами та їх взаємодії.

У 2004 році відбулись наступні зміни у цьому секторі економіки:

  • темп реального приросту ВВП набув рекордного значення, склавши 12,1%, у тому числі за рахунок збільшення валової доданої вартості у будівництві на 22%, сільськогосподарського виробництва на 19,1, оптовій та роздрібній торгівлі на 19% та промисловому виробництві на 12,5%, (у 2003 році темп росту ВВП склав 9,3 відсотка). Це найбільше зростання ВВП серед країн СНД за 2004 рік. У Білорусії зростання ВВП за зазначений період становив 11%, у Таджикистані - 10,6%, Азербайджані - 10,2%, Вірменії - 10,1%, Казахстані – 9,4%, Грузії - 8,4%, Молдавії - 7,3%, Росії та Киргизії – 7,1%. У 2004 році економічне становище всіх країн Співдружності в 2004р. помітно стабілізувалося, чому сприяла економічна кон’юнктура. Темпи зростання основних макроекономічних показників були відносно високими. Так, за оцінками, приріст валового внутрішнього продукту (ВВП) у середньому в країнах Співдружності за 2004 рік становив 8%, як і у 2003;

  • індекс промислового виробництва зріс на 12,5%;

  • експорт товарів зріс на 43%, а імпорт зріс на близько 30%;

  • підвищився добробут населення, а саме: реальна заробітна плата одного працівника зросла на 23,8%;

  • частка підприємств, результатом діяльності яких є прибуток, склала 66,3% від загальної кількості підприємств. Частка таких підприємств у фінансовій сфері становила 73,7%, у промисловості – 60,7%;

Зниження ставки податку на прибуток посилило його стимулюючу роль у збільшенні обсягу інвестицій. Виключення України з “чорного списку” FATF та надання країні статусу з ринковою економікою сприяє скасуванню недовіри з боку зовнішніх інвесторів, підвищенню інвестиційного рейтингу нашої держави. Разом із тим, як стануть більш прозорими фінансові потоки, відбуватиметься їх поступовий вихід із тіні, скорочуватиметься відтік капіталу із країни. Результатом цього є покращання інвестиційного іміджу країни, що, у свою чергу сприятиме збільшенню обсягів прямих іноземних інвестицій. І все це сприятиме нарощенню обсягів капіталу для потреб внутрішнього ринку.

В умовах коли відбувається синхронізація темпів економічного зростання в базових галузях економіки, зміцнення міжгалузевих зв‘язків, збільшення питомої ваги видів діяльності, пов‘язаних із задоволенням потреб внутрішнього ринку, активізація та вдосконалення інвестиційних процесів, простежується тенденція збільшення обсягів торгів на ринку цінних паперів (рис.3.1.1. та 3.1.2.).

Як і у попередні роки продовжилось збільшення загального обсягу торгів на ринку цінних паперів. За 2004 рік обсяг торгів на ринку цінних паперів становив 321,3 млрд. грн.

Комісією проводиться розрахунок інтегрального індексу фондового ринку відповідно до Методики розрахунку інтегрального індексу фондового ринку, затвердженої рішенням Комісії від 20.12.2000 р. № 237. Цією Методикою визначено порядок розрахунку інтегрального індексу фондового ринку, інформаційну базу та критерії відбору підприємств для розрахунку інтегрального індексу фондового ринку. Метою даного розрахунку є визначення макроекономічної ситуації тенденцій розвитку фондового ринку України. Значення індексу розраховується за даними звітності торговців цінними паперами про їх діяльність. Для розрахунку інтегрального індексу фондового ринку були взяті всі виконані торговцями угоди купівлі-продажу з акціями підприємств на вторинному ринку. Сукупність таких підприємств визначається згідно Методики.

На графіках зображено динаміку інтегрального індексу фондового ринку (рис.3.1.4.) та динаміку кількості емітентів, що увійшли до бази розрахунку індексу (рис.3.1.5.).

Протягом 2004 року найбільше (за сумами) угод укладалось у Київській, Запорізькій, Донецькій та Львівській областях.

Найбільші обсяги угод у 4 кварталі 2004 року були укладені з акціями ВАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь", їх сума становила 26,4 млн.грн.

Серед акціонерних товариств, з акціями яких укладались угоди на ринку цінних паперів України були наступні: ВАТ "Укртелеком" (19,77 млн.грн.), ВАТ "Західенерго" (8,70 млн.грн.), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (7,03 млн.грн.), ВАТ "Концерн Стирол" (7,01 млн.грн.), ВАТ "Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (3,73 млн.грн.), ВАТ "Дніпроенерго" (3,52 млн.грн.), ВАТ "Державна енергогенеруюча компанiя "Центренерго" (2,82 млн.грн.), ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" (2,43 млн.грн.), ВАТ "УКРНАФТА" (1,74 млн.грн.).