This version of the page http://unian.net/news/print.php?id=250101 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-19. The original page over time could change.
Новини УНIАН
Новини УНIАН
УНІАН (www.unian.net)

08.05.2008 18:31  
Дії працівників Волинського Управління СБУ в черговий раз визнали незаконними

На початку квітня працівники управління СБУ незаконно затримали вантаж побутової техніки, який перебував під митним супроводженням. Цінну техніку без серйозних підстав і без присутностіі митників було розпломбовано і перевантажено на орендований склад.

Прокуратура опротестувала такі дії волинського СБУ і зобовязала негайно повернути вантаж. Адже затримання вантажу опломбованого митницею та без присутності співробітників митниці заборонено законодавством. Втім співробітники волинського управління служби безпеки ухиляються від виконання законного припису прокуратури.

До Луцького міськрайонного суду надійшла дивна заява від одного з депутатів міської ради. Громадянин, що немає жодного стосунку до зацікавлених сторін, вимагає скасувати закономірне рішення прокуратури. А отже підіграти на руку деяких чиновників волинського СБУ, яким явно кортить і надалі перешкоджати нормальній роботіі вітчизняних підприємців. Дещо зрозумілішим стає мотивація такого позову після того, як з’ясувалося, що після незаконної конфіскації товару його кількість зменшилась. Тобто працівники СБУ, розпломбовуючи вантаж без присутності митників і представників транспортної компанії-перевізника, зафіксували меншу кількість товару, аніж зазначено в документах. От тільки підтвердити цей факт більше немає кому, окрім працівників СБУ. Тобто частина товару просто зникла і відповідальність за це мали б понести ті, хто порушив закон.

На прохання компанії „Міграш”, у якої працівники СБУ намагаються конфіскувати майно, відгукнулися активісти ряду громадських організацій Волині. Громадська організація  „Думай”, Волинський обласний комітет молодіжних організацій, Форум молодих депутатів Волині, - виступили на захист інтересів вітчизняних підприємців від засилля чиновників управління СБУ у Волинській області. Під стінами Луцького міськрайонного суду, було проведено акцію протесту.

Судді Луцького міськрайонного суду одразу відзначили безпідставність заяви депутата вказаного раныше про нібито незаконність дій прокуратури. Було прийнято логічне і справедливе рішення – відмовити міському депутату в розгляді позову.